Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου | Κεφάλαια που Κλείνουν…

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD
Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου | Κεφάλαια που Κλείνουν… - του Βαγγέλη Πετρίτση
Ππραγματοποιείται στις 7 Αυγούστου 2017, στις 9:10 μμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου με τον Ήλιο στο ζώδιό του, τον Λέοντα, και τη Σελήνη στον Υδροχόο. Μια σεληνιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνος, άρα η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ δύο αντίθετων δυνάμεων είναι πάντα εκεί με τη μόνη διαφορά ότι το φως της Σελήνης «σβήνει». Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει μια έκλειψη να μην περνάει απαρατήρητη, πράγμα που εντείνει τη σημασία της ισορροπίας που καλούμαστε να επιτύχουμε καθώς και τη σημασία του κεφαλαίου που μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει τότε.
Επιπλέον, μια έκ-λειψη συχνά βιώνεται ως έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Και λόγω του ότι πρόκειται για σεληνιακή έκλειψη, τόσο το κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει όσο και η έλλειψη που μπορεί κανείς να βιώνει σχετίζονται με θέματα σεληνιακά, όπως είναι η προσωπική και συναισθηματική ζωή, η καθημερινότητα και οι ρουτίνες καθώς και η σχέση με το σπίτι, τη μητέρα, τη σύζυγό/σύντροφο και την οικογένεια.
Με δεδομένο ότι η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο, η έλλειψη που ενδέχεται κανείς να βιώσει αυτές τις ημέρες, αλλά και το κεφάλαιο που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει, σχετίζεται με την ανάγκη για φιλία, δικτύωση και ενασχόληση με τα κοινά. Και με τον Ήλιο στον Λέοντα το κέντρο της προσοχής μας περιστρέφεται γύρω από την ανάγκη για ψυχαγωγία, καλοπέραση και παιχνίδι. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ισορροπία μεταξύ των δύο ζωδίων δεν είναι και τόσο δύσκολη καθώς η φιλία (Υδροχόος) και η ψυχαγωγία (Λέων) πάνε πολλές φορές μαζί. Άλλωστε, ο Δίας από τον Ζυγό σε θέση σφήνας με τον άξονα της έκλειψης διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα παρέχοντας προσωπικές στιγμές αρμονίας, χαλάρωσης και καλοπέρασης με φίλους και παρέες που μπορεί να μας έχουν λείψει. Αλλά και για όσους δεν είναι τόσο τυχεροί ώστε να πάρουν άδεια αυτές τις ημέρες, το δευτερεύον μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Κρόνου με κορυφή τον Δία φέρνει ευκαιρίες για εργασιακές δραστηριότητες που επιτρέπουν έναν βαθμό απόλαυσης και ελευθερίας.


Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου | Κεφάλαια που Κλείνουν… - του Βαγγέλη Πετρίτση
Βέβαια, η συμμετοχή του Άρη σε σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με τη Σελήνη φαίνεται να οξύνει κάπως το κλίμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι όψεις αυτές είναι αποκλίνουσες δείχνει ότι οι όποιες συγκρούσεις ή διαμάχες ανήκουν στο παρελθόν με ενδεχόμενη τοποθέτηση κοντά στις 24 Ιουλίου 2017 οπότε ο Ερμής έμπαινε σε φάση σκιάς προετοιμαζόμενος για την επικείμενη αναδρομή του. Με δεδομένο ότι ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση στις 18 Αυγούστου 2017 ανάδρομος και στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 ορθόδρομος, η έλλειψη που μπορεί κανείς να βιώσει, το κεφάλαιο που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει και οι διαμάχες που μπορεί να συνέβησαν αφήνουν εκκρεμότητες που ανακάμπτουν κοντά στις 18 Αυγούστου και επιλύονται κοντά στις 18 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η τωρινή αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα και η διευκόλυνσή της από την Αφροδίτη σε θέση σφήνας προωθεί τη συγχώρεση και το κλίμα συμφιλίωσης.
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι δύο χορηγοί της Σελήνης, ο Κρόνος και ο Ουρανός, σημαδεύουν την έκλειψη αυτή με τις ανάδρομες πορείες τους. Ο πρώτος ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει στα τέλη του μήνα για να ξαναβρεθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 στην ίδια ακριβώς μοίρα με αυτή που βρίσκεται τώρα με αποτέλεσμα εργασιακές εκκρεμότητες ή άλλες εκκρεμείς υποχρεώσεις να τακτοποιούνται μέχρι τότε. Ο δεύτερος αναδρόμησε μόλις πριν μερικές ημέρες με αποτέλεσμα να μεταθέτει για τις αρχές του Ιανουαρίου 2018, οπότε ορθοδρομεί, την αρχή προοδευτικών ή ανατρεπτικών κινήσεων που χρειάστηκε να μπουν στον «πάγο» λίγο πριν την έκλειψη.
Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα