Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μην κολακεύετε ο ένας τον άλλον

Αποτέλεσμα εικόνας για Μην κολακεύετε ο ένας τον άλλον


Το εγώ οικοδομείται [επίσης] μέσα από την κολακεία. Μην επαινείτε και μην κολακεύετε ο ένας τον άλλον. Στα μοναστήρια αυτό απαγορεύεται πλήρως. Φυσικά μπορείτε να προκαλείτε τους ανθρώπους λέγοντας, για παράδειγμα, "Έχεις πολλές δυνατότητες, μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι καλύτερο". Αυτό είναι καλύτερο από την κολακεία και τη δωροδοκία άλλων για να είναι κάτι για το οποίο δεν έχουν καμία προετοιμασία και κανένα παρελθοντικό κάρμα για να παράγουν κάποια αποτελέσματα για τον εαυτό τους.

Αυτό είναι πολύ διαδεδομένο στα σπίτια μας. Για παράδειγμα, λένε, "Γιε μου, θα γίνεις ένας ήρωας στο μέλλον". "Θα γίνεις μεγάλος δικηγόρος." "Είσαι τόσο όμορφος." "Είσαι καλύτερος από τα άλλα αγόρια". "Είσαι εκλεκτός από το Θεό." Γιατί είσαι εκλεκτός; Τι συμβαίνει με αυτά τα παιδιά; Φουσκώνουν τα μυαλά τους με ένα πολύ μεγάλο εγώ. Μπορούν να γίνουν τα πιο καταστροφικά ανθρώπινα όντα, αν κάποιος εργαστεί ενάντια στο εγώ τους. Έχω δει πολλά, πολλά τέτοια άτομα.

Δεν πρέπει να κολακεύετε ή να δωροδοκείτε ο ένας τον άλλον. Δεν πρέπει να λέτε πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε τίποτα. Το πνευματικό μονοπάτι είναι να παραμένετε στην πραγματικότητα, και ποτέ να μην κολακεύετε τους άλλους. Η κολακεία είναι μια μορφή προσδοκίας από τον κόλακα. Κάθε φορά που κολακεύετε τους ανθρώπους, περιμένετε κάτι από αυτούς. Η κολακεία είναι εγωιστική και χειραγωγική.



Ερ: Είναι η κολακεία και η αναγνώριση το ίδιο πράγμα;
Α: Όχι. Στην αληθινή αναγνώριση αναγνωρίζετε τις προσπάθειες ενός ατόμου και όχι τα αποτελέσματα των προσπαθειών του. Για παράδειγμα, "Έκανες τόσες πολλές πραγματικές προσπάθειες για την παραγωγή αυτού του πίνακα, αλλά νομίζω ότι μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις ακόμα σπουδαιότερη εργασία". Με αυτόν τον τρόπο, αφήνετε την πόρτα ανοιχτή για την πρόοδο αυτού του ατόμου.

Ερ: Τι γίνεται αν κάποιος πάσχει από χαμηλή αυτοεκτίμηση και χρειάζεται ενθάρρυνση;
Α: Δεν λέω ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους. Αλλά πρέπει να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους χωρίς κολακεία και να μην τους φουσκώνετε εκτός των ορίων τους για την πραγματοποίηση των δυνατοτήτων τους. Η ενθάρρυνση είναι μια επιστημονική διαδικασία. Δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους εκτός των ορίων τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Self-Actualization & Self-Mastery 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα