Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα υπάρχουν στην Αιώνια Στιγμή του Τώρα. Όλες οι λύσεις, όλες οι απαντήσεις, όλες οι εμπειρίες, όλη η κατανόηση.

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.


Ο νους πρέπει να έχει δεδομένα για να δημιουργήσει. Το είναι σου δεν χρειάζεται καθόλου δεδομένα, επειδή τα δεδομένα είναι η ψευδαίσθηση. Είναι αυτό που πλάθεις, κι όχι αυτό που είναι. Επιδίωξε να δημιουργήσεις από ό, τι είναι, κι όχι από την ψευδαίσθηση. Δημιούργησε από μια κατάσταση του είναι, αντί από μια κατάσταση του νου.

Δεν μπορείς να βρεις γρήγορα την απάντηση – οποιαδήποτε απάντηση – με το να σκέφτεσαι. Πρέπει να βγεις από τις σκέψεις σου, να αφήσεις τις σκέψεις πίσω σου και να μπεις στο καθαρό «είναι». Δεν έχεις δει τους αληθινά μεγάλους δημιουργούς, αυτούς που λύνουν αληθινά μεγάλα προβλήματα, όταν τους δίνεις ένα πρόβλημα, να μένουν για λίγο στη σιωπή? Αυτό ακριβώς κάνουν! Βγαίνουν από τις σκέψεις τους, τις αφήνουν πίσω τους και μπαίνουν στο καθαρό «είναι». Κι εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο. Μπορείς κι εσύ να λύνεις μεγάλα προβλήματα. Όχι όμως αν φαντάζεσαι ότι θα ξεμπλέξεις το γρίφο με το να το σκέφτεσαι. Όχι! Για να είσαι μεγαλοφυΐα, πρέπει να χάσεις το νου σου.

Μεγαλοφυΐα δεν είναι κάποιος που δημιουργεί μια απάντηση, αλλά κάποιος που ανακαλύπτει ότι η απάντηση υπήρχε πάντα. Η μεγαλοφυΐα δεν δημιουργεί τη λύση, βρίσκει τη λύση.

Αυτή δεν είναι μια διαδικασία ανακάλυψης, αλλά μια διαδικασία αποκάλυψης. Η μεγαλοφυΐα δεν εφευρίσκει τη λύση, την αποκαλύπτει. Δηλαδή την ξεσκεπάζει. Ήταν πάντα εκεί, αλλά κρυμμένη, καλυμμένη, και τώρα αποκαλύπτεται. Η μεγαλοφυΐα έχει θυμηθεί κάτι που όλοι είχατε ξεχάσει.

Κάτι που οι περισσότεροι από εσάς έχετε ξεχάσει είναι ότι όλα υπάρχουν στην Αιώνια Στιγμή του Τώρα. Όλες οι λύσεις, όλες οι απαντήσεις, όλες οι εμπειρίες, όλη η κατανόηση.

Δεν μπορείς να περάσεις σε μια κατάσταση επίγνωσης, συνείδησης σε σχέση με όλα αυτά, με το να τα σκέφτεσαι. Δεν μπορείς να «σκέφτεσαι συνειδητός», μπορείς μόνο να «είσαι συνειδητός».

Η συνείδηση, δηλαδή η «σύμφυτη εσωτερική γνώση», είναι μια κατάσταση του είναι. Έτσι αν είσαι μπερδεμένος ή προβληματισμένος με κάτι στη ζωή σου, μην παιδεύεις το νου σου. Όταν έχεις ένα πρόβλημα, βγάλ’ το απ’ το νου σου. Κι όταν δεν μπορείς να βρεις τη λύση, μη σπαταλάς το νου σου.

Θυμήσου ότι είσαι ανθρώπινο όν – και το «όν» δεν είναι παρά μετοχή του αρχαίου «ειμί», δηλαδή του «είμαι» - δεν είσαι ανθρώπινο «νοόν». 

Μπες λοιπόν στην κατάσταση του Είναι.

Η σκέψη είναι η βραδύτερη μέθοδος δημιουργίας.

 Neale Donald Walsch «Θεϊκή φιλία»


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα