Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μη φοβάσαι τη κατάκριση!

Του Θεόδωρου Αγγελάκογλου, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας με Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία μέσω του διπλώματος HND (Higher National Diploma).
Μη φοβάσαι τη κατάκριση, δε πρόκειται να είσαι ποτέ τόσο δυνατός ώστε να μη τη συναντάς. Από την άλλη και τέλειος να είσαι, οι άνθρωποι φοβούνται να κοιτάξουν τούς άλλους στα μάτια. Αυτό συμβαίνει διότι ο μεγαλύτερός τους φόβος είναι να μη κοιτάξουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και για να μη δώσει ο άλλος προσοχή σε εκείνους και ανακαλύψει την ασθενική ζωή που ζούνε, γι’ αυτό ασχολούνται πάντα με τη καμπούρα τού άλλου. Θα κρύψουν όσο δε γίνεται τη ντροπή που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν παρουσιάζοντας τούς εαυτούς τους με τρόπο που αποκτούν θετική προσοχή και από τον άλλο θα δείξουν μια βρωμιά σα να είναι ό,τι πιο μολυσματικό. Γι’ αυτό μη φοβάσαι τη κατάκριση.
Το μεγαλύτερο όπλο εκείνου που δε μπορεί να φύγει από τον πάτο είναι η δυσφήμιση.

Όταν όμως συναντάς τη κατάκριση, μη τη φοβηθείς. ΛΥΣΕ ΤΗΝ. Αποδέξου λάθη και καταστάσεις ώστε να τα αντιμετωπίσεις. Σε κάθε που συμβαίνει, αν πρώτα δε το αποδεχθείς, δε μπορείς και να το λύσεις. Αφού πρώτα απομακρυνθείς από ανθρώπους που έχουν μάθει να κατακρίνουν και βρεις έναν τόπο ηρεμίας και ασφάλειας, τότε δες πως θα νικήσεις. Από τη κατάκριση δε θα μπορέσεις να απομακρυνθείς ποτέ αρκετά ώστε να μη τη συναντάς. Μπορείς όμως να κατανοείς τις καταστάσεις και να δημιουργείς άμυνες. Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να σε επηρεάζει η κατάκριση όλο και λιγότερο είναι να μη συναναστρέφεσαι με άτομα που κατακρίνουν και για να μην έχεις μόνιμα μαζί σου κάποιον που κατακρίνει και αναζητά ομοίους του, πρέπει να μπορείς να μην είσαι εσύ αυτός που κατακρίνει.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα