Σάββατο 6 Μαΐου 2017

8 φυσικές συνήθειες για καλύτερη διάθεση

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβάσετε την ψυχολογική σας ευεξία. Με αυτές θα μπορέσουμε να αποφύγουμε βασικά προβλήματα και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα.
zevgari
Οι μικρές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει κυρίως για τις φυσικές σας συνήθειες. Οι μικρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι μπορούν να προσφέρουν τεράστια βοήθεια στην συναισθηματική σας ευεξία.
Σκεφτείτε το κάπως έτσι: τα καλά και τα άσχημα νέα επηρεάζουν τη διάθεσή σας, σωστά; Με τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε φυσική ή περιβαλλοντολογική αλλαγή μπορεί να μεταμορφώσει τα συναισθήματά σας.
Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξετε τη συναισθηματική σας ευεξία προς το καλύτερο. Ψυχολογικές μελέτες λένε ότι υπάρχει μια σειρά συνηθειών που μπορεί να το καταφέρει αυτό.
1. Ενεργητική στάση του σώματος
Η σύνθεση των ορμονών σας αλλάζει ανάλογα με τη στάση του σώματός σας. Αυτές όχι μόνο κυλούν στο αίμα σας αλλά μπορούν να επηρεάσουν και τη διάθεσή σας. Κάθε ορμόνη έχει διαφορετική επίδραση στη διάθεσή μας.
stasi somatos
  • Για παράδειγμα, η κορτιζόλη είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των επιπέδων του στρες. Όταν αυτή η ορμόνη είναι ενεργή αισθάνεστε περισσότερο πιεσμένοι.
  • Από την άλλη πλευρά, η τεστοστερόνη θεωρείται η ορμόνη αυτοπεποίθησης. Όταν έχετε περισσότερη ποσότητα από αυτή την ορμόνη μέσα στο αίμα σας, αισθάνεστε περισσότερη σιγουριά.
Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποίησε η Amy Cuddy, ορισμένες στάσεις του σώματος έχουν διαφορετικές επιδράσεις. Για παράδειγμα, όταν παίρνετε μια στάση ισχύος αυξάνετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας και μειώνετε την ποσότητα κορτιζόλης στο αίμα σας.
Αυτό σας επιτρέπει να αισθάνεστε αρκετά σίγουροι για τον εαυτό σας ώστε να πετύχετε αυτά που θέλετε.
2. Σωματική επαφή

Το ξέρατε ότι η οξυτοκίνη ονομάζεται η ορμόνη της αγάπης; Αυτή η ορμόνη επηρεάζει και τη συναισθηματική σας κατάσταση. Όταν έχετε υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης, θα αισθάνεστε πιο χαλαροί και ήρεμοι.
  • Αυτή η ορμόνη μας καθιστά λιγότερο ευαίσθητους στα αρνητικά συναισθήματα και στα στοιχεία αποστράγγισης του περιβάλλοντός μας.
  • Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται πολύ πιο γρήγορα όταν έχετε σωματική επαφή με κάποιον άλλο. Αυτή μπορεί να προέλθει από τις αγκαλιές, τις χειραψίες, το ελαφρό χτύπημα στην πλάτη και τους οργασμούς.
  • Αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται σε μικρότερη κλίμακα, όταν αγγίζετε ομαλά και θερμά αντικείμενα.
3. Χαμόγελο
Οι μυς του προσώπου σας ασκούν σημαντική επιρροή στα συναισθήματά σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές καθώς μπορεί να προσδιορίσει ποιες ορμόνες θα απελευθερώνει το σώμα σας. Αν αποκτήσετε συνήθειες όπως να χαμογελάτε συνεχώς, θα παρατηρήσετε μια θετική αλλαγή στη διάθεσή σας.
  • Όταν χαμογελάτε, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να βλέπει πράγματα από τη θετική πλευρά. Αυτό σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τη ζωή με καλύτερη διάθεση.
  • Όταν συνοφρυώνεστε, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά με αρνητική αντίδραση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε τη διασκεδαστική πλευρά από κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον.
4. Συνεχίστε να κινείστε
Έχετε σκεφτεί ποτέ τη γυμναστική; Όταν το σκέφτεστε, μήπως πείθετε τον εαυτό σας ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για να το κάνετε; Συνήθως λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο να πάμε στο γυμναστήριο, να πάμε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά ή ακόμη και να γυμναστούμε στο σπίτι.
treximo
Ο καλύτερος τρόπος είναι να απαλλαγείτε από την ιδέα ότι η γυμναστική είναι βαρετή. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μεταξύ όλων των επιλογών, σίγουρα θα βρείτε κάποια που θα σας αρέσει περισσότερο.
  • Καλό είναι για να μπορέσετε να γυμναστείτε, να απομακρύνετε οτιδήποτε αποτελεί δικαιολογία. Με αυτό τον τρόπο θα προδιαθέσετε τον εγκέφαλό σας ότι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.
  • Αν στη δουλειά σας μπορείτε να φοράτε καθημερινά ρούχα, δοκιμάστε να φορέσετε παπούτσια του τένις που θα σας παροτρύνουν να γυμναστείτε.
5. Φροντίστε το δέρμα σας
Το δέρμα αντανακλά τι συμβαίνει εσωτερικά και εξωτερικά σε έναν άνθρωπο. Υπάρχουν πολλά δερματικά προβλήματα που οφείλονται στο στρες. Αυτά είναι η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.
  • Μπορείτε να ακολουθείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού και ενυδάτωσης. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει να φαίνεστε καλύτερα αλλά και να νιώθετε καλύτερα.
  • Μέσω της περιποίησης του δέρματος, θα νιώσετε καλύτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή ξέρετε ότι το κάνετε για την ευεξία σας. Θα σας προσφέρει καλύτερη διάθεση.
6. Τραγουδήστε
Ποιος είπε ότι για να τραγουδήσετε θα πρέπει να έχετε ωραία φωνή; Το μόνο που χρειάζεστε είναι η επιθυμία. Σίγουρα, αν ντρέπεστε να τραγουδήσετε μπροστά σε άλλους δεν χρειάζεται να το κάνετε. Τραγουδήστε στο μπάνιο ή όποτε θέλετε εσείς.
  • Το τραγούδι θα ανεβάσει τη διάθεσή σας. Απελευθερώνει σεροτονίνη και τρυπτοφάνη. Και οι δυο ορμόνες επηρεάζουν τη διάθεσή σας.
  • Επιπλέον, το τραγούδι έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη. Μεταξύ αυτών είναι η βελτιωμένη αυτοπεποίθηση, η καλύτερη μνήμη και περισσότερη ανακούφιση για ορισμένους πόνους.
7. Να τρώτε καλύτερα
Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «είσαι αυτό που τρως».
Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι οι άνθρωποι που τρώνε καλύτερα πάσχουν από λιγότερες διαταραχές. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές διαταραχές, όπως:
  • Κατάθλιψη
  • Άγχος
  • Αλλαγές διάθεσης
  • Υπερενεργητικότητα
trofes kata tou karkinou
Χάρη σε αυτό, καλό είναι να δώσετε προσοχή στις τροφές που καταναλώνετε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε βαρετή διατροφή.
Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές τροφές που μπορείτε να δοκιμάσετε.
8. Φροντίστε την εμφάνισή σας
Αν παρατήσετε την εμφάνισή σας τότε το ίδιο θα συμβεί και με τη διάθεσή σας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και τι προβάλλετε.
  • Αφιερώστε λίγο χρόνο για να φροντίσετε την εμφάνισή σας. Είναι μια από τις καλύτερες φυσικές συνήθειες που θα σας βοηθήσει να έχετε καλή διάθεση.
  • Να θυμάστε ότι η εμφάνισή σας είναι ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στον κόσμο. Χάρη σε αυτό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιος πραγματικά είστε. Όταν αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις με χαμόγελο και θετική στάση τότε όλα θα πάνε καλά.
Μέσα σας, υπάρχει έμφυτη η ικανότητα να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με έναν καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις φυσικές συνήθειες για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας. Αν το κάνετε αυτό, θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε καλύτερα τις αρνητικές σκέψεις.
Αφήστε πίσω την κακή σας διάθεση. Επικεντρωθείτε στο σώμα και στην αλλαγή της διάθεσής σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα