Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Πώς θα αντισταθείτε στους πειρασμούς; Μελέτη σας δείχνει τον τρόπο!

chocolatecakeromanou.jpg
Ακόμη κι αν είστε αυστηροί με τις διατροφικές σας επιλογές και φροντίζετε να μην κάνετε ούτε πολλές υπερβολές ούτε πολλές παρασπονδίες, είναι μάλλον δύσκολο να αντισταθείτε στη θέα ενός κουτιού με λαχταριστά γλυκά ή ενός πιάτου με πατάτες τηγανητές. Επίσης, όταν αισθάνεστε λιγούρα, και βρεθεί μπροστά σας ένα λαχταριστό τρόφιμο, όσο ανθυγιεινό κι αν είναι, θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλη δύναμη για να αντισταθείτε.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλώς να σερβιριστείτε μόνοι σας, παρά να περιμένετε κάποιος άλλος να σας σερβίρει.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Marketing Research αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ανθυγιεινό φαγητό, όταν το σερβίρουν μόνοι τους, παρά όταν κάποιος άλλος τους σερβίρει.

“Βρήκαμε ότι όταν στους συμμετέχοντες δόθηκε η επιλογή του αν θα καταναλώσουν ένα σνακ που θεωρούν ανθυγιεινό, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να το καταναλώσουν όταν τους προσφέρεται, παρά όταν πρέπει να πάει ο ίδιος να το σερβίρει στον εαυτό του”, τόνισαν οι συγγραφείς της μελέτης Linda Hagen, Aradhna Krishna και Brent McFerran. 


Όταν λοιπόν η κατανάλωση του junk food προϋποθέτει δική σας προσπάθεια, όπως π.χ. το να σηκωθείτε, το να φτάσετε στο τραπέζι και να πάρετε μία ποικιλία από σοκολατάκια, είναι πολύ πιο πιθανό να φάτε λιγότερο από όσο θα τρώγατε αν σας έδινε κάποιος άλλος ένα πιάτο με σοκολατάκια.

Αυτή η συμπεριφορά προκύπτει επειδή όταν δεν σερβίρουν μόνοι τους το πιάτο τους, οι συμμετέχοντες απορρίπτουν την ευθύνη της ανθυγιεινής κατανάλωσης τροφής, αισθάνονται επομένως καλύτερα με τον εαυτό τους, αφού έχουν καταναλώσει κάτι απολαυστικό. "Αφού δεν το σέρβιρα εγώ, δεν φταίω, σωστά"; 
Τι ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι δεν συνέβαινε το ίδιο με την κατανάλωση των υγιεινών φαγητών.

Για να φτάσουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν πέντε διαφορετικά πειράματα. Οι εθελοντές μπήκαν σε ένα εργαστήριο όπου υπήρχαν σε ένα τραπέζι σοκολατάκια με φιστικοβούτυρο, που μπορούσαν να φάνε. Δοκιμάστηκαν τότε διάφορες μέθοδοι σερβιρίσματος- όταν τα σοκολατάκια τοποθετήθηκαν σε μεγάλα μπωλ και ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σερβιριστούν μόνοι τους, κανένας δεν το έκανε.

Ωστόσο, όταν σερβιρίστηκαν σε μικρά μπολάκια, σε ατομικές μερίδες δηλαδή, το ένα τρίτο των συμμετεχόντων τα έφαγε. Αν επομένως θέλετε να τρώτε λιγότερο junk food, η απάντηση ίσως να είναι να σερβίρεστε πάντοτε μόνοι σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα