Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κόσμοι, Υπόκοσμοι… και η ουρά του Παγωνιού

eye peacock

Φανταστείτε πως ακούτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή παρακολουθείτε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Αυτός εκπέμπει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Το ότι δεν ακούτε τους άλλους ραδιοσταθμούς δεν σημαίνει πως αυτοί δεν υπάρχουν… απλά ΕΣΕΙΣ είστε συντονισμένοι στην συγκεκριμένη συχνότητα. Αν αλλάξετε συχνότητα θα «πιάσετε» κάποιον άλλον σταθμό, αλλά πάντα ΕΝΑΝ την φορά…
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πιάνουν περισσότερους από έναν σταθμούς συγχρόνως… μην με ρωτήσετε πώς γίνεται αυτό και αν αυτή είναι μια εν δυνάμει δυνατότητα όλων των ανθρώπων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Αντικαταστήστε τώρα την λέξη «σταθμός» με την λέξη «Πραγματικότητα«… ή καλύτερα την λέξη «Κόσμος«, για να αγγίξουμε λίγο την Πυθαγόρεια Παράδοση.
Ο Κόσμος στον οποίο κινούμαστε, αποτελείται από πολλούς μικρότερους «υποκόσμους», αλλά και «μετακόσμους», και αυτό όμως επίσης είναι άλλο θέμα. 
Φανταστείτε το εξής:

Ζωγραφίστε ένα σπιτάκι σε ένα ριζόχαρτο. Ελάχιστα πιο πέρα, σε ένα άλλο ριζόχαρτο ζωγραφίστε ένα άλλο σπίτι, πιο πέρα σε ένα άλλο έναν άνθρωπο, πιο δω σε ένα άλλο έναν άλλον άνθρωπο ή ένα σπίτι και ούτω καθ’ εξής.
Κάθε ριζόχαρτο από μόνο του απεικονίζει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ πράγμα. Όταν τα βάλεις όμως όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργείται για τον Παρατηρητή μια ολοκληρωμένη Πόλη.
Ένα μικρό δείγμα των άλλων κόσμων, σαν ένα ξεχωριστό ριζόχαρτο την κάθε φορά, βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων ή στις εφημερίδες σε ασύνδετες, φαινομενικά, μεταξύ τους ειδήσεις… μικρά κομματάκια από το παζλ της Μεγάλης Εικόνας.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε περισσότερους του ενός Κόσμου… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο όρος «Πολυστασία» δεν είναι άγνωστος σε όσους είναι Γνώστες της πιο «Μυστικής» Παράδοσης. Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς πιο παλιά, ή ίσως χμμμ… ο Kwisatz Haderac του Frank Herbert από το επικό “Dune” για τους λάτρεις της «Επιστημονικής Φαντασίας».
Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θεωρητικολογίες με την σημερινή πρακτική «Πραγματικότητα» της Πολιτικής Σκηνής η οποία καθορίζει την Ζωή όλων μας.
Χμμμ…
Ποιας από όλες Πραγματικότητας;
Και ποιας Μαγικοπολιτικής, και όχι πολιτικής, Σκηνής;
Αρκεί να μην ξεχνάμε ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ.
Η Πολιτική που ασκείται στο Προσκήνιο καθοδηγείται πάντα από το Παρασκήνιο.
Εκεί που δρούν οι Μάγοι της Πολιτικής… και τα φερέφωνά τους, τα Μ.Μ.Ε. Η Τηλεόραση πλέον δεν αλληλεπιδρά απλώς με τον τηλεθεατή, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, οι δημοσιογράφοι πλέον δεν μεταδίδουν απλώς την Είδηση, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, διαμορφώνοντας έτσι την Συλλογική Πραγματικότητα των τηλεθεατών και κατ’ επέκταση των λαών.
Δεν είναι τυχαίο που οι παρουσιαστές ειδήσεων βγαίνουν με φόντο πίσω τους πολλές τηλεοράσεις που δείχνουν άλλους σταθμούς.
Είναι σαν να κάνουν μια Επίδειξη Δύναμης, λέγοντας με τον τρόπο τους:
«Εσύ αμύητε τηλεθεατή θα μείνεις στον Κόσμο που ΕΓΩ θα σου πλασάρω. Εγώ όμως είμαι Κύριος των Κόσμων όλων…
Γιατί ΕΓΩ είμαι ο ΩΝ.
Ο Φέρων τον Οφθαλμό…»
Έναν από τους πολλούς που η Ήρα πήρε από τον σκοτωμένο από τον Ερμή πανόπτη Άργο, τον Φύλακα της Αρκαδίας και τους έβαλε …
στην Ουρά του Παγωνιού …
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα