Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

COVID-19: Τι ακρίβεια έχουν τα τεστ;



Κορωνοϊός - Τα Τεστ και η Εγκυρότητά τους - PHARMACY management ...
Οι δοκιμές για τον κορωνοϊό έχουν αποτελέσει αντικείμενο τεράστιου ενδιαφέροντος, απογοήτευσης και σύγχυσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο δέχθηκε παγκόσμια κριτική για την έλλειψη μαζικών δοκιμών, παρά το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ενθάρρυνε τις χώρες λέγοντας «τεστ, τεστ, τεστ». Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει τώρα να τεστάρει 100.000 άτομα την ημέρα για τη νόσο COVID-19 έως τα τέλη Απριλίου.
Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι δοκιμών COVID-19. Δοκιμές επιχρίσματος, οι οποίες συνήθως λαμβάνουν δείγμα από το λαιμό ή τη μύτη, για την ανίχνευση ιικού RNA. Αυτά καθορίζουν αν έχετε αυτή τη στιγμή COVID-19. Οι εξετάσεις αίματος, οι οποίες ανιχνεύουν αντισώματα, μπορούν να προσδιορίσουν εάν είχατε COVID-19 και, ως εκ τούτου, είστε (πιθανότατα) άνοσοι.
Καμία δοκιμή δεν είναι 100% ακριβής. Αν και οι δοκιμές μπορούν να αποδώσουν καλά σε ιδανικές εργαστηριακές συνθήκες, στην πραγματική ζωή πολλοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένου του χρονικού διαστήματος της δοκιμής, του τρόπου λήψης του επιχρίσματος και του χειρισμού του δείγματος.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ...ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα