Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Πανσέληνος της Φράουλας για τους αγρότες στην Αμερική και Honeymoon για τους ερωτευμένους στην Ευρώπη. Πως βγήκε η ονομασία για το ολόγιομο φεγγάρι του ΙουνίουΤην αποκαλούν Πανσέληνο της Φράουλας ή Πανσέληνο των Ρόδων ή Πανσέληνο του Μελιού.

Την ομορφιά της Πανσελήνου της Φράουλας ή Πανσελήνου των Ρόδων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε.
Σύμφωνα με την NASA, το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουνίου πήρε το όνομα «Πανσέληνος της Φράουλας» γιατί προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής του συγκεκριμένου φυτού στη βορειοανατολική Αμερική.
Στην Ευρώπη το φεγγάρι του Ιουνίου αποκαλείται και Πανσέληνος του Μελιού και συνδέεται με το γαμήλιο «honeymoon», λόγω της συνήθειας πολλά ζευγάρια να παντρεύονται αυτόν τον μήνα. Η Πανσέληνος του Μελιού θεωρείται η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου.

Υπάρχει τέλος και μία ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «γλυκός».
Για την πανσέληνο του Ιουνίου υπάρχει και το όνομα Πανσέληνος των Ρόδων λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου, ένα απαλό κόκκινο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα