Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (Μέρος Έκτο)




6.1. ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 

Η σοβαρή δυσλειτουργία της αριστερής κοιλίας ή μία από τις άλλες μηχανικές επιπλοκές του οξέος έμφραγμα του μυοκαρδίου, προκαλεί το μεγαλύτερο μέρος των θανάτων μετά από το ΟΕΜ. Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν εμφάνιση στηθάγχης, επανεμφράγματος ή επέκτασης εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας, καρδιογενούς σοκ, δυσλειτουργίας της μιτροειδούς βαλβίδας, ανευρύσματος και καρδιακής ρήξη. Είναι πιθανό να εμφανιστεί αρρυθμία κολπική ή κοιλιακή, κολποκοιλιακή κόπωση, θρόμβωση, εμβολή και περικαρδίτιδα. Οι ψυχοκοινωνικές επιπλοκές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης και της κατάθλιψης. 

Η αποτυχία της επαναιμάτωσης είναι λιγότερο πιθανή με τη διαθεσιμότητα της PCI. Η επαναιμάτωση θα πρέπει να μειώσει την ανύψωση του ST τμήματος σε λιγότερο από 50% μέσα σε μία ώρα. 

Οι ασθενείς με επέκταση του εμφράγματος ή στηθάγχη, μετά τη διάγνωση έχουν συνήθως συνεχή ή υποτροπιάζοντα πόνο στο στήθος, με παρατεταμένη αύξηση του επιπέδου της κρεατινικής κινάσης και, ενίοτε, νέες αλλαγές στο ΗΚΓ. Η κρεατινική κινάση είναι ένας πιο χρήσιμος δείκτης από την τροπονίνη για την παρακολούθηση του συνεχιζόμενου εμφράγματος λόγω του μικρότερου χρόνου ημίσειας ζωής του. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα