Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Υγεία και διατροφή – 10 Σημαντικές συμβουλές

Τριανταφύλλου Βασιλική
Υγεία και διατροφή – 10 Σημαντικές συμβουλές
Είναι γνωστό το γεγονός ότι η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάσταση και λειτουργία του οργανισμού μας γι’ αυτό και είναι ουσιαστική ανάγκη να την προσέχουμε ιδιαιτέρως προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία και ευεξία μας.

Ας δούμε κάποιες συμβουλές που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού μας μέσα από τη διατροφή που ακολουθούμε: 

10 Σημαντικές συμβουλές διατροφής που βοηθούν στην υγεία μας

1.
 Με βάση Πανεπιστημιακή έρευνα στη Φινλανδία, ο εμπλουτισμός της διατροφής μας με ψάρια συμβάλλει θετικά στη μείωση της εμφάνισης κατάθλιψης - κυρίως στο γυναικείο φύλο.

2. Φρόντισε να μην κάνεις τα γεύματά σου σε όρθια θέση αλλά πάντα να κάθεσαι στο τραπέζι και να τα απολαμβάνεις σαν να είναι μια ιεροτελεστία. Σύμφωνα με Καναδική έρευνα, όταν τρως κανονικά στο τραπέζι θα καταναλώσεις λιγότερο φαγητό στην υπόλοιπη μέρα (περίπου κατά 30%). Γιατί τότε αισθάνεσαι χορτασμένος και πλήρης.

3. Χρειάζεται να ρυθμίζουμε και να ισορροπούμε όσα τρώμε μέσα στη μέρα. Για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή προσέχουμε τα γεύματά μας και για παράδειγμα, αν φάμε κάτι πολύ λιπαρό το μεσημέρι τότε το βράδυ θα καταναλώσουμε ένα χαμηλό σε λίπη φαγητό. Ή αν ένα βράδυ καταναλώσουμε μεγάλη μερίδα κρέατος την επόμενη είναι καλύτερο να προτιμήσουμε ψάρι.

4. Δεν είναι ευρέως γνωστό πόσο σημαντικό είναι να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας το μπρόκολο. Με βάση ερευνητές, περιέχει μια ουσία η οποία προστατεύει τους πνεύμονές μας μια και μπορεί να περιορίζει βλάβη η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στους πνεύμονες.



5. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να ακολουθούμε μια καλή διατροφή και να διατηρούμαστε υγιείς δεν πρέπει να αποβάλλουμε το λίπος τελείως από το μενού μας. Ίσα ίσα που είναι απαραίτητο για κάποιες λειτουργίες και όργανα στο σώμα μας αλλά και για να απορροφώνται σωστά οι βιταμίνες από τον οργανισμό. Το λίπος μάλιστα συστήνεται να αποτελεί το 30% της καθημερινής μας διατροφής. 

6. Είναι πολύ καλό για την υγεία μας να καταναλώνουμε τα λεμόνια ολόκληρα και όχι απλά να προσθέτουμε το χυμό τους στη διατροφή μας. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τον οργανισμό μας από καρκίνο. Το λεμόνι περιέχει την ουσία λεμονίνη στη φλούδα αλλά και το εσωτερικό του και η ουσία αυτή έχει πολύ ισχυρή αντικαρκινική δράση.

7. Θέλει προσοχή όταν τρώμε με παρέα, συνήθως έξω, να προσπαθούμε να μη μοιραζόμαστε φαγητό και να μην παίρνουμε ορεκτικά και άλλα πιάτα στη μέση αλλά αντίθετα να καταναλώνουμε την ατομική μας μερίδα. Αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί από έρευνα ότι στην πρώτη περίπτωση καταναλώνουμε κατά 60% περισσότερες θερμίδες. Είναι λογικό και εξηγείται από το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε πόσο τρώμε όταν μοιραζόμαστε το φαγητό και μπορεί να υπερβούμε το μέτρο.

8. Συστήνεται να προτιμάμε για τη διατροφή μας τρόφιμα ολικής αλέσεως τα οποία περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, πολύ πιο ωφέλιμους από τους άλλους (ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, ρύζι) μια και προσφέρουν ενέργεια καλύτερης ποιότητας. Τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν και με το γεγονός ότι μας δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού και χορταίνουμε πιο εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης το ότι αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

9. Πρέπει να προσέχουμε να μην επηρεάζουμε τη λειτουργία πέψης του οργανισμού μας και να μην επιβαρύνουμε ή δυσκολεύουμε το γαστρεντερικό μας σύστημα. Χρειάζεται, λοιπόν, ηρεμία στη διάρκεια του φαγητού, να μην «πέφτουμε με τα μούτρα» όπως λέμε, να τρώμε αργά και να μασάμε καλά τις τροφές μας. Αν νιώθουμε κάποια καούρα, φούσκωμα ή κάποια άλλη δυσφορία καλό είναι να προτιμήσουμε μια σαλάτα ψιλοκομμένη με μηλόξιδο ή λευκό ξίδι. Αυτό θα μας βοηθήσει να χωνέψουμε καλύτερα αλλά και θα μας χορτάσει.

10. Η ντομάτα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας καθώς μια μέτρια σε μέγεθος μπορεί να καλύψει την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού μας σε βιταμίνη Α αλλά και το 40% περίπου της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C. Μπορούμε αν θέλουμε πέρα από την κλασική κόκκινη και γνωστή σε όλους ντομάτα, να προτιμήσουμε και κάποια άλλη ποικιλία ντομάτας από τις 90.000 που υπάρχουν. 


simplylife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα