Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Φοβάσαι τους ανθρώπους – Συμβουλές αντιμετώπισης

φοβάσαι τους ανθρώπους
Συνειδητοποίησες πως φοβάσαι τους ανθρώπους, δεν εμπιστεύεσαι κανέναν και γενικότερα οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή δεν είναι το φόρτε σου. Όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να απομονώνεσαι όσο περισσότερο γίνεται ώστε να νιώθεις ήρεμη και ασφαλής. Μπορεί κάποιες φορές να αναγκάζεσαι να συναναστραφείς με ανθρώπους αλλά ποτέ δεν ξεχνάς να υψώσεις τον απαραίτητο, για εσένα, τοίχο ανάμεσα. Οποιαδήποτε είδους φοβία και αν έχουμε πρέπει να βρούμε την πηγή της για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι αρκετά κουραστικό να προσπαθούμε μονίμως να «προστατευτούμε» από όλους. Γινόμαστε όλο και πιο εσωστρεφείς με αποτέλεσμα η φοβία μας να μας δημιουργεί ένα πιο γενικευμένο πρόβλημα στην εργασία, στην παρέα, στην σχέση.
Μπορούμε να πούμε πως η αγοραφοβία είναι ένα κομμάτι της γενικότερης φοβίας μας. Αγοραφοβία σημαίνει πως δεν μπορούμε να βρεθούμε μέσα σε πολύ κόσμο. Δεν αισθανόμαστε άνετα, πνιγόμαστε και έχουμε τάσεις φυγής. Το θέμα είναι πως η φοβία μας μπορεί να έχει προχωρήσει ένα στάδιο πιο πέρα και να μας δυσκολεύει ακόμα και στις καθημερινές μας επαφές. Μήπως φοβάσαι τόσο τους ανθρώπους που ακόμα και ένας σύντροφος φαντάζει αδύνατο; Θα μπορούσαμε να πούμε πως και οι φοβίες έχουν στάδια. Για παράδειγμα, νιώθω ανασφάλεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε άγνωστους, αισθάνομαι εγκλωβισμένη αν στριμωχτώ σε ένα λεωφορείο, δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν κι έτσι προτιμώ να είμαι μόνη. Όλα τα παραπάνω ορίζουν την φοβία μας για τους ανθρώπους αλλά μας επηρεάζουν σε διαφορετικό επίπεδο. Μπορεί να τα αισθανόμαστε όλα μαζί ή ένα από αυτά. Αν θεωρείς πως φοβάσαι τους ανθρώπους και σε έχει κουράσει αυτό, τότε δέξου φιλικές συμβουλές ώστε να αρχίσεις να το αποβάλλεις!
Φοβάσαι τους ανθρώπους – Συμβουλές αντιμετώπισης
1)Σκέψου θετικά
Η θετική σκέψη θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας γενικότερα και πιο συγκεκριμένα τον φόβο μας για τους ανθρώπους. Ίσως κάποιες παλαιότερες εμπειρίες να μας τον δημιούργησαν αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά και να βρίσκουμε την καλύτερη λύση για ότι μας συμβαίνει με σεβασμό και εκτίμηση στον εαυτό μας και στους άλλους. Κρατάμε ότι έχουμε ζήσει σαν εμπειρίες που ωρίμασαν την σκέψη μας και δεν υπάρχει λόγος να χαλάνε την καλή μας συμπεριφορά και τις ισορροπίες μας. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι πως τα παθήματα γίνονται μαθήματα και τα λάθη μία φορά!

2)Είσαι δυνατή
Είσαι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο μας και μας προκαλούν άσχημα συναισθήματα με τις πράξεις τους. Η εσωτερική μας δύναμη, όμως, μας κάνει όχι να τους φοβόμαστε αλλά να τους αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι στις κοινωνικές σου συναναστροφές. Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετικό τρόπο σκέψης! Εμείς στεκόμαστε γερά στα πόδια μας, ξέρουμε τι θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ψυχική μας ηρεμία και για να έχουμε την συνείδησή μας καθαρή.
3)Έχεις αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να διατηρήσουμε μέσα μας τις απαιτούμενες ισορροπίες τις οποίες φαίνεται να διαταράσσουν οι φοβίες. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητές του. Μην ξεχνάτε πως οποιαδήποτε φοβία και ιδιαίτερα ο φόβος για τους ανθρώπους, σας αποδυναμώνουν.
4)Δεν φοβόμαστε! Είμαστε επιφυλακτικές
Η καχυποψία φαίνεται να είναι ένα κουραστικό κομμάτι της συμπεριφοράς μας και δεν πρέπει να την μπερδεύουμε με την επιφυλακτικότητα. Δεν φοβόμαστε τους ανθρώπους και δεν είμαστε καχύποπτες, απλά είμαστε επιφυλακτικές όσο χρειάζεται για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Ανοίγουμε το μυαλό μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε πως εμείς έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους. Έτσι δεν κλείνουμε τα μάτια μας αλλά κοιτάμε κάθε κατάσταση από όλες τις οπτικές γωνίες. Με αυτόν τρόπο θα είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε και διαφορετικές συμπεριφορές.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα