Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Όταν προσπαθείτε να βιώσετε τις πνευματικές σας πεποιθήσεις, ένας άλλος κόσμος αρχίζει να ανοίγεται για σας. Μη ζείτε σε μια απατηλή αίσθηση ασφάλειας, πιστεύοντας ότι επειδή συμμετέχετε σε μια εκκλησία θα σωθείτε. Εσείς οι ίδιοι πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να γνωρίσετε τον Θεό. Ο νους σας μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το ότι είστε έντονα θρησκευόμενοι, αλλά αν η συνειδητότητά σας δεν ικανοποιηθεί με άμεσες απαντήσεις στις προσευχές σας, κανείς βαθμός τυπικής θρησκευτικότητας δεν μπορεί να σας σώσει. Ποιο είναι το όφελος της προσευχής στον Θεό αν Αυτός δεν απαντά? Αν και δύσκολο να έχετε την ανταπόκρισή Του, είναι εφικτό. Για να εξασφαλίσετε την οριστική σας άφιξη στον παράδεισο, πρέπει να δοκιμάσετε τη δύναμη των προσευχών σας μέχρι να τις καταστήσετε αποτελεσματικές. Όταν ήμουν μικρό παιδί, αποφάσισα πως όταν προσευχόμουν η προσευχή μου έπρεπε να εισακουσθεί. Αυτού του είδους η αποφασιστικότητα είναι ο δρόμος. Τότε έρχεται κάθε δοκιμασία για να κάμψει τη θέλησή σας, αλλά η δύναμη του Θεού να ανταποκρίνεται είναι απεριόριστη. Η επίμονη και συνεχής δύναμη της θέλησής σας θα φέρει την απάντησή Του.
Θα πρέπει να μάθετε να συγκεντρώνετε τις σκέψεις σας. Επομένως είναι σπουδαίο να έχετε χρόνο να μένετε μόνοι. Αποφεύγετε τη συνεχή παρέα με άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι σαν σφουγγάρια. Ρουφούν τα πάντα από σας κι εσείς σπάνια λαμβάνετε κάτι σε ανταπόδοση. Αξίζει να είστε με άλλους μόνον όταν αυτοί είναι ειλικρινείς και δυνατοί κι όταν ο καθένας τους έχει επίγνωση της ειλικρίνειας και της δύναμης του άλλου, έτσι ώστε να ανταλλάσσετε ευγενείς ψυχικές ιδιότητες.
Μη χάνετε τον χρόνο σας σε ραθυμία. Πολλοί άνθρωποι απασχολούνται με άσκοπες δραστηριότητες. Αν τους ρωτήσετε τι έκαναν όλη μέρα, συχνά λένε: «Α, ήμουν απασχολημένος κάθε λεπτό!», αλλά με μεγάλη δυσκολία μπορούν να θυμηθούν για ποιο λόγο ήταν τόσο απασχολημένοι! Οι υπερβολικές διασκεδάσεις επίσης εξασθενίζουν τις νοητικές σας δυνάμεις. Αν πηγαίνετε κάθε μέρα στον κινηματογράφο, οι ταινίες θα χάσουν την ελκυστικότητά τους και θα νιώθετε πλήξη. Οι ταινίες είναι κατά βάση ίδιες όλες – ερωτευμένοι, ήρωες και κακοί. Μπορεί να απολαύσουμε μια υπέροχη ταινία, αλλά η ζωή σπάνια είναι έτσι. Αν, από την άλλη μεριά, είναι πολύ ρεαλιστική, ποιος ενδιαφέρεται να δει πιο πολλά απ’ αυτά που βλέπει καθημερινά γύρω του, όταν πηγαίνει εκεί για να διασκεδάσει?

Η ζωή είναι γεμάτη παγίδες κι εμείς θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως έχει. Αν πρώτα εμείς δεν μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε πάνω της, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανέναν άλλο. Στην απομόνωση της συγκεντρωμένης σκέψης βρίσκεται κρυμμένο το εργοστάσιο όλων των επιτευγμάτων. Να το θυμάστε αυτό. Στο εργοστάσιο αυτό να δυναμώνετε συνεχώς τη θέλησή σας για να πετυχαίνετε όταν έρχονται δυσκολίες. Να εξασκείτε τη θέλησή σας συνεχώς. Κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας έχετε πολλές ευκαιρίες να εργαστείτε σ’ αυτό το εργοστάσιο αν δεν σπαταλάτε τον χρόνο σας. Τη νύχτα αποσύρομαι από τις απαιτήσεις του κόσμου τούτου και μένω μόνος με τον εαυτό μου, ένας απόλυτα ξένος ως προς τον κόσμο. Δεν υπάρχει κόσμος τότε. Μόνος με τη δύναμη της θέλησής μου, στρέφω τις σκέψεις μου προς την επιθυμητή κατεύθυνση μέχρι να προσδιορίσω επακριβώς στον νου μου τι επιθυμώ και πώς θα το πραγματοποιήσω. Τότε ισχυροποιώ τη θέλησή μου ως προς τις σωστές δραστηριότητες κι αυτό φέρνει την επιτυχία. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχω χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τη δύναμη της θέλησής μου πολλές φορές. Αλλά αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα αν η εφαρμογή της δύναμης της θέλησης δεν είναι συνεχής.
Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα το να μπορείς να λες και να γνωρίζεις: «Η δύναμη της θέλησής μου, ενδυναμωμένη από τη Θεϊκή Θέληση, θα εκπληρώσει τον στόχο μου». Αν, τεμπελιάζοντας, αφήσετε τα πάντα στη Θεϊκή Δύναμη και αμελείτε να χρησιμοποιείτε την δοθείσα από τον Θεό σ’ εσάς θέληση, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα. Η Θεϊκή Δύναμη θέλει από μόνη Της να σας βοηθήσει. Δεν χρειάζεται να Την καλοπιάνετε. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε τη θέλησή σας για να ζητάτε από το Θεό ως παιδί Του, καθώς και να συμπεριφέρεστε ως παιδί Του. Πρέπει να εξαλείψετε τη σκέψη πως ο Κύριος με την υπέροχη δύναμή Του βρίσκεται πολύ μακριά στον ουρανό και πως εσείς είστε ένα αβοήθητο μικρό σκουλήκι θαμμένο στις δυσκολίες κάτω εδώ στη γη. Να θυμάστε ότι πίσω από τη θέλησή σας βρίσκεται η μεγάλη Θεϊκή Θέληση· αλλά αυτή η ωκεάνια Δύναμη δεν μπορεί να προστρέξει σε βοήθειά σας εκτός κι αν είστε δεκτικοί. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα