Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ήλιος: Πρώτη απόδειξη για μυστηριώδεις μαγνητικές εκρήξεις που μπορεί να θερμάνουν την καυτή κορώνα του

Με θερμοκρασία 5.500 ° C , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιφάνεια του Ήλιου είναι ζεστή. Ωστόσο, καθισμένο ψηλά πάνω από την επιφάνεια του αστεριού, στην ανώτερη ατμόσφαιρά του, ένα στρώμα αερίου που ονομάζεται κορώνα εξαλείφει αυτό το σχήμα. Σχεδόν 2 εκατομμύρια ° C , είναι περίπου 300 φορές θερμότερο από την επιφάνεια του Ήλιου.



Το πώς θερμαίνεται η κορώνα του Ήλιου σε μια τέτοια θερμοκρασία δεν έχει επιλυθεί ικανοποιητικά και αυτό το παζλ έχει γίνει γνωστό ως το πρόβλημα της στεφανιαίας θέρμανσης. Αναζητώντας μια απάντηση, ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Αστροφυσικής Ραδιοφώνου (NCRA) της Ινδίας, χρησιμοποίησαν ένα πολύ ευαίσθητο όργανο για την ανίχνευση μικροσκοπικών αναλαμπών ραδιοφώνου από όλο τον Ήλιο. Πιστεύουν ότι αυτοί οι σπινθήρες παρέχουν το πρώτο σήμα για πολλές μικρές μαγνητικές εκρήξεις που έχουν συλλογικά αρκετή ενέργεια για τη θέρμανση της κορώνας του Ήλιου.

"Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις μας υποδηλώνουν ότι αυτές οι μικροσκοπικές μαγνητικές εκρήξεις πρέπει να έχουν συλλογικά αρκετή ενέργεια για να θερμάνουν την κορώνα, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος της στεφανιαίας θέρμανσης", δήλωσε ο Δρ Atul Mohan, συν-συγγραφέας της μελέτης στο NCRA, και τώρα στο το Κέντρο Rossell για Ηλιακή Φυσική στη Νορβηγία.

Η έρευνα της ομάδας, που δημοσιεύθηκε στο The Astrophysical Journal Letters , βασίστηκε σε ένα τηλεσκόπιο που πήγε εκεί όπου δεν είχε πάει ποτέ ένα τηλεσκόπιο. Ενώ οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν επίσης αναζητήσει λάμψεις ακτινοβολίας ως απόδειξη μαγνητικών εκρήξεων, κανένα τηλεσκόπιο δεν ήταν αρκετά ευαίσθητο για να ανιχνεύσει τις σαφώς αδύναμες εκρήξεις. Εκεί μπήκε το Murchison Widefield Array (MWA) της Αυστραλίας.



«Αυτό που κατέστησε δυνατή αυτήν την ανακάλυψη είναι η διαθεσιμότητα δεδομένων από ένα νέο τεχνολογικό μέσο, ​​το Murchison Widefield Array (MWA), και το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια για να κατασκευάσουμε τις τεχνικές και τα εργαλεία για να κάνουμε τις πιο ευαίσθητες εικόνες ηλιακού ραδιοφώνου από αυτά τα δεδομένα. Οι πολύ αδύναμες ραδιοφωνικές αναλαμπές που ανακαλύψαμε είναι περίπου 100 φορές πιο αδύναμες από τις πιο αδύναμες εκρήξεις που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα».

Αν και από μόνες τους αυτές οι εκρήξεις είναι αδύναμες, ο τεράστιος αριθμός και η παρουσία τους σε όλο τον Ήλιο, προτείνει στους ερευνητές ότι μαζί είναι αρκετά ισχυροί για να εξηγήσουν την προέλευση του επιπλέον συστήματος θέρμανσης της κορώνας.

«Αυτό που το κάνει πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι αυτές οι λάμψεις υπάρχουν παντού στον Ήλιο και ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των αδύναμων μαγνητικών πεδίων, των λεγόμενων «ήσυχων περιοχών».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα