Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Παλαιστινιακό σχέδιο Τραμπ


Νικόδημος

1. Στα τέλη Ιανουαρίου 2020 η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το ειρηνευτικό της Σχέδιο για τη λύση της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστινίων (ή Αράβων γενικότερα) και Ισραηλινών. Αυτό προτείνει ανταλλαγές εδαφών (κατοικημένων και ακατοίκητων) και δίνει άδεια στους Ισραηλινούς να προσαρτήσουν διάφορες περιοχές (κοιλάδα Ιορδάνη, Δυτική Όχθη κλπ.) – πράγμα που οι Ισραηλινοί έσπευσαν να κάνουν δίχως καθυστέρηση.

Από την άλλη, το λεγόμενο Τρίγωνο στο Ισραήλ που περιέχει κοινότητες Αράβων κυρίως θα περιέλθει στο Παλαιστινιακό Κράτος.

Οι επικριτές του Τραμπ ισχυρίζονται πως αυτό το Σχέδιο είναι μια καλή βιτρίνα για τις προσαρτήσεις των Ισραηλινών.

Παραδόξως, 2 εκατομμύρια Άραβες που ζουν στο Ισραήλ ενοχλήθηκαν και διαδήλωσαν κατά του Σχεδίου. Όχι όμως για τις Ισραηλινές προσαρτήσεις, όπως θα περίμεναν όσοι δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή, αλλά για το ότι αραβικές κοινότητες που τώρα είναι στο Ισραήλ θα υπαχθούν στο μελλοντικό Παλαιστινιακό Κράτος!

2. Γιατί άραγε;

Οι Άραβες που ζουν στο Ισραήλ ως Ισραηλινοί πολίτες δεν έχουν πολλή συμπάθεια ή εμπιστοσύνη στις Παλαιστινιακές Αρχές στη Δυτική Όχθη και στη Χαμάς στην Γάζα.

Οι Άραβες του Ισραήλ έχουν συνηθίσει στο υψηλό επίπεδο ευημερίας και στις δημοκρατικές συνθήκες του Ισραήλ. Έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές κι έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο Knesset.

Οι συνθήκες στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι πολύ διαφορετικές. Εκεί καθημερινά παραγνωρίζονται και καταπατούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Από το 2006 οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές. Ο δε Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στο 16ο έτος μιας τετράχρονης υποτίθεται θητείας. Δεν υπάρχει επίσης ελευθερία έκφρασης στα ΜΜΕ και πολλοί δημοσιογράφοι και ακτιβιστές στοχοποιούνται από τους φανατικούς.

3. Μια έρευνα από τον οργανισμό The Israel Democracy Institute το 2017 έδειξε πως 66% των Αράβων του Ισραήλ βλέπουν τη ζωή εκεί από «καλή» ως «πολύ καλή».

Μια δεύτερη έρευνα του Πανεπιστημίου της Χάιφα έδειξε πως 68,3% των Αράβων του Ισραήλ προτιμούν να ζουν στο Ισραήλ.

Όταν λοιπόν ακούγεται το σύνθημα των φανατικών «From the river to the sea, Palestine will be free», να θυμάστε πως υπάρχουν 2 εκμ. Αράβων δίπλα που διαφωνούν!


vigla

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα