Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Με χημικούς αεροψεκασμούς μπήκε ο Ιούνιος της… κλιματικής αλλαγής!

Βόλος, 2/6/17

Καλοκαιράκι επιτέλους για την Ελλάδα, αλλά όχι από αυτά που ξέραμε, αλλά από αυτά που ξέρουμε τα τελευταία χρόνια, γεμάτα χημικά σύννεφα και ουρές αεροπλάνων

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα υπάρχει και μια έντονη νυχτερινή δραστηριότητα, τ’ ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε στο flightradar24 που σημαίνει είναι στρατιωτικά, αλλά… είναι πάντα δικά μας; Γίνονται στη Μακρινίτσα τόσες πολλές ασκήσεις; Μάλιστα ένα περιέργως φέρεται να απογειώθηκε… από την θάλασσα!
Αγνώστου πατρός, μητρός, και προορισμού…
Αλλά αυτό που κάνει το σημερινό σκηνικό ξεχωριστό, είναι η προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε οριστικό ΟΧΙ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ξεσηκώνοντας έτσι θύελλα αντιδράσεων από τις κυβερνήσεις που είναι πιστές στην εκκλησία της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη, αφού οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από τις 28 Μαρτίου, υπογράφοντας διάταγμα υπέρ της βιομηχανίας άνθρακα. Ο Τζορτζ Σόρος θα πρέπει να πετάει κυριολεκτικά στους ουρανούς. Παρότι καμώνεται ότι δεν συμφωνεί μαζί του και τάσσεται υπέρ της πράσινης ενέργειας, ωστόσο πρόλαβε κι αγόρασε ό,τι κυκλοφορεί σε παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ σε εξευτελιστικές τιμές λόγω της πολιτικής του Ομπάμα.
Τα απανταχού παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μη δε εξαιρουμένων των δικών μας,  μας εξήγησαν για μια ακόμα φορά πόσο καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις για το κλίμα, αλλά -υποτιμώντας μια ακόμα φορά τη νοημοσύνη μας- ότι θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας από κείνες που απασχολούνται στον πράσινο τομέα. Εντάξει, ο άλλος λέει θα δημιουργήσει νέες “ανθρακούχες”, που χάθηκαν όταν άρχισαν να δημιουργούνται οι πράσινες.

Με τόση “δημιουργία” γιατί άραγε πάει κατά διαόλου η παγκόσμια οικονομία ενώ το θέμα ενέργειας στους πολίτες παραμένει είδος πολυτελείας; Και τα ρομπότ που έχουν ήδη αρχίσει να τρώνε χιλιάδες ανθρώπινες θέσεις εργασίας (και που ‘στε ακόμα, μόλις που άνοιξε η όρεξη τους) σε ποια πολιτική ανήκουν; Την ανθρακούχα ή την πράσινη;
Η Μέρκελ τράβηξε τα βυζιά της με την ανακοίνωση του Τραμπ, ο Μακρόν δεν έφαγε το πρωινό που του ετοίμασε η μαμά-σύζυγος. Μέχρι που η πρώτη τηλεφώνησε βραδιάτικα στον δεύτερο (πριν είχε το σκυλάκι Ολάντ, τώρα έχει ακόμα πιο ευκολάκι, το κουτάβι Μακρόν -καλό, καλό και καλά εκπαιδευμένο!) και του λέει με λόγια γερμανικά και σταράτα, ότι πρέπει να βρεθούν για να συζητήσουν νέες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού, οι οποίες θα συζητηθούν (επιβληθούν, ήθελε να πει) κατά την COP23, την ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Βόνη.
«Χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία για να προστατεύσουμε» τον πλανήτη και «πρόκειται να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις για να βοηθήσουμε τις πιο φτωχές και τις πιο ευάλωτες χώρες», επέμεινε. «Είμαι βαθιά πεπεισμένη πως (αυτή η συμφωνία) είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο καλό όλων μας», συνέχισε η Μέρκελ.
Φερστέιν; Δάνεια θέλει να δώσει η γυναίκα, κι άλλα, τώρα που η Γερμανία πήρε το κολάι να το παίζει τοκογλύφος θα αλλάξει επάγγελμα;
Αλλά δυστυχώς, εμάς δεν μας αρκεί η άρνηση του Τραμπ για την κλιματική αλλαγή. Μπορεί μάλιστα να μας μπλέξει και χειρότερα. “Εμάς”, εννοώ τους πολίτες του κόσμου. Γιατί στο τσακ την έχουν στημένη να πουν τώρα που οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στις πράσινες πολιτικές κι αυξάνουν τη βιομηχανία τους, το κλίμα κινδυνεύει περισσότερο, άρα καιρός να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τις μεθόδους Γεωμηχανικής. Όχι, δεν σας ψεκάζαμε, τώρα θα σας ψεκάσουμε!
Γιατί δεν αρκεί να λες δεν συμφωνώ ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή κάψτε κάρβουνο, πρέπει να πεις και ποιος ευθύνεται όχι μόνο για το Climategate αλλά και για την αστάθεια του κλίματος όπως τη βιώνει ο πλανήτης τελευταία.
Όσο για την Ελλαδίτσα μας, λυπηρό το γεγονός ότι συμμετέχουμε και στους ψεκασμούς κατά των πολιτών της, αλλά και στο κόπυ πάστε της κλιματικής προπαγάνδας που έρχεται έτοιμη από τα ξένα κέντρα.
Αλήθεια, πόσο λέτε να πάρει στις επόμενες εκλογές ένα κόμμα που θα έχει το θάρρος να μιλήσει ανοικτά για ψεκασμούς, Ατζέντα 21 και κοινωνικές ανισότητες; Ανοικτά και καθαρά στο πρόγραμμα του και όχι μόνο στις συναντήσεις του καφενέ και στα σουβλατζίδικα, όπως έκανε ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ κάνοντας τους μπλόγκερς να γράφουν όλη μέρα για να πει μετά, εγώ; δεν είπα τίποτα.
Πάρτε αν θέλετε μέρος στη δημοσκόπηση μας λέγοντας την άποψη σας ΕΔΩ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα