Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Να είναι τα χέρια σου καθαρά.



Μικρές αδικίες οδηγούν σε μεγάλες συμφορές. Καθώς ο κάθε άνθρωπος περπατά το μονοπάτι της ζωής του, σταδιακά κάνει μικρές αδικίες που δεν τους δίνει σημασία. Τότε τα χέρια του «λερώνονται», δηλαδή η ενέργεια των πράξεών του ρέουν από τα χέρια του.
Τα χέρια μας είναι πομπός και δέκτης. Αντλούν την ενέργειά τους από την κατάληξη των άλλων αισθήσεων. Οι οποίες αισθήσεις δηλαδή η όραση, η ακοή, η όσφρηση και η γεύση επηρεάζουν τα συναισθήματά μας και αυτά επηρεάζουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Όταν οι αισθήσεις μας, τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις μας και οι πράξεις μας είναι «καθαρές», τότε και τα χέρια μας είναι καθαρά. Δηλαδή η ενέργεια που εκπέμπουν είναι αρμονική, ήρεμη, ευλογημένη και δημιουργούμε ευλογίες στο περιβάλλον μας.


Όταν όμως δεν είναι καθαρό αυτό το συνολικό πακέτο τότε τα χέρια μας δεν έχουν καθαρή ενέργεια, με αποτέλεσμα να εκπέμπουμε δονήσεις τέτοιες οι οποίες προετοιμάζουν το περιβάλλον μας για να συμβαίνουν αρνητικά πράγματα και καταστάσεις, ως αποτέλεσμα.
Αυτό που έχουμε μάθει είναι πως τίποτε δεν έρχεται τυχαία. Κάπως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εκδηλωθεί κάτι, είτε είναι μεγάλο, είτε είναι μικρό, είτε είναι θετικό, είτε είναι αρνητικό.
Το πλασματικό θετικό, είναι αυτό που στήνεται με λερωμένα χέρια, το οποίο έχει ημερομηνία λήξης και που κάποια στιγμή, που θα μοιάζει «ξαφνικά», θα φύγει το πλασματικό θετικό και τη θέση του θα την πάρει ένα συμβάν επίπονο.
Πλασματικό θετικό συμβαίνει, όταν στήνουμε την ζωή μας πάνω σε ψέματα, πάνω σε υποκρισία, πάνω σε ζήλια, πάνω σε αδικία, το μέγεθος σε αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο. Μικρή ζήλια, μικρή υποκρισία, μικρά ψέματα φτάνουν για να αλλάξουν την ενέργεια στα χέρια μας, δηλαδή στις πράξεις μας. Καθώς όσο μικρό και να είναι κάτι ως συμπεριφορά μετράει το ίδιο όσο και το μεγάλο. Αυτά δηλαδή που τα κάνουμε εμείς και νομίζουμε ότι κανένας δεν τα καταλαβαίνει από το περιβάλλον μας. Το περιβάλλον μας μπορεί να μην τα καταλαβαίνει, όμως η εσωτερική μας ζυγαριά τα ξέρει, τα γνωρίζει και τότε αρχίζει η ενέργεια στα χέρια μας να αλλάζει και ότι χτίζουμε και αγγίζουμε αρχίζει να παίρνει το «σχήμα» της αλήθειας. Δηλαδή αν χτίζω πάνω στην υποκρισία, αυτό το σχήμα της αλήθειας είναι ότι θα βιώσω πόνο στο μέλλον. Καθώς το παρελθόν πάντα ενώνεται με το παρόν. Όταν το παρελθόν είναι καθαρό τότε και το παρόν είναι καθαρό και θα είναι καθαρό και το μέλλον. Αν δεν είναι το παρελθόν καθαρό, τότε το παρόν δεν είναι καθαρό, αλλά σίγουρα το μέλλον δεν θα είναι καθαρό.  
Να καθαρίσουμε τα χέρια μας πριν το φαγητό μας. Αυτό εμείς το έχουμε μεταφράσει «πλένω τα χέρια μου για να φάω» . «Πλένω τα χέρια μου για να φάω», τελικά δεν σημαίνει με σαπούνι και νερό εξωτερικά, αλλά εσωτερικά με συγνώμη και συγχώρεση. Να αναζητήσω σε ποιες περιπτώσεις έφτασα στο παρελθόν στο σημείο να «λερώσω» την ενέργεια των χεριών μου.
Όλα διορθώνονται όταν εμείς αποκτήσουμε καθαρή εσωτερική θέση. Όταν εμείς με πολύ θάρρος κοιτάξουμε εσωτερικά την αλήθεια μας και αναγνωρίσουμε τις φορές που «λερώσαμε» την ενέργειά μας.
Να ετοιμάζεις το γεύμα σου με καθαρά χέρια. Δηλαδή να ετοιμάζεις τα πάντα στην ζωή σου, με καθαρή αγνή πρόθεση, που να οδηγεί σε καθαρές αγνές πράξεις. Το γεύμα σου, δηλαδή οι επιλογές σου, οι σκέψεις, οι πράξεις να έχουν μέσα τους δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη. Τότε τα χέρια σου, δηλαδή όλα όσα θα βιώνεις θα είναι ευλογίες.

Δωροθέα 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα