Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ



Μ' άρεσε από την πρώτη στιγμή που την είδα στο σινεμά. Δεν νομίζω να υπάρχει στη φουρνιά της άλλο τόσο λαμπερό κινηματογραφικό πρόσωπο. Η Κίρα Νάιτλυ γεννήθηκε για να την βλέπεις στην οθόνη. Τόσο εύκολο γι' αυτήν να μεταδώσει συγκίνηση, το όποιο συναίσθημα στον θεατή. Η πλαστικότητα, η φυσικότητα του προσώπου της και η πολύ υψηλή κλάση της στην υποκριτική της επιτρέπουν να παίζει και δραματικούς, και ανάλαφρους ρόλους.
Τολμώ να πω ότι η 32χρονη Αγγλίδα Keira Knightley, που γεννήθηκε σα σήμερα 26 Μαρτίου, το 1985, είναι ισάξια της Μέρυλ Στρηπ, της κορυφαίας ηθοποιού του παγκοσμίου σινεμά. Δύσκολα να μην εξελιχθεί σε μία άλλη Meryl Streep. Δεύτερη στη γενιά της Κίρα Νάιτλυ δεν βλέπω να την τοποθετήσω στο ύψος της. Δικαιολογημένα η κοπέλλα από το 1999 που άρχισε να παίζει σε ταινίες είναι περιζήτητη και κονομάει χοντρά πακέτα.
Για σκέψου. Ο σύζυγός της είναι άφραγκος, ο μουσικός James Righton, άνεργος το παλληκάρι. Παντρεύτηκαν το 2013, έκαναν μια κόρη. Πριν από δυόμισυ χρόνια διέλυσε το γκρουπ του, τους Klaxons, και δήλωσε έσοδα 5.000 λίρες Αγγλίας. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια, βέβαια. Το πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ πιο σοβαρό από οικονομικό. Ακαδημαϊκή κουβέντα κάνουμε, όχι κουτσομπολίστικη. Αλλοίμονο.
Ξέχασε τις φεμινιστικές μαλακιούλες. Άλλο είναι στο ζευγάρι να δουλεύει ο άνδρας κι άλλο νεροκουβαλητής να είναι η γυναίκα. Ένα τέτοιο καθεστώς στο γάμο, όσο κι αν αγαπιούνται οι δυο τους, υπονομεύει τη σχέση. Τη δηλητηριάζει. Ο ίδιος ο άνδρας αν δεν είναι ρεμάλι, αν έχει φιλότιμο, ψυχολογικά θα είναι τσακισμένος, αυτός να βγάζει τόσα λεφτά όσο τα τσιγάρα του και η γυναίκα να είναι το πρώτο όνομα του σινεμά. Η οποία Κίρα ταλαντούχα και άβυζη έχει κάνει πολύ σπουδαία καριέρα. Η μαγκιά, μάλιστα με στήθος πλάκα. Στήθος μηδέν, Και δεν γουστάρει να...πλαστογραφούν τα ανύπαρκτα μεμέ της.

Τι μας λες, κυρά μου! Ότι δεν σ' αρέσει που φωτογραφικά κάνουν παρέμβαση στο σώμα σου και στα μεγαλώνουν τα βυζιά. Κι εσύ, διαμαρτύρεσαι υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σημασία ποιο είναι το μέγεθος στα δύο αυγουλάκια σου, ούτε καν λεμονάκια και μηλαράκια.
Στο μόνο που συμφωνώ με την ηθοποιό είναι ότι πράγματι το θέμα είναι πολιτικό με τα ανύπαρκτα βυζιά της που στις αφίσες παρουσιάζονται λες και...υπάρχουν επάνω της. Δεν το λέει η ίδια ότι το θέμα είναι πολιτικό, αλλά με τη συμπεριφορά της, με την αντίδρασή της, με την επανάσταση της, προσδίδει σαφέστατη πολιτική διάσταση στο θέμα. Να εξηγήσω.
Πρώτον, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση, αφού μιλάμε πολιτικά. Το στήθος είναι το υπερόπλο μιας γυναίκας. Το μεγάλο της ατού. Είναι το σημείο του σώματος που κερδίζει πρώτο αυτό την προσοχή των ανδρών. Άρα, είναι μαλακία αυτό που ισχυρίζεται η κυρία Κίρα, ότι δεν υπάρχει σημασία και τι σχέση έχει η διαφορά σ' ένα μικρό και σ' ένα κανονικό στήθος.
Έχει, λοιπόν, παραέχει σημασία ένα στήθος να 'ναι λαχταριστό, ζουμερό, αρμονικό, ντούρο, να δίνει υποσχέσεις και να το φαντασιώνεται το αρσενικό μάτι. Βεβαίως, να συμφωνήσουμε με την ηθοποιό που αυτή δεν χρειάζεται να φοράει σουτιέν, από στήθος μετράει μόνον στη ρώγα, ότι στο κρεβάτι μια γυναίκα αξίζει τα λεφτά της ανεξάρτητα αν έχει βυζιά αγελάδας ή πρωταθλήτριας ενόργανης γυμναστικής.
Δεύτερον. Αν δεν άρεσε τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες(!) το στήθος, αφράτο και ανθηρό, τότε θα τα μίκραινε, δεν θα τα μεγάλωνε με photoshop η βιομηχανία του σινεμά και της διαφήμισης. Να, γιατί λέω ότι το θέμα είναι πολιτικοοικονομικό. Δίνουν στον κόσμο αυτό που θέλει, όπως το θέλει.
Η Κίρα Νάιτλυ, ακομπλεξάριστη για τα βυζέτα της, γυναίκα με τσαμπουκά είναι αλήθεια, φρίκαρε όταν είδε παραμορφωμένο το στέρνο της με στήθος, μεγαλύτερο από το πραγματικό, στις αφίσες της ταινίας “Βασιληάς Αρθούρος”. Δεν δέχομαι, σου λέει, με photoshop να “χειραγωγείται” η δημόσια εικόνα μου. Γι' αυτό κι εγώ φωτογραφίζομαι γυμνή (φώτο), όλοι να δουν την... αλήθεια, ότι διαθέτω όσο διαθέτω κι αυτό είναι μεν μικροκαμωμένο, αλλά μεταξένιο και κάνει τη δουλειά του στον άνδρα μου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα