Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

7 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ

7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%83-%ce%b5%ce%be%cf%89-%ce%b5%ce%b9%ce%ba
Δε χρειάζεται να ρωτάς τον εαυτό σου … τι να κάνω για να πετύχω…απλά το κάνεις κάθε μέρα, επειδή γνωρίζεις !
Να έχεις πάντα μια χαρούμενη στάση. Να λές ‘αυτό είναι πολύ καλό΄σε ότι και αν σου συμβαίνει,να βρίσκεις καλό σε κάθε κατάσταση!
123
Η αλλαγή συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα χρειαστεί ισχυρή θέληση, αταλάντευτη απόφαση και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά για να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο, πιο δημιουργικό μοντέλο ζωής. Το κλειδί είναι να επιλέξετε ένα στόχο που είναι συναρπαστικός και ουσιαστικός αρκετά, και αυτό να σας κάνει πρόθυμους να διαθέτετε χρόνο και ενέργεια για νέα στοιχεία που δουλεύουν αυτή τη μετάβαση.
Ας δούμε κάποιες συνήθειες που αυτοματοποιούν την πρόοδό σας προς τους στόχους που έχετε επιλέξει. Η αντικατάσταση της αδράνειας, της αναβλητικότητας, του εφησυχασμού και μιας ή πολλών ανεπιθύμητων συνηθειών με τις ακόλουθες καθημερινές ρουτίνες, θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια που χρειάζονται η θέληση και τα όνειρά σας, από εδώ και πέρα:

1.Ανταποκριθείτε αντί να αντιδράτε

Μια συνήθεια είναι μια ιδέα που έχει καθοριστεί στο υποσυνείδητο μυαλό σας, για να ενεργεί χωρίς καμία συνειδητή σκέψη. Δυστυχώς, κάθε μέρα, κάνετε πολλά πράγματα αυτόματα που δεν σας ανεβάζουν ούτε πόντο, μεταξύ άλλων και το να αντιδράτε με τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Αντί λοιπόν να ενοχλείστε, να κλείνεστε και να αντιδράτε, όπως είναι η μέχρι τώρα τάση σας, θα πρέπει να μάθετε να ανταποκρίνεστε σε αυτά! Όταν αντιδρούμε σε κάτι, αυτό το ίδιο μας ελέγχει, χωρίς να το καταλάβουμε μέσα στον έντασή μας….. Αλλά όταν παίρνουμε μια στιγμή να σκεφτούμε μήπως έχει και κάποιο θετικό μήνυμα για μας, να το ‘’δούμε αλλιώς’’ ή να κάνουμε κάτι άλλο από αυτό που μας έβγαινε ως τώρα, τότε εμείς έχουμε τον έλεγχο. Με την ανταπόκριση διακόπτουμε την παλιά μας συνήθεια, ντύνουμε την αιτία με θετικές ποιότητες και τότε είναι πιο πιθανό να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αντί για τα αποτελέσματα που είχαμε ως τώρα. Υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Ωστόσο, αν θέλετε στα αλήθεια να απολαύσετε μια καλύτερη ζωή, πρέπει εσείς να τη δημιουργήσετε και αυτό απαιτεί από εσάς να είστε συνειδητοί και συνεπείς με τα λόγια και τα ‘θέλω’ σας. Είναι όπως όταν σε ένα παλιό σπίτι γίνονται αλλαγές και ανακαίνιση για να ικανοποιεί τους νέους του ιδιοκτήτες ή ενοίκους.

2. Σηκωθείτε όταν ξυπνάτε

Όποιος είναι σοβαρός για την επιτυχία, σε κάθε περίπτωση ξέρει πως είναι σημαντικό να ξυπνά νωρίς. Συνήθως σηκώνομαι στις 5:30 κάθε μέρα και αρχίζω να εργάζομαι για τους στόχους μου αμέσως. Αν συνήθως μένετε ξαπλωμένος/η στο κρεβάτι όταν ξυπνάτε, κάντε μια αλλαγή: Βάλτε τον ’κινητήρα’ σας να δουλέψει τη στιγμή που θα ξυπνήσετε! Αν δεν είστε πρωινός τύπος, κάντε σταδιακές αλλαγές για να ξεκινάτε τη μέρα νωρίτερα. Για μια εβδομάδα, βάλτε το ξυπνητήρι σας να χτυπά 15 λεπτά νωρίτερα από ό,τι είχατε συνηθίσει να ξυπνάτε. Μόλις ηχήσει το ξυπνητήρι, σηκώνεστε και γίνεστε άμεσα παραγωγικοί. Την επόμενη εβδομάδα, ρυθμίστε το ακόμη 15 λεπτά νωρίτερα, και συνεχίστε σε αυτό το νέο μοτίβο, μέχρι να είστε όρθιοι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από ό,τι είχατε μέχρι σήμερα συνηθίσει. Αυτή η συνήθεια και μόνο θα κάνει θαύματα στην ορμή και την πρόοδό σας, καθώς και στους στόχους σας, μέσα στους επόμενους μήνες…
3. Να εκφράζετε ευγνωμοσύνη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι ευεργετικό να είμαστε ευγνώμονες, αλλά πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι στα αλήθεια προκαλεί η ευγνωμοσύνη. Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη αλλάζει στη στιγμή η ενέργειά σας και επικεντρώνεστε πάνω στα καλά και ανώτερα πράγματα, αντί για τα προβλήματα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί ανά πάσα στιγμή που επικεντρώνεστε σε κάτι καλό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ρίχνετε και θεϊκή ενέργεια σε αυτό, αυτό επεκτείνεται και αυξάνεται. Εστιάζοντας σε αυτή τη ανώτερη ποιότητα του μυαλού, το βάζετε σε αρμονία με τη μεγάλη Πηγή εφοδιασμού της ζωής, έτσι ώστε ακόμη περισσότερα καλά πράγματα να μπορούν να κινηθούν προς το μέρος σας, ως αντιπαροχή! Το να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη σε κάθε κύτταρο της ύπαρξής σας, σάς επιτρέπει να είστε γαλήνιοι στις αγχωτικές καταστάσεις, συντονισμένοι με τις ανώτερες δυνάμεις του πνεύματος, να επιλύετε προβλήματα και να αλλάζετε το παλιό σας στατικό πρότυπο ζωής.
4. Να αναπτύσσετε το μυαλό σας.

Συνηθίστε να περνάτε ένα μέρος της μέρας σας στην αυτο-ανάπτυξη. Θα κερδίσετε τεράστια οφέλη από την τριβή του μυαλού σας με τα μυαλά μεγάλων συγγραφέων. Ίσως να χρειαστεί να επενδύσετε χρόνο σε νέες εκπαιδεύσεις σύντομου χρόνου για την πνευματική σας ανύψωση και επέκταση. Και αν θέλετε αυτά που μαθαίνετε να ανθίζουν τον κήπο της ζωής σας, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη του ανεκμετάλλευτου δυναμικού σας περισσότερο έμπρακτα!

5. Να γράφετε και να έχετε κάρτες στόχων

Γράψτε το στόχο σας σε ενεστώτα χρόνο, σαν να τον έχετε ήδη κερδίσει, πάνω σε μια κάρτα που μπορείτε να μεταφέρετε στην τσέπη ή την τσάντα σας. Αγγίζετε και διαβάζετε την κάρτα αρκετές φορές την ημέρα. Είναι αποδοτικό, επειδή το γράψιμο προκαλεί τη σκέψη. Όταν γράφετε πάνω στην κάρτα σας, η εικόνα του στόχου είναι ήδη εμποτισμένη σε μερικά από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας. Κάθε φορά που αγγίζετε την κάρτα ενεργοποιούνται αυτά τα κύτταρα και η εικόνα ζωντανεύει. Όταν κρατάτε αυτήν την εικόνα στο μυαλό και την καρδιά σας κάθε μέρα, σύμφωνα με ένα μεγάλο πνευματικό νόμο, τότε αρχίζει να παίρνει μορφή.
.
6. Να διαχειρίζεστε τις δραστηριότητές σας, αντί το χρόνο

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να διαχειριστούν το χρόνο τους. Δυστυχώς, δεν μπορούν να διαχειριστούν το χρόνο. Όλοι έχουμε τα ίδια χρονικά όρια κάθε μέρα. Έτσι, αντί να προσπαθείτε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας, εξοικειωθείτε με τις ακόλουθες δύο συνήθειες:

Α) Δημιουργήστε μια λίστα στόχευσης κάθε βράδυ. Βρείτε και γράψτε για την επόμενη μέρα 6 δραστηριότητες που σας πάνε πιο κοντά στο στόχο σας. Όχι κατά ανάγκη αυτές που σας αρέσουν! Εάν την επόμενη δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε και τις 6 δραστηριότητες, μετακινήστε τις μη ολοκληρωμένες στον κατάλογο της επόμενης ημέρας, αλλά να περιορίζετε πάντα τη λίστα σε 6 ενέργειες.

Β) Συνηθίστε να εργάζεστε με μια αίσθηση επείγοντος, όπου μπορείτε να αφιερώνεστε ολικά στο τωρινό σας έργο και να έχετε περισσότερα οφέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ορίσετε ένα χρονοδιακόπτη για ένα περίεργο χρονικό διάστημα, όπως π.χ. 21 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα και δεσμευτείτε να κάνετε μόνο μια δράση μέσα σε αυτό! Αυτό κρατά το μυαλό σας απόλυτα αφιερωμένο στο έργο και είστε λιγότερο επιρρεπείς σε αποσπάσεις, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώνετε περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.
Όταν αυτές οι συνήθειες έχουν ‘στερεοποιηθεί’ μέσα στην καθημερινή ρουτίνα σας, σχεδόν όλα είναι δυνατά και δεν υπάρχει στόχος που να είναι πολύ μεγάλος για να τις δυνάμεις σας.
7. Κάνετε τους άλλους να νιώθουν ανεβασμένοι.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος ή κατακριτέο στο να θέλεις περισσότερα! Ότι περισσότερο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη επιθυμεί, είναι να βελτιώνεται, να προοδεύει και να προσελκύει! Όλοι θέλουμε περισσότερα. Περισσότερη ευτυχία, περισσότερη αγάπη, περισσότερα χρήματα, περισσότερους φίλους. Περισσότερη ζωή….. Αλλά μη γίνεστε τόσο απασχολημένοι με τις δικές σας επιθυμίες, που να ξεχνάτε τους άλλους! Μπορείτε να βοηθάτε τον καθένα που θα συναντάτε να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή, αφήνοντας τους με την εντύπωση της αύξησης! Μπορείτε να επαινείτε τα χαρίσματά τους, να τονίζετε αυτά που κάνουν καλά και να τους παρέχετε μια πραγματική φιλοφρόνηση. Δεν έχει σημασία ποιοι είστε και τι κάνετε. Απλά μπείτε σε αυτή την όμορφη συνήθεια, κάνετε τον καθένα που συναντάτε να αισθάνεται καλύτερα επειδή σας συνάντησε. Υπάρχουν τόσα πολλά καλά σε κάθε άτομο, που αν ψάχνετε για αυτά, θα τα δείτε. Και όταν τα δείτε και τα εκφράσετε με αγάπη στον άλλο, θα βρείτε μια αντανάκλασή του καλού και στον ίδιο σας τον εαυτό!
Οι 7 αυτές συνήθειες είναι μερικές από τις καλύτερες που έχουμε στη ζωή. Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε, η επιτυχία σας θα ρέει μέσα από μικρά βήματα κάθε μέρα και, έχοντας κάνει μέρος του χαρακτήρα σας αυτές τις συνήθειες, αργά ή γρήγορα θα εκπληρώσετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας. Ρωτάτε γιατί; Επειδή η δράση είναι το κλειδί της επιτυχίας! Δεν γίνεται μόνο να κάθεστε και να μελετάτε…. Καμιά ποσότητα ανάγνωσης ή απομνημόνευσης δε θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Είναι η κατανόηση και εφαρμογή αυτών των σοφών σκέψεων που μελετάτε, αυτό που μετρά και θα σας φέρει επιτυχία!
Για την επιτυχία σας,
Bob Proctor
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα