Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Οδηγός επιβίωσης σε ταραχές εντός αστικού περιβάλλοντος

Πριν προλάβει κανείς να πει ότι το παρόν κείμενο είναι τρομολαγνικό, να ενημερώσουμε πως οι ακόλουθες οδηγίες ήταν εξαιρετικά διαδεδομένες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και παραμένουν διαδεδομένες στο Ισραήλ.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: “Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν”. Τουλάχιστον στην παρούσα περίοδο όπου οι τούρκοι απειλούν ευθέως και δεν γνωρίζουμε, ακόμα και εντός της χώρας, πόσοι και ποιοί είμαστε… ας είμαστε τουλάχιστον προετοιμασμένοι. Είναι ένα καλό μήνυμα στους “απέναντι” ότι η χώρα δεν βρίσκεται “στον αέρα”

Βασική κουλτούρα ασφάλειας
Γνωρίζει κανείς ποιά η κύρια αιτία θανάτου στο πιο αξιόμαχο κι εμπειροπόλεμο σώμα του αμερικάνικου στρατού, τους αμερικανούς πεζοναύτες (US Marines);
H απάντηση πιθανότατα θα εκπλήξει πολλούς όπως εξέπληξε και τους στρατιωτικούς αναλυτές .
Περισσότερους Αμερικάνους πεζοναύτες σε δεκάδες πεδία μαχών σε κάθε γωνία του πλανήτη δεν σκότωσαν ούτε οι σφαίρες ,ούτε οι βόμβες , ούτε οι νάρκες του εχθρού αλλά η συνηθισμένη και …ταπεινή υποθερμία!
Το ανωτέρω εντυπωσιακό παράδειγμα λειτουργεί σαν οδηγός όχι μόνο για την αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχει ένας γυμνασμένος και άριστα εκπαιδευμένος επαγγελματίας στρατιώτης αλλά και για τον απλό πολίτη .
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα