Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

*Ότι δεν με σκοτώνει.. με κάνει πιο δυνατό* !!


Γνωστή η έκφραση «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, την έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρκετές δύσκολες στιγμές μας !!.

Συμβαίνει όμως να εξαντλείται το κουράγιο μας ορισμένες φορές, και έτσι έχουμε την αίσθηση ότι χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας. Οι ψυχοσωματικές παθήσεις αρχίζουν να μας καταβάλουν, και τότε παύουμε να πιστεύουμε στην δύναμη μας. Όσο δε για την παραπάνω φράση.. τότε πλέον, ακούγεται ωραία μόνο ως θεωρία !!.

Ωστόσο, η δύναμη στον άνθρωπο δεν είναι στις αντοχές του στον πόνο (είτε ψυχικό, είτε σωματικό), αλλά είναι στην νοημοσύνη του, που μπορεί να μετατρέπει τους “εφιάλτες” του, σε όμορφα όνειρα για την επόμενη μέρα. 
Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να περπατούν χέρι - χέρι με τους φόβους τους, καθώς ο φόβος σε απομακρύνει απ’ τον γκρεμό !!. 
Είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η αλήθεια πονάει, αλλά την προτιμούν απ' το ψέμα που κάθε μέρα σκοτώνει λίγο - λίγο !!. 
Είναι εκείνοι που δεν λιγοψυχούν όταν πέφτουν, αλλά σηκώνονται αγέρωχοι και τολμούν απ' την αρχή !!. 
Είναι εκείνοι που έχουν μάθει να ζητούν συγνώμη στον εαυτό τους .. για τις όποιες λάθος επιλογές τους !!. 

Κρατήστε τα παρακάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας:

_Δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες μας, έως την στιγμή που θα βρεθούμε μπροστά σε μια δυνατή πρόκληση ή αντιμέτωποι με ξαφνικό κίνδυνο.. και τότε το ένστικτο της επιβίωσης μας θα τις "ξεθάψει" !!.
_Αν έχουμε πιθανότητες επιτυχίας έστω και 1% .. τότε στοιχηματίζουμε με τον εαυτό μας να φτάσουμε το 100% διότι «ο σκοπός είναι αυτός που αγιάζει τα μέσα» !!
_Νικητή, δεν σε κάνει η μάχη με έναν αντίπαλο στα μέτρα σου.. αλλά η προσπάθεια σου να ανεβάσεις το επίπεδο σου, κι ας χάσεις. Η εμπειρία και μόνο είναι αρκετή !!.
_ Στην Κορυφή δεν ανεβαίνεις έρποντας - ούτε γλείφοντας άλλους στο διάβα σου όπως το σαλιγκάρι - ούτε ανεβαίνοντας στον σβέρκο των άλλων όπως η ψείρα στον γιακά !!. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κοπούν τα γόνατα σου, όπως και η ανάσα σου μέχρι να φτάσεις στο ψηλότερο σκαλοπάτι των στόχων σου !!.
_Τολμηρό, αποφασιστικό και ιδεολόγο, δεν σε κάνει ούτε η ανάγκη - ούτε η αγανάκτηση - ούτε το πείσμα - ούτε η δίψα για εκδίκηση... αλλά η πίστη στην δύναμη της ψυχής σου, και το δικαίωμα της ηθικής ικανοποίησης σου, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο σου τον εαυτό !!.

** Το κεφάλαιο "ψυχοσωματικές παθήσεις"  τείνει να γίνει ανεξάντλητο !!. 
Επομένως 
τα άρθρα μου αναπόφευκτα θα συνεχίζουν να ποικίλουν σε ότι αφορά την ψυχική μας ισορροπία, και κυρίως τους κινδύνους που διατρέχει η ψυχοσωματική μας υγείας.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια_ Σύμβουλος σχέσεων*


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα