Η λειτουργία του ΕΚΑΒ, σαφώς, και δεν συνιστά μοναδικό φαινόμενο στα πλαίσια των παροχών υγείας στο κόσμο. Κάθε χώρα, διαθέτει ανάλογες υπηρεσίες που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών και τη μεταφορά ασθενών. Στο παρόν κεφάλαιο παρατίθενται πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες υγείας και την οργάνωσή τους που ενέχουν την χρήση ασθενοφόρων, σε διάφορες χώρες του κόσμου.
3.1 ΕΥΡΩΠΗ
Σε επίπεδο Ευρώπης, η οργάνωση των ασθενοφόρων και των υπηρεσιών που παρέχουν είναι παρόμοια και δομείται σε εθνικό επίπεδο ή τοπικό επίπεδο ή επίπεδο περιφέρεις.
Για παράδειγμα στη Κροατία και την Λιθουανία, η υπηρεσία ασθενοφόρων οργανώνεται σε τοπικό επίπεδο. Στο Βέλγιο, τη Τσεχία και την Γερμανία, οι υπηρεσίες οργανώνονται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στην Τουρκία υφίσταται εθνική και τοπική οργάνωση. Στην Ιρλανδία, πλην του Δουβλίνου, οι υπηρεσίες ασθενοφόρων είναι οργανωμένες σε εθνικό επίπεδο. Σε πολλές χώρες υφίσταται συμμετοχή του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην Κροατία, την Τσεχία, την Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ασθενοφόρων είναι απόλυτα δημόσιου χαρακτήρα. Όλες οι χώρες διαθέτουν ασθενοφόρα για επείγουσες και μη επείγουσες μεταφορές (Bos, Krol, Veenvliet & Plass, 2015).
Στο επόμενο πίνακα αναφέρονται συγκεντρωτικά στοιχεία του 2010 για τον προϋπολογισμό, τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, τον αριθμό των κλήσεων και των ασθενοφόρων, καθώς και των ατόμων που απασχολούνται στις υπηρεσίες που παρέχονται από ασθενοφόρα, σε επιλεγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.