Μετά το μεσημεριανό φαγητό, πολλές φορές προκαλείται υπνηλία.
Έρευνα του Ινστιτούτου Scripps στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ έδειξε, ότι η επιθυμία για ύπνο, είναι πιο έντονη όταν το φαγητό περιέχει συνδυασμό αλατιού και κρέατος.
Το αλάτι με την πρωτεΐνη, ενεργοποιούν τους νευρώνες του εγκεφάλου που συνδέονται με τον ύπνο.
Όμως, υπάρχουν και άλλες τροφές που δημιουργούν υπνηλία και καλό είναι να αποφεύγονται, όταν οι εργασιακές υποχρεώσεις είναι αυξημένες.
Έρευνα του Ινστιτούτου Scripps στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ έδειξε, ότι η επιθυμία για ύπνο, είναι πιο έντονη όταν το φαγητό περιέχει συνδυασμό αλατιού και κρέατος.
Το αλάτι με την πρωτεΐνη, ενεργοποιούν τους νευρώνες του εγκεφάλου που συνδέονται με τον ύπνο.
Όμως, υπάρχουν και άλλες τροφές που δημιουργούν υπνηλία και καλό είναι να αποφεύγονται, όταν οι εργασιακές υποχρεώσεις είναι αυξημένες.
Αμύγδαλα και καρύδιαΤα αμινοξέα που περιέχει το αμύγδαλο, βοηθούν τον οργανισμό στην παραγωγή μελατονίνης, που αλλιώς αποκαλείται και ορμόνη του ύπνου.
Επίσης, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, που χαλαρώνει τους μυς.
Τα καρύδια έχουν τη δική τους πηγή μελατονίνης, που όταν τα επίπεδά της στο αίμα αυξηθούν, η υπνηλία είναι αναπόφευκτη.
Επίσης, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, που χαλαρώνει τους μυς.
Τα καρύδια έχουν τη δική τους πηγή μελατονίνης, που όταν τα επίπεδά της στο αίμα αυξηθούν, η υπνηλία είναι αναπόφευκτη.
Κεράσια και μπανάνεςΤα κεράσια, όσο πιο ξινά είναι, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητά τους σε μελατονίνη.
Η μπανάνα, αν και τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια, όταν καταναλωθεί μεσημεριανές ώρες, εντείνει την επιθυμία για ύπνο.
Αυτό συμβαίνει, γιατί στα συστατικά της βρίσκεται το κάλιο, το μαγνήσιο και φυσικές γλυκαντικές ουσίες.
Γι’ αυτό, καλύτερα να την καταναλώσει κάποιος το πρωί, για να τονωθεί.
Η μπανάνα, αν και τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια, όταν καταναλωθεί μεσημεριανές ώρες, εντείνει την επιθυμία για ύπνο.
Αυτό συμβαίνει, γιατί στα συστατικά της βρίσκεται το κάλιο, το μαγνήσιο και φυσικές γλυκαντικές ουσίες.
Γι’ αυτό, καλύτερα να την καταναλώσει κάποιος το πρωί, για να τονωθεί.
ΓαλακτοκομικάΤα γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι, έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, λόγω του ασβεστίου.
Ωστόσο, ο συνδυασμός τυριού με υδατάνθρακα, όπως για παράδειγμα το ψωμί, εντείνει το αίσθημα κόπωσης.
Ωστόσο, ο συνδυασμός τυριού με υδατάνθρακα, όπως για παράδειγμα το ψωμί, εντείνει το αίσθημα κόπωσης.
ΡύζιΤο ρύζι, κυρίως το λευκό, προκαλεί υπνηλία που μπορεί να διαρκέσει έως και για τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωσή του.
Αιτία είναι ο υψηλός γλυκαιμικός του δείκτης.
Αιτία είναι ο υψηλός γλυκαιμικός του δείκτης.
Λιπαρά ψάριαΤα λιπαρά ψάρια, δηλαδή ο σολομός, ο τόνος και άλλα, είναι πηγή οξέων, που συμβάλλουν στην παραγωγή μελατονίνης.
Επίσης, μειώνουν την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και προκαλούν χαλάρωση.
Επίσης, μειώνουν την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και προκαλούν χαλάρωση.
ΣαλάταΟι σκέτες σαλάτες προτιμώνται από πολλούς, καθώς δεν παχαίνουν και είναι υγιεινές, όμως δεν εξασφαλίζουν ενέργεια.
Στην πραγματικότητα, όταν δεν συνοδεύονται από λάδι δημιουργούν ατονία, αντί να τροφοδοτούν τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.
Στην πραγματικότητα, όταν δεν συνοδεύονται από λάδι δημιουργούν ατονία, αντί να τροφοδοτούν τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.