Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τι είναι οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας της ψυχής; Η προσέγγιση του Ιερού Πυρός.. 1) Το επιθυμητικό. 2) Το θυμοειδές 3) Το λογιστικό


Ερμής Τρισμέγιστος: Kαι κάθε πράγμα ή σώμα στερεό, κινείται μέσα σε ασώματο χώρο στατικό, που βρίσκεται σε στάση κινούμενο γύρω από τον εαυτό του, και αυτό που κινεί τον εαυτό του αλλά και όλα τα τα στερεά και υλικά είναι το στατικό, δηλαδή το νοητό, το ασώματο, η ενέργεια, το θεϊκό, ο Θεός.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 

morfeas sky


Διαβαζοντας την τελευταια παραγραφο της αναρτησης ..Ειδα μπροστα μου ολα αυτα που εδω και καιρο προσπαθουσα να συνδεσω και να κατανοησω.

...Ηθελα να το πω...αν και πιστευω πως το γνωριζεις.

Με τον ίδιο τρόπο και η ψυχή που είναι η ασώματη ενέργεια της κίνησης, άρα ότι κινείται είναι η ζωή, και ότι έχει Νου και κινείται είναι η νοητή ζωή, (Νους και ψυχή), δίνει την ζωή σε κάτι παρόμοιο με τον εαυτό της που μπορεί να γίνει η ζωή.

Ετσι περικλείει η ενέργεια της ψυχής το ανθρώπινο σώμα, το συγκροτεί με τις αντίθετες κινήσεις όπως συγκροτούνται με τον ίδιο τρόπο οι πλανήτες, και το γεννά στη μήτρα με τους αριθμούς που μπορούν να πάρουν σχήμα και μορφή, και σύμφωνα με την ταυτότητα του γένους και του είδους που του δίνουν οι αριθμοί, και το κινεί δίνοντας του την δική του διανοητική κίνηση δηλαδή την δική του λογική, που κινεί το αισθητό σώμα αποκτώντας την δική του νοερη ζωή, τις αισθήσεις του σώματος που οδηγούν την λογική του σώματος.

Και το ανθρώπινο σώμα τι είναι, είναι οι αριθμοί που φέρει η ψυχή αλλά δεν ανήκει η ίδια σε κανέναν αριθμό, και αυξάνει σε πυκνότητα το ενεργειακό αυτό καμπύλωμα της ψυχής που περικλείει τους αριθμούς, οι οποίοι αριθμοί αυξάνονται και προκαλλούν την πύκνωση στο ενεργειακό καμπύλωμα (μήτρα) της ψυχής, όπου κάποια στιγμή μεταβάλλονται σε γραμμάρια, σε βάρος, σε ύλη, και γεννιέται το ανθρώπινο σώμα, το οποίο αυξάνεται μεγαλώνοντας, και μετά αφού ολοκληρωθεί μειώνεται μέχρι να πεθάνει, όπως και οι αριθμοί αφού αυξάνονται γεννούν στην μήτρα της ψυχής το σώμα, ολοκληρώνονται οι αριθμοί, άρα ολοκληρώνεται και το σώμα, και μετά αρχίζουν πάλι να μειώνονται και να χάνεται η πυκνότητα τους, και από ύλη κάποια στιγμή μεταβάλλεται και ξαναγίνεται αριθμός. Και αυτό εμείς το ονομάζουμε γέννηση ζωή και θάνατο, αλλά δεν είναι παρά οι μεταβολές των αριθμών που γεννούν τα σχήματα και τις μορφές που μπορούν να πάρουν οι αριθμοί ανάλογα με την σύνθεση τους.

Είναι κάτι που το έχει αποδείξει η επιστήμη σήμερα σχετικά με το τι είναι τα ενεργειακά καμπυλώματα...ένα matrix, είναι η ενέργεια που μεταβάλλεται σε ενεργειακό καμπύλωμα που φέρει τους αριθμούς, οι οποίοι αριθμοί όταν αυξάνονται η πυκνότητα του ενεργειακού καμπυλώματος μεταβάλλεται σε ύλη, και όταν μειώνονται οι αριθμοί μειώνεται και η πυκνότητα και ξαναγίνεται αριθμός, Και σε αυτό ζούμε μέσα σε ένα matrix.



Μάνος Δανέζης ο χώρος σχετικά με τα στερεά, είναι η ιδιότητα του χώρου αυτό που ονομάζουμε ως ενέργεια, και μεταβάλλεται σε καμπυλότητα του χώρου, σε πυκνότητα ενέργειας, δηλαδή σε καθαρό αριθμό!! είναι καθαρός αριθμός, και αυτός ο αριθμός=matrix μετατρέπεται σε γραμμάρια σε στερεό.

Δηλαδή ως πληροφορία των αριθμών που διαβάζει ο άνθρωπος-είδωλο και μετατρέπει αυτή την πληροφορία των αριθμών σε στερεά, και ζει ως πραγματικότητα τα στερεά, την Υλη, ενώ δεν υπάρχει Υλη αλλά μόνον αριθμοί.

Η γέννηση των ανθρώπων τι είναι;το σπερματοζωάριο είναι κι αυτό αριθμός, αυξάνει την πυκνότητα του και σχηματίζεται σε στερεό, στην συνέχεια αυξάνει μεγαλώνει και μικραίνει με την φθορά, δηλαδή παύει η πυκνότητα να μετατρέπεται σε στερεό και ξαναγίνεται αριθμός. ΜΑΤRΙΧ


Και με τον ιδιο τροπο δημιουργειται matrix μεσα στο MATRIX
"Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ"

Και οι μαριονετες συνεχιζουν να κινουνται συμφωνα με τις πληροφοριες των σεναριογραφων.
κι αυτος που θα κατανοησει "ποιος ειναι" "για ποιο σκοπο βρισκεται εδω" ισως βρει το δρομο να ξεφυγει...
"ο ανθρωπος ειναι ενας τεραστιος ενεργειακος μετασχηματιστης συνειδητοτητας μεσα στον οποιο γινονται αλυσιδωτες ενεργειακες εκρηξεις και εκπομπες ενεργειας"
Δραση..
Ολα ειναι..τοσο περπλοκα ..αλλα ταυτοχρονα απλα.

Χαος το οποιο πρεπει να βαλω σε ταξη..ξεκινωντας εντος μου.
Οι επεξηγησεις σου ειναι Σημαντικες.


Ο Άνθρωπος εισήλθε στο matrix των Οκτώ Ουρανών.
Η ενέργεια της ψυχής ανήκει στους Επτά Ουρανούς του matrix όπου συμβαίνει το γιγνεσθε η κίνηση.
Στον Όγδοο Ουρανό η Ύλη δεν υπάρχει, είναι ακίνητη Αδρανή, άρα και δεν υπάρχει κανένα πάθος. Για αυτό και ονομάζεται Άγιος ο Νους, ενώ ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος είναι οι Επτά Ουρανοί, ο δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος, ο αισθητός θεός.

Ο Άνθρωπος είναι Φως και Ζωή, Πανάγαθος Νους, και Ζωή δηλαδή οι Δυνάμεις, όπως οι ψυχές που είναι η εικόνα της ζωής, αλλά οι Δυνάμεις κινούνται μέσα στο Μέγιστο Πυρ, και δεν υπάρχουν τα σώματα της Υλης, είμαστε μέσα στο Θεό του Φωτός, ενώ τώρα είμαστε μέσα στο δημιούργημα, τον Όγδοο Ουρανό, και γίναμε Νους, και μέσα στους Επτά Ουρανούς γίναμε ως Μονάδες η εικόνα της ζωής δηλαδή Νους και ψυχή.
Και όταν ενωνόμαστε στις ενεργειακές καμπύλες-σφαίρες της Ύλης, μεταβάλλεται η ψυχή μας σε κάτι άλλο ανάλογα το σώμα που θα ενδυθεί.


Συνεπως ο μοναδικος τροπος να δραπετευσεις απο το matrix ειναι να απεγκλωβιστεις ταυτοχρονα απο τα 7 κατωφερη στρωματα που ενδυθηκες ως ανθρωπος. Αρα..7 matrix..μαζι με τα επιμερους matrix στα Matrix. ετσι το εκλαμβανω.

Ε ναι! Άλλωστε διαβάζουμε στον Ποιμάνδρη ότι ο Άνθρωπος διέρρηξε τους Ουρανούς, όπως διέρρηξε και το κύτος της Γης, και δεν εισήλθε από καμία πύλη.

Ενα ειναι το κλειδι. Ο εαυτος Σου. Μονο αυτος μπορει να σε οδηγησει εκει που θελεις να πας. Και το που θα φτασεις εξαρταται καθαρα απο τη δυναμη της προθεσης. Αμεταβλητη προθεση ειναι το εργαλειο που σε βοηθα να βγεις απο το λαβυρινθο.

Και με οδηγό αυτό που νιώθεις, όχι αυτό πού αισθάνεσαι. Νόηση και Νιώθω είναι το ίδιο και πηγάζουν από τον Ιδεατό Ανθρωπο Νου και ψυχή και όχι από το matrix.

Παντα αυτο που νιωθεις.ο μοναδικος οδηγος.


Το μόνο που μένει λοιπόν είναι η σωστή διάκριση μεταξύ του αισθητού και του νοητού. Το μεν αισθητό είναι ο φόβος για το οτιδήποτε, το δε Νοητό είναι ατρόμητο με την Αμετάβλητη θέληση του.

Το Νοητο ειναι Αυτο που ξερεις μεσα σου...απλα..χωρις αιτια..εστω κι αν αναρωτιεσαι..που το στηριζω?..


Το στηρίζεις στο Αγαθό. Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος των Επτά Ουρανών δεν είναι αγαθός, στηρίζεσαι μέσω των ενεργειών σου της Αρμονίας των Επτά Ουρανών που κατέχει ο Νους της ψυχής.

Τι είναι οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας της ψυχής;

Η προσέγγιση του Ιερού Πυρός..
1) Το επιθυμητικό
2) Το θυμοειδές
3) Το λογιστικό


ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ ΠΥΡ - Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. (ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ-ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΥΡ..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ)


ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΥΡ - Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ. (ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ-ΠΥΡ ..Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ
(ο Νους και ψυχή που ενεργεί στον υλικό κόσμο των αριθμών ο ψευτόκοσμος-matrix)

Οι ανθρώπινες ψυχές αποτελούνται από τρία τμήματα.
Τα τρία αυτά τμήματα είναι:

1) Το επιθυμητικό: 
Η ελεύθερη βούληση η οποία συμβολίζεται με τα δεσμά στα χέρια.  Η ερώτηση σε αυτή την περίπτωση είναι: "Τι μπορώ να κάνω ελεύθερα" ?

Κάθε οντότητα που ενσαρκώνεται και μετενσαρκώνεται στο υλικό σύμπαν δεν διαθέτει, 100% ελεύθερη βούληση.
Όταν σπάσουμε τα δεσμά στα χέρια τότε η ελεύθερη βούληση απελευθερώνεται και με αυτόν τον τρόπο αφυπνίζεται η εν δυνάμει δόνηση της που βρίσκεται στον ψυχικό πυρήνα.

2) Το θυμοειδές:
Είναι η ψυχική γενναιότητα και συμβολίζεται με τα δεσμά στα πόδια. Το ερώτημα εδώ είναι: "Που δεν μπορώ να πάω ελεύθερα" ?

Το ψευδοσύμπαν διαθέτει την καταγραφή του φόβου και του τρόμου. Η καταγραφή αυτή δεσμεύει την οντότητα μέσα σε ένα καλά προγραμματισμένο πεδίο δράσης. 
Ο φόβος και ο τρόμος είναι είναι μία ψευδαίσθηση.
Είναι δική μας επιλογή εάν συνεχίσουμε να ζούμε στην ψευδαίσθηση αυτή η όχι.

3) Το λογιστικό:
Είναι η ορθή σκέψη η οποία πηγάζει ο ορθός λόγος.
Συμβολίζεται με τα δεσμά στον αυχένα (κεφάλι).
Η ερώτηση είναι: "Τι δεν μπορώ να σκεφτώ ελεύθερα?"
..........

Η πλύση εγκεφάλου και η αλλοίωση της ορθής σκέψης και του ορθού λόγου πρωτοστατούν στον πίνακα του ψευτόκοσμου.
Η καταγραφή αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα με την επανάληψη. Δεν έχει σημασία εάν η επανάληψη είναι ορατή η αόρατη με τα φυσικά μάτια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει συχνότητες οι οποίες μπορούν να συλλάβουν έννοιες και εντολές του ψευτόκοσμου χωρίς να το συνειδητοποιεί η προσωπικότητα.

Οι κατώτεροι θεοί-δημιουργοί (πνεύμα της φύσης) είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα πάντα για να δεσμεύσουν την ελεύθερη βούληση, θα μεταχειριστούν οποιαδήποτε ψυχολογική βία για να καταστείλουν την ψυχική γενναιότητα και θα μεταχειριστούν οποιοδήποτε μέσο για να καταστείλουν και να κατευθύνουν την ελεύθερη σκέψη.

morfeas sky
ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ.

Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ 



Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΙΚΗ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ (ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΖΩΗ (ΓΗ-ΝΕΡΟ).
                   

Ανεξάρτητα του ότι οι καταγραφές βρίσκονται μέσα στον ψευτόκοσμο, οι επικυρίαρχοι φροντίζουν να ανανεώνουν τις καταγραφές, την κρυσταλική τους δόνηση.

Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι όταν ο άνθρωπος κατανοήσει την δυναμική που υπάρχει πίσω από την ελεύθερη βούληση, την ψυχική γενναιότητα, και την ελεύθερη σκέψη, ενεργοποιεί στον εγκέφαλο του την αληθινή του φύση.

Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να βλέπει αμυδρά τα πρώτα κομμάτια της αλήθειας του πραγματικού κόσμου. Τότε αποφασίζει να μετουσιώσει ελεύθερα με βάση την βούληση, την ανδρεία και την σκέψη του το υλικό κομμάτι της προσωπικότητας του.

Με αυτή του την επιλογή έχει κάνει το πρώτο βήμα για να "διαρρήξει το ψευδοσύμπαν". (όχι να εισέλθει μέσα στις πύλες).

Ενεργειακά με μία τέτοια συνειδητή απόφαση επιστρέφει στο "πνεύμα της φύσης-matrix" την υλική του παγίδα αποδυναμώνοντάς το.

Με αυτόν τον τρόπο περνά μέσα από την φωτιά  που αντιλήφθηκε λίγο πριν καθώς "είδε" την αντανάκλαση.
Ο Πλάτωνας ονομάζει αυτή την φωτιά "Ιερόν Πυρ" και την τοποθετεί στο υλικό σύμπαν.
( η φωτιά που δημιουργεί τον υλικό κόσμο ψευτόκοσμος-matrix)

Γενικά σε όλα τα Αρχαιοελληνικά Μυστήρια συναντούμε το "Ιερόν Πυρ" στο υλικό σύμπαν.

Το ιερόν πυρ είναι ο υλικός κόσμος ο ψευτόκοσμος, όπου πρέπει μέσω αφυπνίσεως της ψυχής μας με οδηγό την ορθή λογική της να περάσουμε μέσα από την φωτιά αυτού του ψεύτικου κόσμου που παγιδεύει τις ψυχές μας.

Ο δεσμώτης έχοντας απελευθερωθεί από τα τρία προαναφερθέντα δεσμά, απελευθερώνει το ΝΟΥ και έτσι συνδέει τον ανώτερο με τον κατώτερο εαυτό του προσελκύοντας την δόνηση του Άσβεστου Πυρός από το Αρχέτυπο του που του αναλογεί από τη μία πλευρά και από την άλλη αφυπνίζει την σπίθα του Ιερού Πυρός που βρίσκεται εν δυνάμει στον πυρήνα-(Νους της ψυχής) των ψυχικών του κυττάρων.

Η ένωση αυτή του δίνει την ώθηση να περάσει στο πρώτο επίπεδο από τα Επτά επίπεδα του Ιερού Πυρός. 
( ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ-ΚΟΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ)

Το ταξίδι για την επιστροφή προς την Ουράνια Πατρίδα του Φωτός έχει μόλις ξεκινήσει.
Μετά από αυτή την διαδικασία ανεβαίνει προς το αμυδρό φως, την πρώτη αληθινή εικόνα του κόσμου 
Κάνοντας το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση του ο δεσμώτης διαπιστώνει την διαφορά του αληθινού κόσμου με τον υλικό κόσμο του ψευδοσύμπαντος.

Όλα αυτά όμως τα αντιλαμβάνεται ενώ βρίσκεται ακόμα στο υλικό σύμπαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό διότι του δίνει μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση. Καθώς ξεκινά αυτή την συνειδητοποίηση αρχίζει να ταυτίζεται όλο και λιγότερο με τον υλικό κόσμο έως ότου πετύχει την τελική του απελευθέρωση.

Ανεβαίνοντας τα επίπεδα της μεταμόρφωσης και του εξαγνισμού διαμέσω του Ιερού Πυρός, κάποια στιγμή φθάνει στην πύλη του σπηλαίου, στην πόρτα του θόλου.

Σε αυτό το σημείο αναγνωρίζει τις θείες ουσίες, το αγαθό, το όμορφο, και το ηθικό.
Είναι όμως δύσκολο να ενσωματώσει την απόλυτη αλήθεια που εκφράζεται μέσα από αυτές τις ιδιότητες καθώς βρίσκεται μέσα στο υλικό σύμπαν (ΚΤΙΣΤΌ ΚΟΣΜΟ) και συμβολικά "τυφλώνεται".
Όμως οι θείες αυτές ουσίες ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την ψυχή του και καθώς η πρόθεση του παραμένει αγαθή, σε αυτό το σημείο ο Πλάτωνας αναφέρει ότι δέχεται την βοήθεια από οντότητες του Φωτός που έχουν προηγηθεί. 
Δηλαδή από ήδη αναληφθείσες οντότητες.

Σε μια σημερινή έκφραση ονομάζουμε αυτές τις οντότητες "πνευματικούς οδηγούς" ή "οδηγούς φώτισης".
Ο δεσμώτης δέχεται την βοήθεια τους και σιγά-σιγά αρχίζει να απελευθερώνεται.

Σε αυτό το σημείο ο Πλάτωνας αναφέρει ότι επανέρχεται στον χώρο-χρόνο του σπηλαίου, παρά την δυσαρέσκεια του, για να εργαστεί με τον λόγο και το παράδειγμα του προς την απελευθέρωση και των υπολοίπων οντοτήτων-ανθρώπων.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΑΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα