Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αυτή η τεχνολογία θα κάνει... back up στο μυαλό σας, αφού όμως πρώτα σας σκοτώσει



Η εταιρεία Y Combinator, η οποία λειτουργεί ως επιταγχυντής start-ups, είναι γνωστή για τις πρωτοποριακές εταιρείες που βάζει υπό τη σκέπη της.
Ποτέ όμως δεν υπήρξε κάτι παρόμοιο της Nectome.
Την επόμενη εβδομάδα ο συνιδρυτής της Nectome, Ρόμπερτ ΜακΊντιρ αναμένεται να περιγράψει την τεχνολογία του σχετικά με την συντήρηση εγκεφάλων με μικροσκοπική λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ταρίχευσης υψηλής τεχνολογίας. Στη συνέχεια, ο απόφοιτος του MIT θα κάνει τη δουλειά του. Όπως λέει στην ιστοσελίδα του: «Κι αν σας πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα «back up» του μυαλού σας;»
Η Nectome λοιπόν είναι μια εταιρία που μπορεί να διατηρήσει και στη συνέχεια να κάνει... upload το μυαλό σας. Η χημική ουσία που χρησιμοποιεί μπορεί να κρατήσει ένα σώμα άθικτο για εκατοντάδες χρόνια, ίσως χιλιάδες, με την μορφή παγωμένου γυαλιού. Η ιδέα είναι ότι κάποια μέρα στο μέλλον οι επιστήμονες θα σαρώσουν τον εγκέφαλο σας και θα το μετατρέψουν σε προσομοιωτή. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που θα μοιάζει πολύ με εσάς, αν και όχι εσείς ακριβώς, θα μπορεί να... μυρίσει και πάλι τα λουλούδια σε έναν διακομιστή δεδομένων κάπου.
Αυτή η ιστορία έχει όμως και μια (μάλλον τρομακτική) ανατροπή. Για να δουλέψει το πρόγραμμα της Nectome, είναι σημαντικό ο εγκέφαλος να είναι... φρέσκος. Η εταιρεία λέει ότι το σχέδιό της είναι να συνδέσει τους ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες με μια μηχανή καρδιάς-πνεύμονα, προκειμένου να αντλήσει το μείγμα της επιστημονικής χημειοπλαστικής μέσα στις μεγάλες καρωτιδικές αρτηρίες από τους λαιμούς τους ενώ είναι ακόμα ζωντανοί (αν και αναισθητοποιημένοι).

Η εταιρεία πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους που είναι εξοικειωμένοι με τον δυο ετών νόμο της Καλιφόρνια, που επιτρέπει την αυτοκτονία για τους καταδικασμένους ασθενείς και πιστεύει ότι η υπηρεσία θα είναι νόμιμη. Το προϊόν είναι «100% μοιραίο», λέει ο ΜακΊντιρ. «Γι 'αυτό και είμαστε ξεχωριστά τοποθετημένοι μεταξύ των εταιρειών Y Combinator».

Ο Ρόμπερτ ΜακΊντιρ
Η υπηρεσία αποθήκευσης της Nectome δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά και μπορεί αυτό να μην συμβεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Επίσης, ακόμη δεν έχει βρεθεί απτή απόδειξη ότι οι μνήμες μπορούν να διατηρηθούν σε νεκρούς ιστούς. Αλλά η εταιρεία έχει βρει έναν τρόπο να δοκιμάσει την αγορά. Ακολουθώντας το παράδειγμα του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, προσκαλεί τους υποψήφιους πελάτες να συμμετάσχουν σε μια λίστα αναμονής με μια κατάθεση 10.000 δολαρίων, πλήρως επιστρέψιμη αν αλλάξουν γνώμη.
Μέχρι στιγμής, 25 άτομα έχουν μπει στη λίστα. Ένας από αυτούς είναι ο Σαμ Άλτμαν, ένας 32χρονος επενδυτής που είναι ένας από τους δημιουργούς του προγράμματος Y Combinator. Ο Άλτμαν δήλωσε στην MIT Technology Review ότι είναι σχεδόν σίγουρος ότι τα μυαλά θα γίνουν ψηφιακά στη διάρκεια της ζωής του. «Υποθέτω ότι ο εγκέφαλός μου θα φορτωθεί στο “σύννεφο”», είπε χαρακτηριστικά.
Το πρώτο δείγμα
Η ομάδα της Nectome επέδειξε τη σοβαρότητα των προθέσεων της από τον Ιανουάριο, όταν οι δύο συνιδρυτές ΜακΊντίρ και ΜακΚάνα και ένας παθολόγος που είχαν προσλάβει πέρασαν αρκετές εβδομάδες στο Πόρτλαντ του Όρεγκον περιμένοντας να... αγοράσουν ένα νεκρό σώμα.
Τον Φεβρουάριο, παρέλαβαν τελικά το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας και κατάφεραν να διατηρήσουν τον εγκέφαλό της μόλις 2,5 ώρες μετά τον θάνατό της. Ήταν η πρώτη επίδειξη της τεχνικής τους, σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ο Fineas Lupeiu, ιδρυτής της Aeternitas, μιας εταιρείας που προτρέπει τους ανθρώπους να δωρίσουν το σώμα τους στην επιστήμη, επιβεβαίωσε ότι παρέδωσε στη Nectome το σώμα. Δεν αποκάλυψε την ηλικία ή την αιτία θανάτου της γυναίκας, ούτε έλεγε πόσο την «χρέωσε».
Η διαδικασία συντήρησης, η οποία διαρκεί περίπου έξι ώρες, πραγματοποιήθηκε σε ένα νεκροταφείο. «Μπορείτε να σκεφτείτε τι κάνουμε ως μια φανταχτερή μορφή ταρίχευσης που διατηρεί όχι μόνο τις εξωτερικές λεπτομέρειες αλλά και τις εσωτερικές λεπτομέρειες», είπε ο ΜακΙντιρ. Είπε επίσης ότι ο εγκέφαλος της γυναίκας είναι «ένας από τους καλύτερα διατηρημένους ποτέ», αν και το γεγονός ότι ήταν ήδη νεκρή ακόμα και για δυο ώρες τον είχε καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό. Ο εγκέφαλός της δεν αποθηκεύτηκεε επ 'αόριστον, αλλά τεμαχίστηκε σε λεπτά φύλλα χαρτιού και μελετήθηκε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.
Ο ΜακΙντιρ είπε ότι επιδιώκουν να το δοκιμάσουν στο εγγύς μέλλον σε έναν άνθρωπο που θα πραγματοποιήσει-με κάποιον γιατρό-υποβοηθούμενη αυτοκτονία, λόγω μιας τερματικής ασθένειας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός ότι η Nectome ετοιμάζεται να προσφέρει την υπηρεσία της εμπορικά πριν από τη δημοσίευση του σχεδιαζόμενου πρωτοκόλλου σε κάποιο ιατρικό περιοδικό. Πολλοί υποστηρίζουν πως προτού η τεχνολογία εφαρμοστεί πρέπει η ιατρική κοινότητα να έχει μια μεγάλη συζήτηση σχετικα΄με αυτήν.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα