Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το Αμερικάνικο Όνειρο που έγινε παγκόσμιος εφιάλτης



Σπίτι. Στέγη. Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι. Αυτό είναι το “όνειρο” κάθε πολίτη σε όλη τη σφαίρα που λέγεται Γη…

Στο Σαν Ντιέγκο ξεπλένουν τους δρόμουςστο κέντρο της πόλης με χλωρίνη σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν ένα ξέσπασμα ηπατίτιδας Α που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 15 άτομα και έχει μολύνει περίπου 400 ανθρώπους.
Η μολυσματική ασθένεια έχει μολύνει σε μεγάλο βαθμό τους άστεγους στην παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνιας και μέρος του προβλήματος είναι μια εμφανής έλλειψη δημόσιων τουαλετών σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται ο πληθυσμός. Έχουν ξεκινήσει επίσης μαζικοί εμβολιασμοί, η χαρά των φαρμακευτικών!
Ο άστεγος πληθυσμός του Σαν Ντιέγκο έχει φτάσει στα ύψη – ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους στο κέντρο της πόλης έχει αυξηθεί κατά περίπου 27% στους περίπου 1.300, σύμφωνα με το The Union Tribune του Σαν Ντιέγκο. Είναι ιδιαίτερα ορατός λόγω της αύξησης κατά 104% του αριθμού των σκηνών και των χειροποίητων κατασκευών, προσθέτει η εφημερίδα.
Η έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών συμβάλλει στο πρόβλημα – “το εβδομήντα επτά τοις εκατό των ανυπεράσπιστων ανθρώπων δήλωσαν ότι έγιναν άστεγοι στο Σαν Ντιέγκο”, αναφέρουν οι εκθέσεις Union-Tribune.
Το ότι στην Αμερική πολλοί έχασαν τα σπίτια τους λόγω οικονομικής κρίσης, αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη ζήτηση στα ενοικιαζόμενα, με αποτέλεσμα οι τιμές να εκτιναχθούν στα ύψη. Ακόμα και άνθρωποι με μια ή και δυο εργασίες και παιδιά, αδυνατούν να ζήσουν σε μια αξιοπρεπή κατοικία.
Αυτό σημειώστε το, καθώς υπάρχουν στη χώρα μας ανεγκέφαλοι που υποστηρίζουν να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα κόκκινα δάνεια: “Να πάνε κι αυτοί στο ενοίκιο. Χαζοί ήμασταν εμείς που δεν δανειστήκαμε και μένουμε σε νοικιασμένο σπίτι; Γιατί να τους χαριστούν τα δάνεια;”
Γιατί, ανεγκέφαλε, το νοικιασμένο σου σπίτι θα σου ζητήσει μεγαλύτερο ενοίκιο, να γιατί.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στη χώρα μας, ενώ ήδη τα νοίκια παίρνουν την ανηφόρα λόγω φόρων. Εκπαιδευτικοί αναπληρωτές σε πόλεις και νησιά αδυνατούν να βρουν σπίτι λόγω υψηλών ενοικίων και δεν έχουν που να μείνουν. Σχεδόν όλος ο μισθός πάει στο ενοίκιο με αποκορύφωμα τη Σαντορίνη, όπου κοιμούνται στην παραλία!
Οι κοινωνικές ανισότητες σπάνε ρεκόρ παγκοσμίως, αλλά αυτό για τον κάθε Μητσοτάκη είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο πατέρας του υπέγραψε την Ατζέντα 21 το 1992, την “αειφόρο (βιώσιμη) ανάπτυξη” που θα έβαζε τέλος στην παγκόσμια φτώχεια. Αυτή η Α21 που αγαπάει το περιβάλλον γι’ αυτό και θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.
Το ακόλουθο βίντεο είναι ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το πως το Αμερικάνικο Όνειρο εξελίχθηκε στην απόλυτη φτώχεια στις ΗΠΑ. Κάθε ομοιότητα με τη χώρα μας, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα