Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Έρωτας




«Είσαι ερωτευμένος ;» με ρώτησε σήμερα το πρωί μια φίλη μου

«Ναι», της απάντησα χαριτολογώντας, «είμαι ερωτευμένος με το ΣΥΜΠΑΝ»
Το απόγευμα το σύμπαν φρόντισε έτσι ώστε να πέσει στα χέρια μου το εκπληκτικό παρακάτω κείμενο του Όσσο για τον έρωτα.



Ο έρωτας δε θα έπρεπε να είναι κτητικός, δε θα έπρεπε να είναι αποκλειστικός, θα έπρεπε να είναι περιεκτικός. Μόνο όταν ο έρωτας είναι περιεκτικός, θα γνωρίσεις τι είναι έρωτας.

Όταν ο έρωτας είναι αποκλειστικός – αποκλειστικός προς έναν άνθρωπο – τότε στενεύει τόσο πολύ που θα τον σκοτώσεις. Καταστρέφεις την απεραντοσύνη του. Προσπαθείς να βάλεις ολόκληρο τον ουρανό μέσα σε ένα μικρό χώρο, που δεν μπορεί να τον εμπεριέχει. Θα έπρεπε κανείς να είναι απλώς ερωτευμένος.
Ο έρωτας δε θα έπρεπε να είναι σχέση, αλλά μια κατάσταση του ΕΙΝΑΙ. Κι όποτε ερωτεύεσαι μέσα από τον έναν, είσαι ερωτευμένος με το όλο. Και αν ο έρωτας σου έχει συμβεί πραγματικά, ξαφνικά θα βρεις ότι έχεις αρχίσει να είσαι ερωτευμένος με τα δέντρα και τα πουλιά και με τον ουρανό και με τους ανθρώπους.


Όταν είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, τι ακριβώς σημαίνει ; Όταν είσαι ερωτευμένος με μια γυναίκα, είσαι ερωτευμένος με όλες τις γυναίκες. Αυτή η μία γυναίκα είναι απλώς η αντιπρόσωπος, η μία γυναίκα είναι απλώς ένα παράδειγμα όλων των γυναικών που υπήρξαν, που υπάρχουν και θα υπάρξουν.


Η μία γυναίκα είναι απλώς μια πόρτα προς τη γυναικεία φύση. Η γυναίκα όμως δεν είναι μόνο γυναίκα, είναι και άνθρωπος. Έτσι έχεις ερωτευτεί και όλους τους ανθρώπους. Και η γυναίκα δεν είναι μόνο άνθρωπος, είναι και όν. Έτσι έχεις ερωτευτεί όλα τα όντα.

Από τη στιγμή που ερωτευτείς, θα εκπλαγείς, που η ενέργεια σου απελευθερώνεται στα πάντα. Αυτό είναι αληθινός έρωτας.

Ο κτητικός έρωτας δεν είναι αληθινός έρωτας. Είναι τόσο στενός, που πνίγεται και πνίγει και τον άλλον άνθρωπο. Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι τώρα.

Ο έρωτας δεν υπήρξε ποτέ περιεκτικός. Έχεις διδαχτεί τον αποκλειστικό έρωτα. Ο έρωτας όμως μπορεί να είναι περιεκτικός. Μπορείς να ερωτευτείς ολόκληρο τον κόσμο.

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

internalpaths

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα