Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μαρία-Άλλες και… άλλες καιρικές βόμβες

Τρεις τροπικές καταιγίδες στροβιλίζονται πάνω από τον Ατλαντικό, με τη μία να έχει ήδη αναβαθμιστεί σε τυφώνα κι άλλη μία να ενισχύεται απειλώντας περιοχές που ακόμη δεν έχουν προλάβει να συνέλθουν από το καταστροφικό πέρασμα του κατασκευασμένου τυφώνα Ίρμα, την περασμένη με εβδομάδα

Τώρα που πήραν φόρα, μοιάζει τίποτα να μην τους σταματά. Οι τυφώνες ακολουθούν την ίδια… “πατέντα” κατασκευής – δεν έτυχε, πέτυχε!
Τον ένα τυφώνα τον ονόμασαν Μαρία-Άλλες. Τις… άλλες καταιγίδες Χοσέ και Λι. Προτείνετε ονόματα, θα είναι μακρά η λίστα όπως προβλέπεται κι ακόμα μακρότερη εκείνη των καιρικών θυμάτων.
Και πάλι ο τυφώνας σχηματίστηκε στο ίδιο σημείο την Ίρμα και πιθανά με τον ίδιο τρόπο, όπως δείχνουν τα “κατσαρά” από μικροκύματα συννεφάκια στην περιοχή, ενώ για μια ακόμα φορά, η σκούπα τους ρουφάει και τη σκόνη από την Αφρική:
Αλλά σκόνη από την Αφρική είχαμε κι εμείς, ξέχασαν τα παπαγαλάκια να την αναφέρουν αυτή τη φορά, μάλλον γιατί δεν ισχύει πλέον το “από”. Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον μέρος της Αφρικής, εκτός από τον καιρό της, μοιράζεται και το φτύσιμο που τρώει σε περιβαλλοντικό επίπεδο -βλέπε Σκουριές και Σαρωνικούς- αλλά πάνω απ’ όλα, τα μεροκάματα, τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες. Οπότε και η Αφρικάνικη σκόνη, μαζί με ό,τι αυτή εμπεριέχει σε βαρέα μέταλλα, βακτηρίδια και έντομα, δικαιωματικά της ανήκει.

Γενικά ο καιρός είναι καλός. Ψηνόμαστε στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενώ η γειτονική Ρουμανία δέχτηκε κι εκείνη την καιρική της βόμβα.
Ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο έπληξε την περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου, όταν σφοδρή καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ανέμους που έφταναν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, άφησε πίσω της τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 67 τραυματίες στα δυτικά της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.
Νομίζω το είχα γράψει, αλλά θα τα ξαναπώ άλλη μια φορά: Σε μια χαζοταινία απόλυτης βίας με απαγωγές, κτηνωδία και βιασμούς, ρωτάει το θύμα τους εγκληματίες:
“Γιατί τα κάνετε όλα αυτά;”
“Γιατί μπορούμε”, απαντάει ένας εξ αυτών.
Το ίδιο ισχύει και για τον περιβαλλοντικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας. Και μπορούν, πολύ απλά, γιατί τους αφήνουμε…
Μαρία- Άλλες όπως Ίρμα
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα