Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Μην ιδρώνεις για τα μικρά ή μεγάλα πράγματα (και κάνε οικονομία στο αποσμητικό)

«Οι άλλοι μπορούν να σε σταματήσουν προσωρινά, είσαι ο μόνος που μπορεί να το κάνει μόνιμα». 
- Zig Ziglar

1η Coaching Συμβουλή
Το να διατηρείς μια θετική στάση, άσχετα από τις καταστάσεις σου, αυξάνει την πιθανότητα να βρεις μελλοντική ευτυχία και ικανοποίηση. Γιατί είναι αυτό αλήθεια; Λοιπόν, αν η στάση σου είναι αρνητική και ο νους σου είναι γεμάτος με άγχος και φόβο, αυτό έχει κόστος επάνω στο σώμα σου, το νου, και το πνεύμα. Στην πραγματικότητα, με το να περνάς όλο σου το χρόνο δημιουργώντας ένα όραμα ενός δυστυχισμένου μέλλοντος, βοηθά στην δημιουργία αυτού του μέλλοντος. Να θυμάσαι, οι σκέψεις σου οδηγούν τις αποφάσεις σου, και οι αρνητικές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικές αποφάσεις. Τίποτα δεν λύνεται με το να οραματίζεσαι το χειρότερο αποτέλεσμα, αλλά πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν επιθυμείς και σκοπεύεις να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι αισιόδοξοι μπορεί να μην είναι περισσότερο ακριβείς όσον αφορά τη ζωή – είτε ερμηνεύουν το παρελθόν ή προβλέπουν το μέλλον – ζουν όμως περισσότερο από τους απαισιόδοξους.

Πάνω στο γραφείο του Θεού υπάρχει μια πινακίδα που λέει, «Αν τριγυρίζεις λέγοντας έχω μια μίζερη ζωή, θα σου δείξω τι πραγματικά σημαίνει μίζερη. Και αν τριγυρίζεις λέγοντας έχω μια υπέροχη ζωή, θα σου δείξω τι πραγματικά σημαίνει υπέροχη». Μια θετική στάση μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες για σένα και να βοηθήσει να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς.΄


Μια αρνητική στάση σε επηρεάζει πρώτα καταστρέφοντας την ευτυχία της κάθε στιγμής σου. 


Αυτή η αλήθεια μου φανερώθηκε πολλά χρόνια πριν. Ένα από τα παιδιά μας, επτά χρόνων τότε, έκανε μια ακτινογραφία που αποκάλυψε έναν όγκο στα οστά. Οι πιθανότητες ήταν ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο και ότι δεν θα έβλεπε έναν ακόμη χρόνο ζωής. Ένιωθα μεγάλη θλίψη σκεπτόμενος τι επρόκειτο να συμβεί, και η στάση μου το έδειχνε. Προσπάθησα επίσης να κάνω τη γυναίκα μου και τα τέσσερα αδέλφια του να καταλάβουν και να υιοθετήσουν την κατάλληλη θλιμμένη στάση. Στο κάτω-κάτω, πώς μπορείς να γελάς και να παίζεις όταν κάποιος που αγαπάς πρόκειται να πεθάνει; 

Μια μέρα ο γιός μας μπήκε στο δωμάτιο όπου καθόμουν και είπε, «Μπαμπά, μπορώ να σου μιλήσω;»

Εγώ είπα, «Φυσικά, για τι πρόκειται;»


Είπε, «Μπαμπά, δεν το διαχειρίζεσαι καλά».

Με τα λόγια του, ο γιός μου μου υπενθύμισε αυτό που κάθε παιδί και κάθε ζώο γνωρίζει από ένστικτο: Το σήμερα είναι η μόνη ημέρα που υπάρχει. Έτσι λοιπόν, για τον γιό μου, έκανα λάθος σχετικά με το τι επρόκειτο να συμβεί. Επέζησε και είναι πάρα πολύ ζωντανός και ευτυχισμένος σήμερα. Το μέλλον είναι άγνωστο, και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπουμε στους φόβους μας, τις ανησυχίες, και τις αρνητικές στάσεις μας να μας εμποδίζουν από το να απολαμβάνουμε την ημέρα και να βρίσκουμε ικανοποίηση, άσχετα από το τί φαίνεται ότι επιφυλάσσει το αύριο.

Όταν οι απογοητεύσεις και τα εμπόδια προκύπτουν, μάθε να τα βλέπεις σαν γεγονότα που θα σε ανακατευθύνουν σε κάτι καλό. Η μητέρα μου μου το έμαθε αυτό, και δημιουργεί μια θετική στροφή στην στάση σου και την άποψη σου για το μέλλον. Το να καλλιεργείς μια ελπιδοφόρα προσέγγιση στη ζωή είναι ένα σημαντικό μέρος της άσκησης της ψυχής σου. Οι παρακάτω ασκήσεις, όταν γίνονται σε καθημερινή βάση, θα δυναμώσουν την προοπτική σου και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την ζωή που επιθυμείς.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL: Simple Practices for a Healthy Body, Mind & Spirit”)





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα