Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ονειρευτείτε, είναι δωρεάν!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ονειρευτείτε, είναι δωρεάν!!!
Συναντάω πολλές φορές ανθρώπους, με ανοιχτό υποτίθεται μυαλό και σύγχρονη σκέψη, να ζουν συμβιβασμένοι στο παρόν, να μην προσδοκούν τίποτα και κυρίως να μην ονειρεύονται!!!Και με πιάνει τρόμος!!! Πώς μπορούμε να πάμε μπροστά όταν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο; Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε στον τομέα μας, όταν απλά δεν μας ενδιαφέρει; 

Συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να ζούμε το παρόν και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρόν, μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον. Αν δεν επενδύσουμε στον εαυτό μας, αν δεν θέσουμε ένα πλάνο για το που θέλουμε να φτάσουμε, απλά δεν θα τα καταφέρουμε. Σαν να ξεκινάμε ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, χωρίς αρχή και τέλος.
Και αν σε κάποιους αυτό ακούγεται γοητευτικό και η περιπέτεια αυτή τους εξιτάρει, η αλήθεια είναι ότι εύκολα μπορεί να χαθούν στην διαδρομή και δυστυχώς δύσκολα θα  επιστρέψουν στην πορεία τους. 

Θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε απογοήτευση και σε κάθε αποτυχία, η λύση στα προβλήματα ήταν η ελπίδα, το όνειρο ότι κάτι θα αλλάξει και σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά, με διαρκή προσπάθεια και με ένα όραμα,  τα πράγματα βελτιώνονταν. Όχι, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά αλλά όταν θέλεις κάτι και αγωνίζεσαι με όλο σου το "είναι" , αργά ή γρήγορα θα το πετύχεις! Συμφοιτητές και φίλοι, χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη και βοήθεια, κατάφεραν να σπουδάσουν και να γίνουν επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν. Κατάφεραν να αλλάξουν την ζωή τους, να είναι ευτυχισμένοι. Και αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν πως ότι έχουν καταφέρει, οφείλεται στο ότι θεωρούν ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα και λειτουργούν στα σαράντα τους με την ίδια ενέργεια και όρεξη που είχαν στα 20+. 


Xειρότερο από την οικονομική κρίση, την φτώχεια και την αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα με αξιοπρέπεια, είναι ότι έχουμε πάψει να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την ζωή μας και όσα δεν μας αρέσουν σ ᾽αυτήν. Φοβόμαστε να αλλάξουμε δουλειά, σύντροφο, παρέες, φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα και να ξεφύγουμε από τα όρια μας, να φανταστούμε ένα διαφορετικό μέλλον. Ζούμε φυλακισμένοι στο κελί που εμείς χτίζουμε, στην ζωή που δεν μας εκφράζει και πολλές φορές δεν μας αξίζει. Αν δεν τολμήσουμε να αλλάξουμε ό,τι μας ενοχλεί και μας κάνει δυστυχισμένους, κανένας δεν θα το κάνει για λογαριασμό μας.

Τολμήστε να ονειρευτείτε, μην διστάζετε, φωνάξτε με όλη σας την δύναμη "Μπορώ και θα πετύχω", αλλάξτε ζωή, τολμήστε, πάρτε την μοίρα στα χέρια σας, γελάστε, κλάψτε, ΖΗΣΤΕ!!!

Λουκάς Κατσώνης


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα