Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα διατροφής : Όταν οι προηγούμενες εμπειρίες σου σκοτώνουν την νέα προσπάθεια σου

9ba6fdbf52a8a06f64f4d3b88f5a0b81


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει περισσότερο από μία φορά να χάσουν βάρος. Άλλοι μόνοι τους άλλοι με την βοήθεια κάποιου ειδικού. Σχεδόν σε όλους όμως, όταν σκέφτονται αυτές τους τις προσπάθειες, αναδύονται από μέσα τους αρνητικά φορτισμένα συναισθήματα.
Το σώμα θυμάται, δεν ξεχνάει ποτέ! Σκέψου πως νιώθεις κάθε φορά που μπαίνεις σε μία νέα διαδικασία απώλειας βάρους. Κάθε φορά είναι όλο και πιο δύσκολο για εσένα. Και αισθάνεσαι άσχημα για αυτό, με αποτέλεσμα να κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν μπορεί να δείξει την πειθαρχία που θα ήθελες. Κάθε φορά μειώνονται οι αντιστάσεις, η διάθεση για να ξεκινήσεις μία νέα προσπάθεια ο ρυθμός απώλειας βάρους. Γιατί;
Γιατί το σώμα θυμάται! Θυμάται τις φορές που το πίεσες να κάνει κάτι στερητικό. Θυμάται πόσες φορές του στέρησες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να λάβει μέσο της τροφής ώστε να λειτουργεί σωστά και να παράγει δομικά συστατικά, ορμόνες κτλ. που χρειάζεται. Όμως θυμάται και ακριβώς πώς ένιωθες κάθε φορά που πίεζες και έβαζες τον εαυτό σου σε μία στερητική διατροφική προσπάθεια. Έτσι το σώμα σου αντιδρά γιατί θυμάται παλαιότερες προσπαθείς σου τις οποίες έχει εκλάβει σαν στρεσογόνες και πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. 

Ο οργανισμός με μία τέτοια βίαιη προσπάθεια απώλειας βάρους παθαίνει σοκ, με αποτέλεσμα να αποκτά την τάση να αποθηκεύει πιο εύκολα λίπος. Πέρα από τις σωματικές συνέπειες τέτοιων διαιτών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μπορεί να αποκτήσεις διατροφικές διαταραχές όπως σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγείας, βουλιμία, ανορεξία κ.τ.λ. Γιατί οι διατροφικές διαταραχές καραδοκούν και κρύβονται πίσω από μία στερητική προσπάθεια απώλειας βάρους. Διαταραχές που πάρα πολύ δύσκολα της αποχωρίζεσαι και που αποτελούν τροχοπέδη σε επόμενη προσπάθεια σου.
Τι χρειάζεται να κάνεις για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο; Να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Και αυτό δεν υφίσταται όταν πιέζεις τον οργανισμό σου και έχεις υπερβολικές προσδοκίες και απαιτήσεις από εσένα. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός
όπως μοναδικός είναι και ο ρυθμός απώλειας βάρους του κάθε ανθρώπου. Έτσι πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, να συμβιβαστείς με τις δυνατότητες του και να μην τον συγκρίνεις με άλλους.
Υπάρχουν δύο επιλογές, δύο δρόμοι. Εσύ θα επιλέξεις ποιόν θα ακολουθήσεις! Εσύ θα αποφασίσεις! Θες να χάσεις γρήγορα βάρος με στερητικούς τρόπους που κακοποιούν το σώμα και το μυαλό σου και οδηγούν μετά από λίγο καιρό στην απόκτηση των ίδιων ή και περισσότερων κιλών ή θες να επενδύσεις στη διατροφική σου εκπαίδευση, στην αλλαγή των λανθασμένων συνηθειών, στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής και σκέψεις, χάνοντας βάρος ίσως με πιο αργό ρυθμό . Η επιλογή είναι στο χέρι σου! Να θυμάσαι ότι οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθεις γίνονται σταδιακά και χρειάζονται σχεδόν δύο χρόνια για να καθιερωθούν αλλά πραγματικά αξίζει την υπομονή σου και το χρόνο σου. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει !


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα