Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΣ?

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Μην αφήνετε κανέναν να λέει ότι είστε τελειωμένοι, ξοφλημένοι. Γιατί να παραιτηθείτε? Μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. Παρατήρησα ότι κάποιοι άνθρωποι παραμένουν οι ίδιοι χρόνο με το χρόνο. Τους αποκαλώ ψυχολογικές αντίκες. Και έχω δει και άλλους που άσχετα με το τι τους συμβαίνει είναι πάντα γεμάτοι φιλοδοξία, κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ζωής.
Πολλοί άνθρωποι γερνούν πριν την ώρα τους. Είναι το πνεύμα μέσα σας που σας κρατά νέους. Να είστε ενθουσιώδεις. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που είναι ήδη ψυχολογικά γερασμένοι, σαν νεκροί. Δεν έχουν καμία φιλοδοξία, κανέναν ενθουσιασμό. Δεν προσπαθούν να αλλάξουν. Είστε ξοφλημένοι μόνο όταν το λέτε ή το πιστεύετε. Άσχετα με το πώς σας κρίνουν οι άλλοι, η δική σας απόφαση ότι ηττηθήκατε είναι η χειρότερη απ’ όλες. Παραιτείστε.
Τη στιγμή που θα πείτε: «Προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να έχω επαφή με τον Θεό», έχετε τελειώσει. Δεν θα Τον φτάσετε. Ο Θεός θα έρθει σε σας οποιαδήποτε στιγμή είστε πρόθυμοι να κάνετε την προσπάθεια. Ο Κρίσνα δίδαξε ότι παρά τις κακές συνήθειες, μπορεί κάποιος να βρει τον Θεό αν Τον ψάχνει ένθερμα: «Ακόμα κι ο χειρότερος εγκληματίας, που αφήνει πίσω του όλα τα άλλα για να προσκυνήσει αποκλειστικά Εμένα, μπορεί να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους καλούς εξαιτίας της σωστής απόφασής του. Σύντομα θα γίνει ένας ενάρετος άνθρωπος και θα αποκτήσει ατελείωτη γαλήνη. Πες το σε όλους στα σίγουρα, ω Αρτζούνα, ότι ο πιστός Μου ποτέ δεν χάνεται!»

(Μπάγκαβαντ Γκίτα ΙΧ:30-31). Έτσι, αν πάρετε την ακλόνητη απόφαση: «Θα συνεχίσω να αναζητώ τον Θεό ακόμα κι αν πέσω νεκρός προσπαθώντας», τότε να ξέρετε ότι θα νιώσετε την παρουσία του Θεού. Θα ανακαλύψετε ότι ανταποκρίνεται.
Κι όταν μετενσαρκωθείτε, θα φέρετε μαζί σας αυτήν την ίδια φύση. Για να αλλάξετε πρέπει να προσπαθήσετε. Αυτός ο κόσμος είναι το μέρος για να το κάνετε. Ο άνθρωπος έρχεται εδώ με μοναδικό σκοπό να μάθει να σπάει τα δεσμά που περιορίζουν την ψυχή του. Αρρώστια, αποτυχία, άρνηση, απληστία, ζήλεια – σπάστε αυτά τα δεσμά τώρα. Βρίσκεστε μέσα σ’ ένα κουκούλι των κακών συνηθειών σας και πρέπει να βγείτε έξω απ’ αυτό με δική σας προσπάθεια. Η πεταλούδα της ψυχής πρέπει να απελευθερωθεί για να ανοίξει τα φτερά της των όμορφων θεϊκών ιδιοτήτων. Αν ο μεταξοσκώληκας βρίσκεται ακόμα στο κουκούλι του όταν έρχεται ο άνθρωπος να πάρει το μετάξι, πιάνεται στην παγίδα που έφτιαξε ο ίδιος και πεθαίνει εκεί. Έτσι κι εσείς υφαίνετε μεταξωτές κλωστές από κακές συνήθειες και πεθαίνετε δεμένοι ακόμα μ’ αυτές. 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα