Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί πρήζονται τα πόδια μου;

prismena_podia.jpg
Όταν τα πόδια σας είναι τόσο πρησμένα, που δυσκολεύεστε να βάλετε παπούτσια, έρχεται πάντα ένα συναίσθημα πανικού για το τι ακριβώς σας συμβαίνει... Τι κάνει αλήθεια τα πόδια να μοιάζουν με... παραφουσκωμένα μπαλόνια; Πότε θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού; Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για τίποτα σοβαρό.

Μήπως κουραστήκατε;
Μια απαιτητική ημέρα με πολλή ορθοστασία ή περπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα των κάτω άκρων, επισημαίνουν οι ειδικοί. Η λύση; Φροντίστε να ξεκουράσετε τα πόδια σας, κρατώντας τα ψηλά- ιδανικά πάνω από το επίπεδο της καρδιάς, για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος.

Μήπως φοράτε λάθος παπούτσια;
Όλες αγαπάμε τις μυτερές, ψηλοτάκουνες γόβες, ωστόσο δεν αποτελούν ό,τι καλύτερο για την υγεία των ποδιών. Oι περιορισμοί από τα παπούτσια- τα δαχτυλάκια που συμπιέζονται μέσα στις μύτες ή τα πολλά σφιχτά λουριά που περιορίζουν την κίνηση των υγρών στα πόδια, οδηγούν σε οίδημα. Αν τα πόδια σας πρήζονται κάθε φορά που φοράτε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, έχετε εντοπίσει τον “ένοχο”.

Μήπως πήρατε βάρος;
Το αυξημένο βάρος μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα των ποδιών, λόγω του επιπλέον όγκου που καλούνται να υποστηρίξουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία των ποδιών σας είναι να χάσετε βάρος.
Είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζουν πολλές γυναίκες κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στην εγκυμοσύνη, το σώμα σας παράγει 50% περισσότερα αίμα και υγρά για να υποστηρίξει το παιδί, αλλά και για να προετοιμάσει το πυελικό έδαφος για τον τοκετό. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα πόδια μας να φουσκώνουν. Τι συστήνουν οι ειδικοί; Άνετα παπούτσια και ξεκούραση των ποδιών, σηκώνοντάς τα ψηλά.


Μήπως έχετε κιρσούς;
Αν τίποτε από τα προηγούμενα δεν ισχύει, καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να εξετάσει την πιθανότητα ύπαρξης κιρσών.
Μήπως έχετε κάποια λοίμωξη;
Μία βακτηριακή ή μηκυτισιακή λοίμωξη στα πόδια σας (ακόμη και ανάμεσα στα δάχτυλα) μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και οίδημα. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας- το πιθανότερο είναι πως θα σας χορηγήσει κάποιο αντιβιοτικό για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα