Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ!

image
Παλιές μπλούζες, τζιν παντελόνια που έχεις να φορέσεις μια τριετία τουλάχιστον, και απλά τοπς που σου φαίνονται πρόχειρα για να τα βάλεις κάπου πέρα από το σπίτι σου γι αυτό και τα χρησιμοποιείς ως πιτζάμες. Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με πράγματα, η τάξη απουσιάζει γιατί είναι δύσκολο να διατηρήσεις οργάνωση κι εσύ δεν έχεις ποτέ τι να βάλεις και πάντα νιώθεις ότι πρέπει να ψωνίσεις.
Σε αυτήν την κατάσταση βρισκόμαστε οι περισσότερες γυναίκες κάθε φορά που ανοίγουμε την ντουλάπα για να διαλέξουμε τι θα φορέσουμε. Έχοντας να πάω για ψώνια πολύ καιρό και διανύοντας μια περίοδο οικονομικής ξηρασίας σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι για να χρησιμοποιήσω και πάλι τα παλιά μου ρούχα, εφαρμόζοντας απλές αλλαγές και μεταποιήσεις. Οι παρακάτω ιδέες είναι ότι καλύτερο μπόρεσα να βρω από το βασίλειο των DIY που δεν είναι άλλο από το Pinterest. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες και να σας προσφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Μερικές από αυτές για να εφαρμοστούν χρειάζονται ραπτομηχανή μπορείτε όμως να τις εφαρμόσετε και χωρίς αυτήν. Απλά θα κάνετε περισσότερη ώρα να ολοκληρώσετε τις αλλαγές.
Εφαρμόζοντας αλλαγές στα denims σας
Πάντα κάπου υπάρχει ένα παλιό τζιν που το κρατάμε….. Ούτε και μεις ξέρουμε γιατί, πάντως έχουμε την αίσθηση ότι θα μας φανεί χρήσιμο και δεν πέφτουμε έξω γιατί όντως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε!
Χρησιμοποιήστε ένα ξυραφάκι για να δημιουργήσετε στο τζιν σας τεχνητά σκισίματα και να του δώσετε μια πιο ροκ διάθεση

image
Κάνοντας λόγο για ροκ διάθεση και denims, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την χρήση των τρούκς για να ανανεώσετε το τζιν σας και να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούριο. Τα τρούκς κοστίζουν πολύ λίγα χρήματα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής. Εναλλακτικά μπορείτε να τα αφαιρέσετε από ένα παλιό ρούχο που πλέον δεν φοράτε για να στολίσετε τα μπατζάκια του τζιν σας.
image
Ένα άλλο υλικό που πρέπει να έχετε στο σπίτι αν θέλετε να μεταποιήσετε τα παλιά σας ρούχα, είναι μπογιά για ρούχα. Στην περίπτωση του τζιν, πιο πολύ ταιριάζει το λευκό. Όσον αφορά τα σχέδια, μπορείτε να κόψετε μόνες σας σε ένα χοντρό χαρτόνι σχέδια και να το χρησιμοποιήσετε για να βάψετε το ύφασμα, ή να αγοράσετε έτοιμα στένσιλς από καταστήματα ρούχων.
Tip: stencils μπορείτε να προμηθευτείτε κι από καταστήματα Street culture( π.χ. Όσα πωλούν skate, αθλητικά είδη κ.λ.π)
image
image
Μια άλλη τακτική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αυτή του mix and match ενώνοντας διαφορετικά κομμάτια υφάσματος, ή στολίζοντας διαφορετικά σημεία του τζιν σας με αυτά. Δείτε παραδείγματα παρακάτω:
image
image
Δίνοντας χρώμα και style σε t-shirts και sweaters
Οι μέθοδοι αλλαγών που αναφέρθηκαν για τα denims πιο πάνω μπορούν να εφαρμοστούν με την ίδια επιτυχία και σε sweaters και t-shirts. Έτσι λοιπόν μπορείτε να δώσετε στα απλά μπλουζάκια σας μια ροκ διάθεση τοποθετώντας τρούκς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το παράδειγμα αφορά έναν στηθόδεσμο, ο οποίος όμως μετά τις αλλαγές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπ μέσα από μπούζες και t-shirts με βαθύ V.
image
Αντί για τα τρούκς μπορείτε να ράψετε πάνω στις μπλούζες, τα tops ή και παλιά σας πουκάμισα μικρά στολίδια και χάντρες τα οποία μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη ραπτικής ή να τα αφαιρέσετε από ένα παλιό ρούχο για να το προσθέσετε.
image
image
image
Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε μια κόλλα για ρούχα και να τοποθετήσετε στις μπλούζες σας στολίδια:
image image
Δημιουργήστε στάμπες στα tshirt σας με stencils
image
Κόψτε μέρη της μπλούζας σας και καλύψτε τα κενά με άλλα υφασματα όπως για παράδειγμα με δαντέλα για να κάνετε το ρούχο σας να φαίνεται πιο επίσημο:
image image
Εαν έχετε σταθερό χέρι και μπορείτε να χειρίζεστε καλά το ψαλίδι τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σας αρέσουν πολύ γιατί μόνο αυτό αρκεί. Απλά πριν εφαρμόσετε τις αλλαγές φροντίστε να έχετε μελετήσει καλά τις εικόνες για να είστε σίγουρες ότι σκολουθείτε σωστά τις οδηγίες
imageimage image image
Κόψτε μικρές λωρίδες υφάσματος από ένα παλιό ρούχο, τραβήξτε τες για να ξεχειλώσουν και στην συνέχεια ράψτε τες στους ώμους μιας παλιάς σας μπλούζας για να προσθέσετε στυλ
image
Φορέματα και φούστες
Αναδεικνύουν την θηλυκότητα μας και μας προσδίδουν πιο ρομαντική διάθεση. Οι παρακάτω ιδέες προσφέρουν μοναδικές λύσεις για να αλλάξετε ένα παλιό σας φόρεμα ή να το δημιουργήσετε από κάποια παλιό ρούχο.
Μπορείτε να αλλάξετε την maxi φούστα σας και να την κάνετε ασύμμετρη κόβοντας την στο σωστό σημείο. Τοποθετήστε την σε μια μεγάλη επιφάνεια και διπλώστε την ενώνοντας το μέσο σημείο που ακουμπά στην κοιλιά όταν φοράτε την φούστα με το μέσο σημείο που εφαρμόζει στην μέση σας. Στην συνέχεια κόψτε το ύφασμα όπως βλέπετε στην εικόνα.
image
Έχετε κάποιο παλιό φόρεμα που δεν φοράτε επειδή είναι ανοιχτή η πλάτη και δεν μπορείτε να φορέσετε σουτιέν; Πάρτε έναν στηθόδεσμο που δεν χρησιμοποιείτε και κόψτε τα μέρη του υφάσματος που δένουν στην πλάτη. Στην συνέχεια ράψτε στην εσωτερική πλευρά του φορέματος το σουτιέν και θα μπορείτε να βάλετε το φόρεμά σας με ασφάλεια. Προσέξτε μόνο να δημιουργήσετε ραφές που θα ενώνονται με την μέσα μόνο πλευρά του υφάσματος.
image
Δημιουργώντας φόρεμα από μια παλιά μακριά μπλούζα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ψαλίδι
image
Αλλάζοντας το απλό μαύρο φόρεμα προσθέτοντας απλά παραμάνες και άλλα διακοσμητικά σχέδια
image
Αλλαγές σε άλλα είδη και αξεσουάρ
Με την παρακάτω λύση μπορείτε να μετατρέψετε ένα παλιό ζευγάρι σαγιονάρες σε ένα κομψό ζευγάρι σανδάλια που μπορείτε να φοράτε και έξω.
image
Πόσα παλιά κασκόλ ή εσάρπες έχετε στην ντουλάπα σας και δεν τα φοράτε; Ακολουθώντας τις οδηγίες από το βίντεο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο κιμονό απο ένα κασκόλ!

Μιας κι έρχεται και χειμώνας, αλλαγές μπορείς να κάνεις και στα γάντια σου, κόβοντας, ράβοντας ή κολλώντας στολίδια που θα τους δώσουν ένα πιο πρωτότυπο ύφος:
image
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα