Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Απαλλαγείτε από την αϋπνία με τσάι από κανέλα και μπανάνα

Ο συνδυασμός της μπανάνας με την κανέλα σε τσάι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που σας βοηθούν να καταπραΰνετε το στρες και το άγχος, προωθώντας έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

tsai

Αν και μερικές φορές μπορεί να το αγνοούμε, η ποσότητα του ύπνου κατά τις βραδινές ώρες έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία και στη συνολική σας ευεξία.
Το να κοιμάστε τουλάχιστον επτά με οχτώ ώρες και να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αποκτήσετε καλή ποιότητα ζωής και καλύτερη σωματική και πνευματική απόδοση.
Κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, πολλές από τις σωματικές μας λειτουργίες είναι ενεργές, όπως για παράδειγμα, ο εγκέφαλός μας ο οποίος καθαρίζει και τα αποθέματα της ενέργειάς μας που ανανεώνονται για την επόμενη ημέρα.
Δυστυχώς, ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να μειώνουν τις ώρες του ύπνου τους και αυτό αρχίζει να γίνεται ένας επικίνδυνος παράγοντας για διάφορα είδη διαταραχών.
Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες και οι διατροφικές ελλείψεις είναι μόνο μερικές από τις αιτίες των προβλημάτων του ύπνου που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν.
Η δυσκολία ύπνου επιδρά άμεσα προκαλώντας αισθήματα αδυναμίας και κούρασης και μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσει πιθανή αιτία γνωστικών διαταραχών.
Στις μέρες μας είναι πιθανό να καταπολεμήσουμε την αϋπνία με τη λήψη φαρμάκων που αναγκάζουν το σώμα μας να καθιερώσει ένα φυσιολογικό κύκλο αφύπνισης/ύπνου αλλά αν τα λαμβάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιδράσεις μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές και να προκαλέσουν εξάρτηση.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές υγιεινές και φυσικές εναλλακτικές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε χωρίς να σας προκαλέσουν αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σήμερα, θα σας προτείνουμε ένα απλό τσάι από κανέλα και μπανάνα για να χαλαρώσετε το σώμα σας και να επιλύσετε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τον ύπνο σας.
Ποια είναι τα οφέλη του τσαγιού από κανέλα και μπανάνα;

mpananes
Το τσάι από κανέλα και μπανάνα θεωρείται σε όλο τον κόσμο μια φυσική εναλλακτική λύση για την αϋπνία και για άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο.
Ο συνδυασμός αυτών των δυο θρεπτικών συστατικών οδηγεί σε μια ισχυρή θεραπεία για την ανακούφιση από το στρες ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας.
Η μπανάνα είναι ένα φρούτο με πεντανόστιμη και γλυκιά γεύση και αποτελεί βάση σε πολλές δίαιτες χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο. Και τα δυο μεταλλικά στοιχεία διευκολύνουν ειδικές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της πίεσης του αίματος και της εξάλειψης των περιττών υγρών.
Έχουν επίσης θρεπτική επίδραση στη χαλάρωση των μυών και στην υγεία των φλεβών, η οποία με τη σειρά της μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης (επίσης γνωστή και ως ορμόνη του στρες).
Το κύριο όφελός τους όσον αφορά στη βελτίωση του ύπνου είναι η περιεκτικότητά τους σε τρυπτοφάνη, ένα βασικό αμινοξύ που αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης.Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που είναι απαραίτητος για έναν καλό βραδινό ύπνο.
Το άλλο βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι η κανέλα, ένα θεραπευτικό μπαχαρικό με ενεργά συστατικά όπως ευγενόλη που της προσφέρει αυτό το μοναδικό άρωμα και πολλά άλλα από τα οφέλη που διαθέτει.
Η κατανάλωση της κανέλας συνιστάται για ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 καθώς βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενισχύοντας το μεταβολισμό.
Η κανέλα υποστηρίζει επίσης την υγιή πέψη και κυκλοφορία του αίματος, δυο βασικοί παράγοντες για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου.
Πώς μπορείτε να φτιάξετε τσάι με κανέλα και μπανάνα για καλύτερο ύπνο
tsai me kanela
Η προετοιμασία αυτής της φυσικής θεραπείας για καλύτερο ύπνο είναι εύκολη και το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορούμε να βρούμε και τα δυο υλικά σε οποιοδήποτε τοπικό παντοπωλείο και σε χαμηλές τιμές.
Αυτό που θα πάρετε είναι ένα ρόφημα με ήπια ηρεμιστική δράση που καταπραΰνει το στρες, το άγχος και άλλα συναισθήματα που σας εμποδίζουν να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Υλικά

  • 1 μπανάνα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα (2,5 γραμμάρια)
  • 1 λίτρο νερό

Προετοιμασία

  • Κόβετε τις άκρες της μπανάνας και χωρίς να την ξεφλουδίσετε την προσθέτετε σε ένα λίτρο βραστό νερό.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και την αφήνετε για 10 λεπτά.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να σταθεί για μερικά λεπτά και στραγγίζετε το υγρό.
  • Προσθέτετε μια πρέζα κανέλα και ανακατεύετε καλά.
Κατανάλωση
  • Πίνετε μια κούπα από αυτό το τσάι 40 λεπτά με μια ώρα πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι.
  • Το επαναλαμβάνετε αυτό κάθε βράδυ μέχρι να νιώσετε πλήρη ανακούφιση.
Αντιμετωπίζετε ακόμη προβλήματα ύπνου; Πιείτε αυτό το τσάι και θα δείτε ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο γα να τα αποχαιρετίσετε.
Απλά να θυμάστε ότι τα οφέλη εξαρτώνται πάντα από οποιεσδήποτε άλλες συνήθειες που μπορεί να έχετε και το βαθμό άνεσης που διαθέτει ο χώρος που κοιμάστε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα