Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Το μεγάλο μυστικό που αποκάλυψε ο Σωκράτης


Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα, πως ο Σωκράτης αποκάλυψε ότι ζούμε σε ψεύτικο κόσμο, καλώντας μας να γνωρίσουμε τον εαυτό μας το θεϊκό μας μέρος, για να δραπετεύσουμε από αυτόν τον θνητό κόσμο των άλογων ειδώλων της σύνθετης Ύλης από φωτιά, αέρα, γη, νερό, και να γυρίσουμε στον πραγματικό κόσμο, απ’ όπου τώρα είμαστε αποκομμένοι.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: 
Ούτε να χαθούν τα κακά είναι δυνατόν, Θεόδωρε, γιατί είναι ανάγκη να υπάρχει κάτι αντίθετο στο καλό, ούτε πάλι γίνεται, να έχουν τον τόπο τους στους θεούς, αλλά περιτριγυρίζουν κατ’ ανάγκη τη θνητή φύση κι αυτόν εδώ τον τόπο.


ΣΩΚΡΑΤΗΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Σχόλιο: το καλό και το κακό είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος.

Αυτό που θεωρούμε ως καλό δεν έχει τον τόπο του μα ούτε ανήκει στο θεϊκό μέρος, αλλά όπως μας λέει ο Σωκράτης και τα δύο το καλό και το κακό ανήκουν στην θνητή φύση κατ'ανάγκη, διότι πως θα ονομάσουμε ως καλό ή ως κακό την σύνθεση των Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων; όπου ενυπάρχουν και αλληλεπιδρούν παντού μέσα στην θνητή φύση; όπου το κάθε ένα στοιχείο ξεχωριστά θέλει να επικρατήσει επί των άλλων ανόμοιων στοιχείων;

Πως να ονομάσουμε ως καλό το καλό; αφού κάθε ένα άλογο στοιχείο αυτής τις σύνθετης άλογης φύσης (ΦΩΤΙΑ, ΑΕΡΑΣ, ΓΗ, ΝΕΡΟ) προσπαθεί να εξουσιάσει τα υπόλοιπα άλογα στοιχεία της Υλης, όταν δρα πάντα με κακία απέναντι στα υπόλοιπα ανόμοια στοιχεία της Υλης; πως να το ονομάσουμε; ως καλό; 

Και τα Τέσσερα άλογα στοιχεία της Υλης μετέχουν στην άλογη φύση όπου το κάθε ένα άλογο στοιχείο ξεχωριστά προσπαθεί να επικρατήσει επί των άλλων με αποτέλεσμα πάντα να φέρει την κακία.

Μόνον η ΑΡΜΟΝΙΑ των ενεργειών του ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ φέρει πάντα την λιγότερη κακία που μπορεί να υπάρξει σ'αυτή την άλογη φύση που ενδύθηκε.

Αυτή είναι η θνητή μας φύση του υλικού κόσμου, η άλογη φύση της σύνθεσης των Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων της Ύλης.

Θα συνεχιστεί η ανάλυση ολόκληρου του κειμένου του Σωκράτη μόλις την ολοκληρώσω εδώ στο εν λόγο κείμενο.


morfeas sky


Σωκράτης: Γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθεί κανείς να φεύγει απ’ εδώ, όσο μπορεί πιο γρήγορα, προς τα εκεί. Και η φυγή αυτή, σημαίνει ομοίωση με τον Θεό, όσο τούτο γίνεται.

Σχόλιο:

Σωκράτης: Ομοίωση πάλι θα πει, να γίνεις δίκαιος και όσιος, με φρόνηση και με γνώση. Όμως δεν είναι εύκολο, καλέ μου, να πείσεις τον άλλον πως δεν πρέπει για την αιτία που νομίζουν οι πολλοί, ν’ αποφεύγει την κακία και να επιδιώκει την αρετή. Αυτοί λένε, πως πρέπει κανείς το ένα να το κάνει και το άλλο να το αποφεύγει, για να μην τον έχει ο κόσμος για κακόν, αλλά για καλόν άνθρωπο. Αυτά για μένα είναι, όπως λέει ο λόγος, φλυαρία για γραΐδια.


Σχόλιο:

Σωκράτης: Αντίθετα η αλήθεια είναι αυτή εδώ: ο Θεός δεν είναι με κανένα τρόπο άδικος, αλλά τόσο δίκαιος όσο γίνεται, και τίποτα δεν είναι πιο όμοιο μ’ αυτόν, παρά όποιος από μας γίνει όσο μπορεί πιο δίκαιος. Εδώ έγκειται το αληθινό μεγαλείο του ανθρώπου, αλλά και η μηδαμινότητα και η ανανδρία του. Η γνώση αυτού του πράγματος είναι σοφία και αρετή αληθινή, η άγνοιά του πάλι αμάθεια και κακία ολοφάνερη.

Σχόλιο:

Σωκράτης: Όλα τα άλλα όμως που περνούν για σπουδαία πράγματα και για σοφίες, όταν τα βρίσκουμε σ’ εκείνους που έχουν πολιτική εξουσία είναι φορτικά, όταν πάλι στους τεχνίτες είναι βάναυσα. Αυτόν λοιπόν που είναι άδικος και λέει ή κάνει ανόσια, καλύτερα να μην τον αφήνουμε να μεγαλώσει με την πανουργία του. Γιατί οι άνθρωποι αυτού του είδους χαίρονται για την πανουργία τους και νομίζουν πως εμείς λέμε, ότι αυτοί δεν είναι για πέταμα, αυτοί που είναι το άχθος της γης, αλλά είναι άνδρες, όπως πρέπει να είναι, για να ανεβούν ψηλά μέσα στην πόλη.


Σχόλιο:

Πρέπει λοιπόν να πούμε την αλήθεια: είναι τόσο πιο πολύ ότι δεν πιστεύουν πως είναι, όσο πιο πολύ δεν το πιστεύουν, γιατί δεν ξέρουν ποια τιμωρία υπάρχει για την αδικία, πράγμα που πιο πολύ απ’ όλα θα έπρεπε να το ξέρουν. Γιατί η τιμωρία δεν είναι όπως την νομίζουν, πληγές και θάνατοι, πράγματα πού πολλές φορές τα αποφεύγουν αν και είναι άδικοι, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούν να το αποφύγουν.


Σχόλιο:

ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Τι εννοείς ;

Σωκράτης: Αν και ορθώνονται, φίλε μου, μέσα στον κόσμο δύο παραδείγματα, το ένα θείο και απόλυτα ευδαιμονισμένο, το άλλο άθεο και απόλυτα άθλιο, δεν βλέπουν ότι είναι έτσι, και από ηλιθιότητα και έσχατη ανοησία δεν καταλαβαίνουν ότι με τις άδικες πράξεις τους γίνονται όμοιοι με το ένα, ανόμοιοι όμως με το άλλο.


Σχόλιο:

Σωκράτης: Γι’ αυτό τιμωρούνται, να κάνουν ζωή όμοια με το παράδειγμα που ακολουθούν. Κι αν τους πούμε, πως αν δεν απαλλαχθούν από την πανουργία τους και πεθάνουν, τότε ο τόπος εκείνος που είναι καθαρός από κακά δεν θα τους δεχθεί, αλλά θα έχουν πάντα τη ζωή που ταιριάζει στη διαγωγή τους, όντας κακοί ανάμεσα σε κακούς, αυτά δα είναι που σαν φοβεροί και πανούργοι άνθρωποι θα τα πάρουν για λόγια κάποιων ανόητων.


Σχόλιο: 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ:
 Ασφαλώς, Σωκράτη μου.

Από το έργο “Πλάτωνος Θεαίτητος” 176a–177a.


morfeas sky
.........

Ερωτήσεις - Απαντήσεις:


Γωνιά Φωτός
Το μεγάλο μυστικό που αποκάλυψε ο Σωκράτης
Το πρωτότυπο είναι αυτό.
Έγραψες πράγματα που μόνο μπερδεύουν αυτόν που τα διαβάζει. Ο Λιακόπουλος, οταν λέει κάτι, το λέει γιατί το ξέρει, και όσα λέει ειναι λογικά, από εκείνον ξεκίνησαν όλα και μετά βγήκαν απλά φθηνες "αντιγραφές" που διάβασαν ένα ή δυο του βιβλία και πρόσθεσαν και δικά τους πράγματα μέσα, ακόμα χειρότερα άλλαξαν λίγο το κείμενο και του Λιακόπουλου και το ονόμασαν δικό τους. Αυτό απλώς το αναφέρω, διότι κανείς μας δεν είναι άξιος να μεταφέρει Γνώση, αφού οι ίδιοι είμαστε ακόμα δέσμιοι στο Σπήλαιο πρώτα απ όλα!

morfeas sky
Φίλε το καλό είναι σχετικό, διότι δεν μπορεί να υπάρξει το καλό σε αυτόν τον κόσμο δίχως πρώτα να πράξει με κακία...

Παράδειγμα: για εσένα καλό είναι αυτό που πιστεύεις εσύ, ενώ για εμένα το καλό είναι η πλευρά του ίδιου νομίσματος, διότι η κάθε πλευρά που θα κοιτάξεις, που θα εμπιστευτείς, και θα πιστέψεις ως αλήθεια, είναι τα Τέσσερα άλογα στοιχεία της Υλης.

Η Λογική είναι η μόνη οδός προς την Αλήθεια, ο Λόγος, και όχι οι άλογες αισθήσεις που οδηγούν τον υπολογιστή-εγκέφαλο.

Διάβασε εδώ:

Τι σχέση έχει η Αρετή με το καλό;; καμιά!!
Αυτό ακριβώς μας λέει και ο Σωκράτης..
Ομοίωση πάλι θα πει, να γίνεις δίκαιος και όσιος, με φρόνηση και με γνώση. 

Όμως δεν είναι εύκολο, καλέ μου, να πείσεις τον άλλον πως δεν πρέπει για την αιτία που νομίζουν οι πολλοί, ν' αποφεύγει την κακία και να επιδιώκει την αρετή.

Αυτοί λένε, πως πρέπει κανείς το ένα να το κάνει και το άλλο να το αποφεύγει, για να μην τον έχει ο κόσμος για κακόν, αλλά για καλόν άνθρωπο. 


Αυτά για μένα είναι, όπως λέει ο λόγος, φλυαρία για γραΐδια.

Παρατήρησες πως διαχωρίζει την Αρετή από τα άλογα στοιχεία της Ύλης; το υποτιθέμενο καλό που το προσομοιάζει με το κακό;

"Αυτοί λένε, πως πρέπει κανείς 
το ένα να το κάνει και το άλλο να το αποφεύγει, για να μην τον έχει ο κόσμος για κακόν, αλλά για καλόν άνθρωπο". 

Αυτά για μένα είναι, όπως λέει ο λόγος,
 φλυαρία για γραΐδια.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Αν και ορθώνονται, φίλε μου, μέσα στον κόσμο δύο παραδείγματα, το ένα θείο και απόλυτα ευδαιμονισμένο, το άλλο άθεο και απόλυτα άθλιο, δεν βλέπουν ότι είναι έτσι,

και 
από ηλιθιότητα και έσχατη ανοησία δεν καταλαβαίνουν ότι με τις άδικες πράξεις τουςγίνονται όμοιοι με το ένα, ανόμοιοι όμως με το άλλο.

Κατανοείς τι λέει ο Σωκράτης;
Ότι το Ενα το όμοιο, είναι η Αρετή του Λόγου της ψυχής.

Ενώ τα ανόμοια είναι η ίδια πλευρά του ίδιου νομίσματος.
Από ηλιθιότητα οι άνθρωποι εδώ στη Γη νομίζουν ότι γίνονται όμοιοι με το ένα, με την Αρετή της ψυχής, ενεργώντας όμως με τις άλογες ανόμοιες ενέργειες των τεσσάρων άλογων στοιχείων της Υλης, αφού προσκολλούνται στην μια πλευρά του ίδιου νομίσματος, δηλαδή με τις ανόμοιες πλευρές των άλογων Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Και τους ονομάζει ηλίθιους!!


Ο Λιακόπουλος τα έχει κάνει μαντάρα, διότι δεν κατανόησε τα ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
Είναι προκατειλλημένος από τις θρησκείες, οπότε κάθετι προσπαθεί να το συνδιάσει, και εκεί κάνει το μεγάλο λάθος. 
Ασχολούμαι επτά χρόνια με την κατανόηση των ΕΡΜΗΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ και μπορώ, να πω ότι πλέον τα κατανόησα σε πολύ μεγάλο βαθμό..κάτι που δεν κατανόησε ο Λιακόπουλος.

morfeas sky
.....

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

..εσύ γιατί αφήνεις τα συναισθήματα να σε οδηγούν; ποιος χαζός είπε ότι όσα δεν έχουν λογική σε οδηγούν στην αλήθεια;  ακατανόητο για όσους ανθρώπους δεν κατανοούν τι σημαίνει ο ορισμός της διαίσθησης, και τι ο ορισμός της αίσθησης.

Λένε ότι η αγάπη δεν έχει λογική, δηλαδή εννοούν τον έρωτα! που τους οδηγεί στην ανομία, γι'αυτό το λένε, γιατί έτσι τους συμφέρει. είναι έννοιες πέραν του αισθητού μας κόσμου..

άντε να σε καταλάβουμε!!! Έφαγες φλασιά να φανταστώ, από το ότι επηρεαζόμαστε σχεδόν πάντοτε, από τον καιρό... και αναλόγως αισθανομαστε... σωστά? (άλλο η αίσθηση κι άλλο η διαίσθηση).

Μα τι είναι ο καιρός; μεταβαλλόμενες άλογες αισθήσεις! το σώμα μας είναι ο δέκτης της πληροφορίας που λαμβάνει από την φύση γύρω του, και αυτές τις πληροφορίες τις εκδηλώνει ως αισθήσεις. Αυτό είναι ο καιρός, η φύση, οι άνθρωποι, τα πάντα γύρω μας, μεταβαλλόμενς άλογες αισθήσεις. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).



Είμαστε αλληλένδετα συνδεδεμένοι, με την φύση... να! ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτό! Κι εμείς την κατασπαράζουμε καθημερινά με την ασέβειά μας προς αυτήν,, την κατασπατάληση πόρων, τις ανεξέλεγκτες μολύνσεις (βγαίνω εκτός θέματος, ξέρω... αλλά έτσι μου σκάει η δική μου η φλασιά) για την προσωπικό μας μόνο όφελος, και ξεχνάμε ότι εμείς την χρειαζόμαστε, κι όχι αυτή εμάς. Και μια μέρα άμα της την δώσει, ρίχνει έναν κατακλυσμό σαν αυτόν του Νώε και πάμε όλοι μας, για βρούβες στον άλλον κόσμο... Τέρατα παιδί μου είμαστε, όλα για την καλοπέρασή μας και το κέρδος. 


Είμαστε αλληλένδετα συνδεδεμένοι, με την άλογη φύση αυτό μην το ξεχνάς ποτέ!!..έχουμε έρωτα για την φύση ,,όχι αγάπη.

Η Αγάπη οδηγείται από τον ορθό Λόγο της ψυχής, κάτι που δεν διαθέτει σχεδόν κανείς..



Τίποτα δεν αγαπάμε σ'αυτόν τον κόσμο!! όλα είναι έρωτας!! και ο έρωτας δεν φέρει λογική, δεν φέρει τον Λόγο, δηλαδή την ζωή!! αλλά φέρει τις άλογες αισθήσεις και οι αισθήσεις δεν είναι η ζωή!
Διάβασε εδώ:

Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση. Ερμής Τρισμέγιστος

Έχεις δίκιο... εδώ δεν ξέρουμε να αγαπάμε ούτε τον εαυτό μας.. και αυτόν ακόμα, τον κακομεταχειριζόμαστε. Θα ξέρουμε να αγαπάμε τους άλλους, την φύση, τα ζώα κλπ... Το μόνο που εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε, είναι καταστροφή και καταπάτηση σε όλα τα μέτωπα.

Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς!

morfeas sky

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα