Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ…

Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr


Ο Ντέιβιντ, 32 ετών και σύμβουλος επιχειρήσεων, ζει με τη σύντροφό του τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο ίδιος περιγράφει το πρόβλημα που τον απασχολεί: «Είμαι σε μια σχέση εδώ και έναν χρόνο αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εάν αυτή είναι η κατάλληλη σχέση για μένα. Βλέπω άλλες γυναίκες στο δρόμο ή στο facebook και δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εάν θα ήμουν πιο ευτυχισμένος με εκείνες ή πιο ερωτευμένος. Ρωτώ τους φίλους μου να μου πουν τη γνώμη τους. Τσεκάρω ξανά και ξανά το πώς νιώθω για εκείνη, εάν περνάω καλά μαζί της, εάν την σκέφτομαι αρκετά. Το ξέρω ότι την αγαπώ αλλά πρέπει να το επιβεβαιώνω, ξανά και ξανά, κάθε μέρα. Νιώθω κατάθλιψη. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι…» (1).

Η Τζέιν, 28 ετών και ιδιωτική υπάλληλος, έχει σχέση με τον σύντροφό της εδώ και δύο χρόνια και πρόσφατα μετακόμισε για να μείνουν μαζί. Περιγράφει μια διαφορετική εμμονική ενασχόληση με τον σύντροφό της: «Αγαπώ τον σύντροφό μου, γνωρίζω ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι για το σώμα του… Δεν έχει τις κατάλληλες σωματικές αναλογίες… Γνωρίζω ότι τον αγαπώ και ξέρω ότι αυτές οι σκέψεις δεν είναι λογικές, και είναι εμφανήσιμος. Μισώ τον εαυτό μου που έχω αυτές τις σκέψεις και δεν πιστεύω ότι η εμφάνιση είναι τόσο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση, αλλά, απλά, δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Το γεγονός ότι κοιτάω άλλους άντρες επίσης με τρελαίνει… Νιώθω ότι δεν μπορώ να τον παντρευτώ έτσι. Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνω την εμφάνισή του με των άλλων αντρών;» (1).


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα