Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Άγδιστη, η ερμαφρόδιτη

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.


Ο Δίας έβλεπε ένα όνειρο το οποίο τον έκανε να ρίξει ένα μέρος του σπέρματός του στη γη. Έτσι γεννήθηκε η Άγδιστη, η οποία ήταν όμως ερμαφρόδιτη. Οι θεοί για να φέρουν την ισορροπία την ευνούχισαν αλλά από το κομμένο όργανό της που έριξαν στη γη φύτρωσε μια αμυγδαλιά. Η Άγδιστη έγινε «μόνο γυναίκα».

Από αυτήν την αμυγδαλιά έκοψε ένα αμύγδαλο η κόρη ενός ποταμού-θεού (τότε οι ποταμοί θεωρούνταν θεότητες) και το έβαλε στον κόρφο της. Από αυτό έμεινε έγκυος! Έκανε ένα αγόρι ασύγκριτης ομορφιάς, τον Άττη, το οποίο μετά το παράτησε κάπου στην ύπαιθρο (μας θυμίζει και στον σύγχρονο κόσμο τους ανθρώπους που λόγω των συνθηκών και της αδυναμίας τους παρατάνε τα νεογέννητά τους στα νοσοκομεία ή σε άλλα μέρη). 


Η Άγδιστη, η «γιαγιά» ας πούμε του Άττη, νέα ακόμα, τον είδε και τον ερωτεύτηκε σφοδρά. Αυτός όμως πήγε και παντρεύτηκε την κόρη ενός βασιλιά από «προξενιό». Η Άγδιστη τον εκδικήθηκε: πήγε στον γάμο και όταν την είδε ο Άττης τον τρέλανε. 

Αυτοευνουχίστηκε. Ευνουχίστηκε και ο πεθερός του επιτόπου! Ο Άττης από την αιμοραγία έχασε τη ζωή του… η ερωτοχτυπημένη όμως ζήτησε να μείνει αναλλοίωτο το σώμα του και έτσι έγινε…


Ο έρωτας έχει πολλές μορφές και στον σύγχρονο κόσμο αυτές έχουν έρθει πιο πολύ στην δημοσιότητα. Η άγρια, απρόβλεπτη, ιδιαίτερα ισχυρή απέναντι στα ευαίσθητα συναισθήματα των ανθρώπων φύση του μας προκαλεί μπελάδες μα και μαγικές αναμνήσεις. Από την άλλη η παρεμπόδισή του, η στέρησή του, η ανικανότητα σε κάποιο επίπεδο μας, μάς δημιουργεί πιέσεις που δεν θέλουμε ούτε μας αξίζουν. Η θρησκεία τον έχει «στο τρέξιμο» γιατί η δύναμή του είναι μεγάλη και αρκετά ανεξέλεγκτη. Από την άλλη η ψυχολογία ζητάει ελεύθερη έκφραση και αναζήτηση των συναισθημάτων μέσω αυτού.

Ζητάμε από την ερωτική πράξη πάρα πολλά; Την θεωρούμε ως σχεδόν μοναδική διέξοδο στις πιέσεις της ζωής; Μήπως την βαραίνουμε έτσι; Δύσκολη και σημαντική η απάντηση. Φυσικά επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ερωτική πράξη, χρειαζόμαστε σφαιρική αντιμετώπιση.





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα