Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πως να χειριστείτε την λεκτική κακοποίηση στην εργασία



H λεκτική κακοποίηση στο χώρο εργασίας αποτελεί εκφοβισμό. Μάλιστα είναι πολύ διαφορετική περίπτωση από αυτή που είναι παιδί πέφτει θύμα εκφοβισμού και μπορεί κάποιος να παρέμβει με μια σχετική ευκολία για να το υπερασπιστεί. Στην εργασία όμως οι καταστάσεις που δημιουργούνται όταν ένα άτομο εκφοβίζεται είναι διαφορετικές καθώς η παρέμβαση των συναδέλφων του αλλά και των προϊστάμενων του δεν είναι και η πιο απλή απόφαση.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, το 72% των ενηλίκων που εργάζεται είναι πλήρως εξοικειωμένο με τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας. Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι άνδρες, οι περισσότεροι από τους στόχους είναι γυναίκες και λιγότερο από το 20% των εργοδοτών θα αποφασίσει να το αντιμετωπίσει.
Tρόποι αντιμετώπισης της λεκτικής κακοποίησης στην εργασία
  1. Ονομάστε το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι το άτομο που σας εκφοβίζει αλλά τα άσχημα συναισθήματα που σας δημιουργούνται από μια τέτοιου είδους επίθεση.
  2. Μη διστάσετε να αναφέρετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στον υπεύθυνο σας για να επιληφθεί του θέματος.
  3. Μάθετε τα δικαιώματα σας στον χώρο εργασίας ώστε αν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση παρενόχλησης να γνωρίζετε πως μπορείτε να κινηθείτε νομικά.
  4. Αν η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί ακόμα και από τον ίδιο σας τον υπεύθυνο, τότε μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για νέα εργασία διότι η ψυχική και πνευματική σας υγεία αξίζει περισσότερο από τη ψυχική φθορά που σας δημιουργείται στο περιβάλλον εργασίας αλλά και από την εταιρεία που σας πληρώνει.

Δείτε το παρακάτω ενδιαφέρον video:




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα