Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πως γνωρίζεις ότι είσαι ένα υψηλότερης τάξης ον από μία πατάτα;

Φωτογραφία του χρήστη Alan W. Watts Greece.

Πως γνωρίζεις ότι είσαι ένα υψηλότερης τάξης ον από μία πατάτα;
Τι γνωρίζεις για τις πατάτες τέλος πάντων; Δεν μελέτησες ποτέ τις πατάτες. Όχι πραγματικά.
Εννοώ, γνωρίζεις, ξέρεις πως να τις φυτεύεις και να τις καλλιεργείς και να τις βγάζεις από το χώμα.
Και να τις μαγειρεύεις και να τις τρως. Και αυτό είναι όλο.
Όμως, έχεις σκεφτεί ποτέ πως αισθάνεται μία πατάτα;
"Ω," θα πεις, "δεν αισθάνεται! Είναι απλά μία πατάτα! Δεν έχει με τι να αισθανθεί!"
Για μισό λεπτό!
Όταν τοποθετείς ένα ηλεκτροεγκεφαλογραφικό όργανο πάνω σε μία πατάτα, ή έναν ανιχνευτή ψεύδους σίγουρα κάτι καταγράφει. Και θα μεταβάλλεται όταν κάνεις ορισμένα πράγματα. Αν τρυπήσεις την πατάτα, το όργανο θα κάνει έναν ήχο! Αν φωνάξεις, θα κάνει κάτι!
Για την ακρίβεια, αν γνωρίζεις πως να ενεργοποιείς τα κύματα άλφα σου και έχεις ένα φυτό δίπλα σου συνδεδεμένο, το φυτό θα πιάσει τα κύματα άλφα σου.
Ίσως αυτό το πράγμα να μην είναι τόσο ανόητο.
"Λοιπόν," λες, "πως γίνεται; Δεν έχει κάποιο πολιτισμό. Δεν έχει σπίτι.Δεν έχει αυτοκίνητα. Δεν έχει πιάνο. Δεν έχει πινακοθήκες. Ούτε θρησκεία."
Αλλά η πατάτα θα έλεγε:
" Δεν τα χρειάζομαι. Είστε εσείς φτωχοί απολίτιστοι άνθρωποι που πρέπει να έχετε όλα αυτά τα άχρηστα τριγύρω σας για να σας πουν ποιοι είστε και με τι έχει να κάνει όλο αυτό. Είστε ακατάστατοι, κάνετε άνω κάτω τον πλανήτη με όλο τον πολιτισμό σας.
Αλλά εγώ, η πατάτα τα έχω όλα ενσωματωμένα."


"Λοιπόν," θα πούνε, "αυτό είναι αδύνατον, επειδή είσαι κολλημένη σε ένα μέρος όλη την ώρα. Λοιπόν πως μπορείς να γνωρίζεις το οτιδήποτε για τον κόσμο;"
"Δεν χρειάζεται να τρέχω γύρω γύρω επειδή η ευαισθησία-δεκτικότητα μου εκτείνεται
παντού. Και θέλω να σε συστήσω σε μερικά πράγματα. Εδώ είναι ο γείτονας μου, ο οποίος είναι ένα γαϊδουράγκαθο.
Και έχεις δει ποτέ σου πως τριγυρίζει ο γείτονας μου το γαϊδουράγκαθο; Έχει σπόρους. Όταν έχει αέρα, αυτοί οι μικροί, μικροσκοπικοί σπόροι έχουν χνούδια που προεξέχουν αντού. Και αυτοί οι σπόροι παρασύρονται με τον αέρα.
Και επίσης ο γείτονας μου, ο σφένδαμος, έχει μικρά ελικοπτεράκια που στέλνει, και στριφογυρίζουν στον αέρα, και πάνε ψηλά.
Και μετά, έχω μια φίλη, τη μηλιά. Και αυτή έχει καρπούς τόσο νόστιμους που αρέσουν στα πουλιά. Αλλά αυτή είναι μοναχά η αρχή," η πατάτα θα εξηγούσε,
"από τα αξιοσημείωτα πράγματα που κάνουμε. Έχουμε δονήσεις που συμβαίνουν μέσα στις ίνες μας οι οποίες είναι εξίσου καλές με ό,τι εφευρέθηκε από τον Μπαχ και τον Μότσαρτ σας. Το κάναμε αυτό.
Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν κάνουμε τίποτε επειδή καθόμαστε απλώς εδώ. Όμως όλη την ώρα δονούμαστε. Είμαστε σε ευφορία. Σιγοτραγουδάμε το σιγανό τραγούδι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο."
Οπότε, βλέπεις, μπορεί να βρίσκονται σε τόσο προχωρημένη κατάσταση συνείδησης που να είναι εντελώς άγνωστη σε εσένα, άγγελοι μεγαλώνουν σε μια γλάστρα στην πόρτα σου.
Μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτεσαι, εντελώς εν αγνοία σου.





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα