Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. (OSHO)



Να θυμάσαι ότι η δημιουργικότητα δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την ποιότητα της συνειδητότητάς σου. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό, αν ξέρεις τι σημαίνει δημιουργικότητα.
Δημιουργικότητα σημαίνει να απολαμβάνεις οποιαδήποτε δουλειά σαν διαλογισμό, να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με βαθιά αγάπη. Αν καθαρίζεις με αγάπη αυτό το πάτωμα, τότε είναι δημιουργικό. Αν δεν το αγαπάς, τότε ασφαλώς είναι μια
αγγαρεία, είναι ένα καθήκον που πρέπει να κάνεις, είναι ένα βάρος. Τότε θα ήθελες να είσαι δημιουργικός κάποια άλλη στιγμή. Τι θα κάνεις εκείνη την άλλη στιγμή; Μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Θεωρείς ότι αν ζωγραφίζεις, θα αισθάνεσαι δημιουργικός;
Η ζωγραφική όμως είναι κάτι τόσο συνηθισμένο, όσο και το καθάρισμα τού πατώματος. Θα πετάς χρώματα πάνω σε ένα καμβά, εδώ καθαρίζεις το πάτωμα. Τι διαφορά έχει; Μιλάς σε κάποιον, σε ένα φίλο, και θεωρείς ότι χάνεις το χρόνο σου. Εσύ θα ήθελες να είσαι συγγραφέας, να γράψεις ένα σπουδαίο βιβλίο και θεωρείς ότι τότε θα είσαι δημιουργικός. Έχει έρθει όμως ένας φίλος! Λίγη φλυαρία είναι πολύ όμορφη – και δημιουργική!

Όλα τα μεγάλα κείμενα δεν είναι τίποτε άλλο από φλυαρίες δημιουργικών ανθρώπων. Κι εγώ τι νομίζεις ότι κάνω εδώ; Φλυαρώ. Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα τόσο, που να εξαφανιστείτε και να μην υπάρχει κανένας εδώ, όμως εγώ θα εξακολουθώ να μιλάω. Αν αγαπάς πραγματικά κάτι, τότε είναι δημιουργικό.
Αυτό όμως συμβαίνει στον καθένα. Πολλοί άνθρωποι έρχονται σ’ εμένα κι όταν έρχονται για πρώτη φορά λένε: «Δώσε μας να κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά — ακόμη και καθάρισμα!» Αυτό ακριβώς λένε: «Ακόμη και καθάρισμα! Φτάνει να είναι δική σου δουλειά κι εμείς θα είμαστε ευτυχισμένοι.» Κι υστέρα από λίγες μέρες, έρχονται και μου λένε: «Φτάνει πια με το καθάρισμα! Θα θέλαμε να κάνουμε μια δημιουργική δουλειά.» .


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ
Εικόνα: https://i.amz.mshcdn.com/V0RCSUBTWTYTBpsTglroI-4I9Sg=/950×534/filters:quality(90)/2013%2F06%2F02%2F4f%2Fcreativity.546d0.jpg


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα