Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί οι κοσμοναύτες χρησιμοποιούσαν τα όπλα στο διάστημα

Η Αμερικανική Διαστημική Δύναμη αντιμετώπισε αρκετές μάχες από τότε που πρωτοεμφανίστηκε με εκτελεστική εντολή το 2018 και καμία από αυτές τις μάχες ήταν στο διάστημα. Ωστόσο, ο στρατηγικός έλεγχος του χώρου, ή τουλάχιστον τα πιθανά περιουσιακά του στοιχεία , είναι σαφώς προτεραιότητα για την τρέχουσα διοίκηση.

Αν και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη συνθήκη για τα διαστημικά όπλα, η πιθανή στρατιωτικοποίηση του διαστήματος οδήγησε πολλά έθνη να προτείνουν  μια πλήρη απαγόρευση των διαστημικών όπλων  στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με την Κίνα και τη Ρωσία να συντάσσουν μια συνθήκη για να κάνουν το ίδιο (οι ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Μπους Τζούνιορ αρνήθηκαν να μπουν στις διαπραγματεύσεις), και οι κανόνες της Συνθήκης για τον Εξωτερικό Διάστημα των Ηνωμένων Εθνών (1967) δεν επέτρεπαν την τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) σε τροχιά της Γης. Ωστόσο, δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να πάρουν όπλα στο διάστημα στο παρόν ή στο παρελθόν. 



Τα περισσότερα είναι δευτερεύοντα. Σκεφτείτε:  Μαχαίρια του ελβετικού στρατού Victorinox , τα οποία οι αστροναύτες της NASA μεταφέρουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τη δεκαετία του 1970. Άλλοι είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικοί. Για χρόνια, οι κοσμοναύτες συσκευάζονταν πραγματικά όπλα μαζί με μερίδες τροφίμων και μπουκάλια νερό στο κιτ εφοδιασμού έκτακτης ανάγκης.

Και όχι μόνο όπλα. Έφεραν το TP-82 : ένα σοβιετικό μαχαίρι όπλο που αναπτύχθηκε ειδικά για το πρόγραμμα του ρωσικού Soyuz. Δεν έχει ένα αλλά τρία βαρέλια. Ένα για κασέτες, ένα για κελύφη κυνηγετικού όπλου, και ένα τρίτο για φωτοβολίδες, καθώς και πτυσσόμενο υλικό που χρησιμεύει επίσης ως φτυάρι και μαχαίρια. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το όπλο κρατήθηκε σε μεταλλικό μεταλλικό κουτί - και με την προϋπόθεση ότι όλα πήγαν στο σχέδιο, το δοχείο παρέμεινε κλειστό. Το όπλο τελικά παρουσιάστηκε στον κυβερνήτη του διαστημικού σκάφους ως δώρο.



Το πιστόλι επιβίωσης τριών βαρελιών TP-82 που εκτίθεται στο Μουσείο Πυροβολικού της Αγίας Πετρούπολης, δείχνει σφαίρες, φωτοβολίδες και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Ένα Hal3544 / Δημόσιος τομέας
Το TP-82 πραγματοποιήθηκε σε όλες τις ρωσικές διαστημικές αποστολές από το 1982 έως το 2006 και μεταφέρθηκε ακόμη και στο ISS, αποθηκευμένο στο κιτ Soyuz Portable Emergency-Survival (περισσότερα σε αυτό αργότερα). Περίπου αυτή τη στιγμή, οι αστροναύτες της NASA έμαθαν επίσης να χειρίζονται το όπλο σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση της Μαύρης Θάλασσας. Αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με το πιο συμπαγές ημι-αυτόματο πιστόλι Makarov 9mm, ένα από τα αγαπημένα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.
Πιο πρόσφατα, ωστόσο, φαίνεται ότι οι κοσμοναύτες έχουν πετάξει το όπλο, αναφέρει ο Τζέιμς Όμπεργκ, Αμερικανός δημοσιογράφος του διαστήματος και ειδικός στα ρωσικά και κινεζικά διαστημικά προγράμματα. Ενώ μπορεί να εξακολουθεί να περιλαμβάνεται επίσημα στη λίστα των περιεχομένων του κιτ, πριν από κάθε συνάντηση οι κοσμοναύτες διαστημικής πτήσης ψηφίζουν για να το αφαιρέσουν πριν από την απογείωση. 



Λοιπόν, πώς - και γιατί - κατέληξαν οι Ρώσοι να φέρουν όπλα στο διάστημα;
Όλα ξεκινούν με το Soyuz Portable Emergency-Survival Kit. Το κιτ δεν ήταν απλώς μια δικαιολογία για την αποθήκευση όπλων. Ήταν εξοπλισμένα με ζεστά ρούχα, σχοινί και άλλες παροχές που μπορεί να  φανούν χρήσιμες εάν η κάψουλα  προσγειωθεί πολύ μακριά και υπάρχει ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας στην έρημο για μια ή δύο μέρες. Ενώ είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτό στους ταξιδιώτες του διαστήματος σήμερα, η ιστορία λέει ότι ο  Αλεξέι Λεόνοφ, πρώτος κοσμοναύτης και ο πρώτος διαστημικός περιπατητής, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψή του. Ο Λεόνοφ είχε περάσει δύο μέρες και μια νύχτα προσαραγμένος σε μια απομακρυσμένη και γεμάτη αρκούδες περιοχή των Ουραλίων μετά από μια δυσλειτουργία στον υπολογιστή που οδήγησε το λεωφορείο του να προσγειωθεί 965 χιλιόμετρα μακριά.
Έτσι, οι διαστημικοί ταξιδιώτες δεν ήταν οπλισμένοι κατά την προετοιμασία για διαγαλαξιακές μάχες. Τουλάχιστον, όχι σύμφωνα με την επίσημη εγγραφή. Αντίθετα, τους δόθηκαν όπλα για να προστατευθούν μετά τις αποστολές σε περίπτωση που βρεθούν σε εχθρικό ή εχθρικό έδαφος κατά την προσγείωση. 
Ακόμα - υποθετικά - εάν μια σφαίρα έπρεπε να εκτοξευτεί στο διάστημα, τι θα συνέβαινε;
Σύμφωνα με τον Peter Schultz, αστρονόμο του Πανεπιστημίου Brown, το πρώτο πράγμα που αλλάζει στο διάστημα είναι το σχήμα του ίχνους καπνού όταν τραβάτε τη σκανδάλη. "Θα ήταν μια διευρυνόμενη σφαίρα καπνού από την άκρη του βαρελιού", δήλωσε ο Schultz στο Live Science. Εάν η σφαίρα πυροβολήθηκε σε ανοιχτό χώρο (και όχι, για παράδειγμα, σε διαστημικό λεωφορείο), θα συνεχίσει να ταξιδεύει για πάντα, τους είπε ο αστρονόμος Matija Cuk. 
Αυτό συμβαίνει επειδή το σύμπαν επεκτείνεται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι κινείται η σφαίρα. 
Θεωρητικά, είναι επίσης δυνατό να πυροβολήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα