Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Tα συμπτώματα της Διαταραχής Χρήσης του Διαδικτύου



Νιώθετε όλο και πιο έντονα την ανάγκη να περνάτε χρόνο μπροστά στον υπολογιστή; Έχετε αφήσει άλλα χόμπι και ενδιαφέροντα για να ασχολείστε με τα κοινωνικά δίκτυα και με διαδικτυακά παιχνίδια; Εκδηλώνετε συμπτώματα στέρησης όταν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet;
Εάν η απάντησή σας είναι «ναι» και στις τρεις αυτές ερωτήσεις, πιθανότατα πάσχετε από τη λεγόμενη Διαταραχή Χρήσης του Διαδικτύου (Internet use Dissorder)
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί ποια είναι τα συμπτώματα της Διαταραχής Χρήσης του Διαδικτύου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία.

internet use disorder
Πόσα από αυτά εκδηλώνετε;
Η εξάρτηση από το Internet έχει παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο με τις ναρκωτικές ουσίες. Όταν, για παράδειγμα, παίζει κάποιος ένα παιχνίδι online, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλό του διπλασιάζονται και διάφορες μικρές περιοχές του εγκεφάλου συρρικνώνονται έως και κατά 20%.
Οι μεταβολές στην πυκνότητα λευκής ουσίας στον εγκέφαλο λόγω της διαταραχής έχει συνδεθεί με σοβαρή κατάπτωση της γνωστικής λειτουργίας, όπως η αποδυνάμωση της μνήμης και ο μειωμένος γνωστικός έλεγχος. Οι έφηβοι που εκδηλώνουν εξάρτηση από το Internet διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και αυτοτραυματισμού.

onmed + psychopedia
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα