Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Πότε ο Ερντογάν θα επιτεθεί στην Ελλάδα

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

Ερντογάν: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για να οικοδομήσουμε τη Μεγάλη Τουρκία. Δεν μπλοφάρω. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ PARTI) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Αθλητικό Κέντρο Yasar Dogu στη Σαμψούντα στις 24 Μαρτίου 2018. Πηγή: Τουρκική Προεδρία / Murat Cetinmuhurdar / Handout / Anadolu

ΣΕ ΝΕΕΣ προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και κάνοντας λόγο για «Μεγάλη Τουρκία».
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του το Σάββατο στη Σαμψούντα και με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του Αφρίν, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τη Μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!»
Με τα λόγια αυτά δεν εννοούσε φυσικά το Αφρίν, το οποίο έχει καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό, αλλά την Ελλάδα.
«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που μας επέβαλαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», πρόσθεσε.
Μια ακόμη αναφορά του Τούρκου προέδρου στα «σύνορα της καρδιάς μας», τα οποία υπερβαίνουν τα σημερινά φυσικά σύνορα της Τουρκίας για τα οποία θεωρεί υπεύθυνη τη Συνθήκη της Λωζάννης και έχει ζητήσει επανειλημμένως την «επικαιροποίησή» της.
Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε!»
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Επίθεση και κατά φοιτητών

Ο Ερντογάν επιτέθηκε επίσης κατά φοιτητών του Πανεπιστημίου Μπογάζιτσι, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση για τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Αφρίν. Ο Τούρκος πρόεδρος τους αποκάλεσε «κομμουνιστές και τρομοκράτες» και υποσχέθηκε να κάνει εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet.
Στις 19 Μαρτίου ομάδα φοιτητών του Μπογάζιτσι επιτέθηκε σε άλλη ομάδα φοιτητών που είχαν στήσει περίπτερο στη μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας. Η αστυνομία συνέλαβε 17 φοιτητές και κράτησε πέντε από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι.
Από τον Ιανουάριο που άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν έως τις αρχές Μαρτίου, έχουν σκοτωθεί 59 Τούρκοι στρατιώτες και 261 μέλη του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού (FSA) που πολεμά μαζί με τους Τούρκους εναντίον των Κούρδων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επίσης σκοτώθηκαν 280 άμαχοι, αλλά τον μεγαλύτερο φόρο αίματος πλήρωσαν οι Κούρδοι που θρηνούν 1.500 νεκρούς.
Ένας στρατιώτης κρατά την τουρκική σημαία κι ένας Σύριος αντάρτης του FSA τη σημαία της συριακής αντιπολίτευσης στο μπαλκόνι του περιφερειακού κοινοβουλίου του Αφρίν. Photo: EPA / DHA / Dogan News Agency. Πηγή: Supplied
Στο βίντεο που ακολουθεί, Τούρκοι στρατιώτες μαζί με αντάρτες του FSA που τους υποστηρίζουν, φωτογραφίζονται μπροστά στο γκρεμισμένο άγαλμα του Kawa, μυθικού ήρωα και γενάρχη των Κούρδων. Η πράξη αυτή βαρβαρότητας δείχνει πόσο απολίτιστη είναι ακόμη η τουρκική ψυχή.


Η μεγάλη υποκρισία της Δύσης

Στο μεταξύ η Δύση, με τον Ερντογάν να απειλεί ευθέως ότι επόμενος στόχος θα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, κρατά μια υποκριτική στάση, όπως φαίνεται από την κριτική που άσκησε η Άνγκελα Μέρκελ κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη βόρεια Συρία, τη στιγμή που η Γερμανία –παραδοσιακός σύμμαχος της Τουρκίας– έχει υπογράψει μεταξύ 18 Δεκεμβρίου 2017 και 24 Ιανουαρίου 2018, 31 συμφωνίες για την πώληση όπλων και τεθωρακισμένων στον τουρκικό στρατό.
Ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογράψει η Γαλλία και η Ιταλία. Τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την γαλλο-ιταλική Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για μια μελέτη σχετικά με την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, σε μια κίνηση ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και την Ιταλία.
Όσον αφορά τη Βρετανία, που ήταν ο ισχυρότερος υποστηρικτής της προσχώρησης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τερέζα Μέι επισκέφθηκε τον Ιανουάριο του 2017 την Τουρκία για μια συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών για την παροχή βοήθειας από την BAE Systems για την ανάπτυξη του τουρκικού αεροσκάφους 5ης γενιάς TAI TFX.

Πότε θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα

Η Τουρκία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο συριακό μέτωπο. Τουλάχιστον αυτό έχει αφήσει να εννοηθεί ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για ένα πολύ «θερμό καλοκαίρι» φέτος στο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την πηγή των οποίων δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα σε περισσότερα του ενός μέτωπα, στις αρχές Ιουλίου και πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου, όπου αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μπορεί να φαίνεται παράδοξη, στόχος όμως της Τουρκίας δεν είναι μια γενικευμένη σύρραξη, αλλά ένας πόλεμος λίγων ημερών και η κατάληψη νησιών, ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γι’ αυτό και θα επιτεθεί σε περισσότερα του ενός μέτωπα.
Εάν η Ελλάδα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία, καμία από τις παραπάνω χώρες δεν πρόκειται να μας υποστηρίξει.
Οι Τούρκοι απαιτούν το μισό Αιγαίο έως τον 25ο Μεσημβρινό και 100 νησιά. Πηγή: News Media
Το ίδιο απαθείς θα μείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες, εκτός των μαχητικών F-35 που αναμένει να παραλάβει, η Τουρκία συζητά τώρα την αγορά του πυραυλικού συστήματος Patriot. Αλλά απαθής θα μείνει και η Ρωσία, ο τελευταίος –και πιο απροσδόκητος– σύμμαχος της Τουρκίας.
Όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, έτσι και οι Ρώσοι έχουν επίσης μεγάλα συμφέροντα στην Τουρκία, τόσο αναφορικά με τον αγωγό Blue Stream, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, όσο και με την πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 για το οποίο ενδιαφέρεται η Τουρκία. Η Ρωσία έχει αναλάβει επίσης την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, απέναντι από την Κύπρο, που θα είναι έτοιμος το 2023.
Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Τούρκος πρόεδρος έχει βάλει όλες τις παραπάνω χώρες «στο τσεπάκι του».
Μάλιστα η Ρωσία, που θέλει να απαγάγει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια τρύπα την νοτιοανατολική πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχία, βοήθησε τον Ερντογάν στην κατάληψη του Αφρίν κρατώντας μακριά τον στρατό του Άσαντ και ανοίγοντας έναν «διάδρομο» στην αντιπυραυλική άμυνα της Συρίας προκειμένου να μπορούν τα τουρκικά μαχητικά να βομβαρδίζουν το Αφρίν.
Από κοντά και οι Αμερικανοί που σταμάτησαν να εξοπλίζουν τους Κούρδους, μεταθέτοντας τη δημιουργία του κράτους που τους είχαν υποσχεθεί στις ελληνικές καλένδες.
Θυμίζουμε ότι οι Τούρκοι ζητούν το μισό Αιγαίο έως τον 25ο Μεσημβρινό, καθώς και 18 μεγάλα νησιά και 100 νησίδες και βραχονησίδες. Διαφορετικά απειλούν ότι θα φύγουν από το ΝΑΤΟ, πράγμα που έχει τρομοκρατήσει Βρετανούς και Αμερικανούς.
Μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε Μοσούλη και Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, ο Ερντογάν θα είναι έτοιμος να επιτεθεί στην Ελλάδα.
Τι θα κάνει άραγε η χώρα μας;
Όταν ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ο κανόνας είναι να χτυπάς πρώτος.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα