Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Είναι τώρα η ώρα να ξεκινήσετε το ταξίδι της ψυχής σας. Η Δύναμη είναι μαζί σας.

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ασκούμε το σώμα μας, αλλά πόσο συχνά ασκούμε την ψυχή μας;
Είναι εύκολο να χαθούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα και να χάσουμε την επαφή με τα πράγματα που έχουν νόημα για εμάς. Γινόμαστε ανθρώπινα κάνοντα αντί για αυτό που υποτίθεται ότι είμαστε – ανθρώπινα όντα. Αν αυτό συνεχιστεί, τελικά ο αληθινός εαυτός μας θα αρχίσει να πεθαίνει. Ασκώντας την ψυχή μας, όμως, αυξάνουμε την ικανότητα μας να ζούμε και να αγαπάμε με ενθουσιασμό και δύναμη, και αυξάνουμε την ικανότητα μας να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες ή εμπόδια συναντάμε στον δρόμο μας.
Κάθε ηθοποιός και αθλητής γνωρίζει ότι αν θέλεις να φτάσεις στο Carnegie Hall ή τους Ολυμπιακούς πρέπει να εξασκηθείς, να εξασκείσαι, να εξασκείσαι, να εξασκείσαι. Αν δεν γυμνάζεσαι συστηματικά, δεν θα καταφέρεις ποτέ αυτό για το οποίο είσαι ικανός. Αυτό ισχύει και για την ψυχή. Και ένα πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει να καταφέρεις ένα χρυσό μετάλλιο στην ανάπτυξη της ψυχής είναι να έχεις έναν ικανό coach. Είναι δύσκολο να εξασκηθείς μόνος. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια υποστηρίζω ανθρώπους με ασθένειες επικίνδυνες για την ζωή τους, και οι ασθενείς μου είναι οι πιο σπουδαίοι δάσκαλοι και προπονητές μου.
 Παρακάτω θα βρείτε ασκήσεις για την ψυχή που θα σας ενθαρρύνουν να φτάσετε τους στόχους σας και θα σας οδηγήσουν στο ταξίδι της ψυχής σας.
Μπορείτε να καθίσετε ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και να βρείτε το μέσον να προσθέσετε αξία στην ζωή σας. Υπάρχει ένας αριθμός ασκήσεων που επικεντρώνετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα για την καλλιέργεια της ψυχής σας, από το να βελτιώσετε την στάση σας μέχρι να βρείτε το εσωτερικό σας κίνητρο.

Μπορεί να βρείτε κάποιες από τις ασκήσεις πιο δύσκολες από άλλες. Ξεκινήστε με όποια άσκηση σας τραβάει, και η οποία ανταποκρίνεται στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, κάποια που φαίνεται να προσφέρει άμεση βοήθεια. Δεν χρειάζεται προθέρμανση, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Αλλά επειδή δεν μπορώ να είμαι εκεί να σας υπενθυμίζω να ασκείστε κάθε μέρα, προσπαθήστε να έχετε τις ασκήσεις σε μέρος που θα τις βλέπετε συχνά και θα θυμάστε να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες της ψυχής σας.
Πριν το καταλάβετε θα αρχίσετε να παρατηρείτε πώς η ζωή σας έχει αποκτήσει περισσότερο νόημα και πόσο καλύτερα αισθάνεστε. Η αλλαγή μπορεί να είναι μικρή, αρχικά, αλλά καθώς βελτιώνουμε τον εαυτό μας, κάνουμε όλο και μεγαλύτερο διαφορά στην δική μας ζωή και στον κόσμο. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία μας και η πρόθεση μας, και όσο περισσότερο εξασκούμαστε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Μπορούμε να κάνουμε μια θετική διαφορά στον κόσμο με αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε.
Το σώμα και η ψυχή μας είναι φτιαγμένα για να εργάζονται μαζί. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας και να το κρατάμε σε καλή κατάσταση, και πρέπει επίσης να καταλαβαίνουμε, να σεβόμαστε, και να φροντίζουμε αυτό το οποίο βρίσκεται μέσα μας. Πριν ξεκινήσετε, πάρτε μια στιγμή για να κοιτάξετε την ψυχή σας.
Σε τι κατάσταση είναι; Της έχει επιτραπεί να εκφραστεί – να εξασκηθεί όπως πρέπει; Είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένη σε κάποια μέρη και περισσότερο ανεπτυγμένη σε άλλα; Φανταστείτε ότι η ψυχή σας είναι ένας μυς που θα γίνει πιο δυνατός, πιο λεπτός, και πιο ελαστικός όσο περισσότερο τον δουλεύετε. Για να δημιουργήσουμε μια υγιή ψυχή, πρέπει πρώτα να την αφήσουμε να μιλήσει σε εμάς και να σταματήσουμε να την επηρεάζουμε με τους φόβους μας και τις ανησυχίες σχετικά με το τι νομίζουν οι άλλοι. Χρειάζεται να εμπιστευτούμε την θεία κατεύθυνση προς την οποία μας οδηγεί η ψυχή μας και να της επιτρέψουμε να διευρύνει τη ζωή μας.
Είναι τώρα η ώρα να ξεκινήσετε το ταξίδι της ψυχής σας.
Η Δύναμη είναι μαζί σας. Πιστέψτε με
Ο Προπονητής σας,
Dr Bernie S. Siegel
(Εμπνευσμένο από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 Exercises for the Soul: Simple Practices for a Healthy Body, Mind & Spirit)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα