Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Άνθρακες ο θησαυρός του βελούδινου "αντάρτη", καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη

 Φ. Βόβολης: Δεν τα γνωρίζουμε όλα ούτε οι μεν ούτε οι δε. Άρα δεν πρέπει να παίρνουμε ως θέσφατα καμία γνώμη.


Παραλείποντας χάριν συντομίας τα σχόλια και τις ερωτήσεις του Γιώργου Τράγκα, απομαγνητοφώνησα αποσπάσματα από τα λεγόμενα του Φαίδωνα Βόβολη για καλύτερη μελέτη.  Εντύπωση μου έκανε ότι απέφυγε τεχνηέντως να πάρει θέση για τα αναμενόμενα εμβόλια.  Ένιψε, μάλιστα, τας χείρας του από τους "συνωμοσιολόγους", τους κατά τον Μητσοτάκη "ψεκασμένους" και "υπόκοσμο του διαδικτύου". Κατά τ' άλλα έφτιαξε κόμμα ο ίδιος ("Νέο Κίνημα Πολιτών") με φιλοδοξία να "σώσει" την Ελλάδα κι έχει ήδη χιλιάδες οπαδούς που τον βλέπουν σαν σωτήρα. 

----------------

Φαίδων Βόβολης:  Για το δεύτερο lockdown είναι η ίδια άποψη την οποία είχαμε και για το πρώτο lockdown. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνεται εγκλεισμός υγιούς ανθρώπου. Οι υγιείς δεν χρειάζονται κάποιον εγκλεισμό. Μία πρόταση ότι θα πρέπει να προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς θα ήταν η σωστότερη. Να φοράνε τις μάσκες τους, να είναι σίγουρα προστατευμένοι, να μην πλησιάζουμε κόσμο αν έχουμε κάποια συμπτώματα, να έχουμε προσωπική υγιεινή. Όλα αυτά θα ήταν τα καλύτερα τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Ένα πρότυπο τύπου Σουηδίας. (…)

 Είναι περιπτώσεις που πρέπει να βάζουν μάσκα. Στις ευπαθείς ομάδες συστήνω τη μάσκα. Είναι οι περιπτώσεις που πρέπει να φορούν μάσκα… Δεν είμαστε αρνητές του ιού. Υπάρχει ιός. Ίωση στην οποία πρέπει να προσέχουμε. Αρνητές της μάσκας δεν είμαστε. Δεν είμαστε αρνητές του τίποτα. Εκείνοι προφανώς είναι αρνητές της ζωής….

Μάσκα: Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να τη φοράνε.  Διότι υπάρχου ιοί που μπορεί να κάτσουν πάνω σε ένα άτομο που έχει υποκείμενα, που έχει νοσηρότητες και μπορεί πραγματικά να πεθάνει. Μπορεί. ..

 Ο υγιής δεν χρήζει μάσκας. Είναι αυτό που έλεγαν μέχρι τον Απρίλιο…  Μα το λέγαν κι οι ίδιοι.  Μα το ξέραν όλοι. Και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αυτό έλεγε. Ο υγιής δεν χρήζει μάσκας. Δεν προστατεύει κάτι. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, ξέρετε…  Ξαφνικά μας λένε «όλοι μάσκα». Δεν υπάρχει  έρευνα και μελέτη. Δεν υπάρχει μακρόχρονη μελέτη που να αποδεικνύει τη χρησιμότητα της μάσκας ούτε και τη μη χρησιμότητα. Απλά γιατί δεν υπάρχουν έρευνες. Είναι πολύ απλό. Αλλά η ιατρική μας γνώση μας λέει ότι ο υγιής οργανισμός δεν χρήζει μάσκας. Τώρα και ο ΠΟΥ μας λέει το ίδιο. Φαντάζομαι να μην έχουν αλλάξει τα δεδομένα της ιατρικής σε 4-5 μήνες..

(…) Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε στο ευρύ κοινό. Να μην εκφράζουμε προσωπικές απόψεις και προσωπικές θεωρίες. Δεν θα πρέπει να τρομάζουμε τους ανθρώπους. Δεν θα πρέπει να λέμε τι θα γίνει τα Χριστούγεννα τι θα γίνει το Πάσχα. Θα δούμε τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και τι θα γίνει το Πάσχα. ΟΙ γιατροί θα πρέπει να έχουν έναν ωριμότερο λόγο και ρόλο. (…)

Μιλάμε για μια θνητότητα 0,20%. Γι’ αυτή μιλάμε…. Θεωρώ ότι είναι πολιτικό το θέμα… Εννοώ ότι οι πολιτικοί της χώρας μας παίρνουν τις αποφάσεις. Φυσικά είναι παγκοσμιοποιημένο το θέμα αλλά το κάθε κράτος μπορεί να κινείται και ανεξάρτητα. Το έχουμε δει και σε άλλα κράτη. Άρα εδώ μιλάμε για πολιτική απόφαση της δικής μας κυβέρνησης.  Θεωρώ ότι η δική μας κυβέρνηση μπορεί να καταλάβει ορισμένα θέματα καλύτερα, να τα δει λίγο καλύτερα και να πάρει τις αποφάσεις της. Αυτό θεωρώ. Αυτό εννοώ πολιτικό θέμα και δεν μιλώ για θεωρίες συνωμοσίας. Δεν υπάρχουν συνωμοσιολόγοι από εδώ. Συνωμοσιολόγοι είναι κάποιοι άλλοι που διακινούν κάποιες θεωρίες που είναι πραγματικά δυσβάστακτες.

(…)  Το σημαντικότερο το είπε ο κύριος Ιωαννίδης. Όταν κάνουμε εγκλεισμούς πρέπει να προσέχουμε το όφελος και το κόστος. Το κόστος είναι μεγάλο. Οι ψυχικές ασθένειες είναι πολύ μεγάλες. Και κυρίως σε ανθρώπους οι οποίοι είναι ηλικιωμένοι... Δημιουργούνται πολλά προβλήματα και στην υγεία την ψυχική και στην καρδιολογική υγεία… Με τον εγκλεισμό δεν τους προστατεύεις. Έτσι αναστέλλεις τον κύκλο της ίασης και όταν θα βγουν έξω πάλι τον ίδιο κίνδυνο θα έχουν. (…) 

Δεν τα γνωρίζουμε όλα ούτε οι μεν ούτε οι δε. Άρα δεν πρέπει να παίρνουμε ως θέσφατα καμία γνώμη. Υπάρχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, υπάρχει έννομο κράτος κι έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε. 

Η ιατρική έτσι εξελίσσεται. Ακριβώς έτσι.

---------------------------

Δείτε την εξαγγελία ίδρυσης του κόμματος του Φ. Βόβολη (20/06/2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα