Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

7 σημαντικές συνειδητοποιήσεις που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα



Όλοι έχουμε την ίδια δύναμη μέσα μας να κάνουμε σπουδαίες αλλαγές στη ζωή μας. Όταν οι εσωτερικές αλλαγές συμβαίνουν, οι εξωτερικές αλλαγές ακολουθούν. Παραθέτω 7 σημαντικές συνειδητοποιήσεις που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα.
1. Ανακάλυψα πως όσο πιο πολύ προσφέρω με αγάπη και ανιδιοτέλεια, τόσο περισσότερο διευρύνεται ο δικός μου χρόνος. Πάντοτε δίσταζα να βάλω περισσότερα πράγματα στις δραστηριότητές μου γιατί έλεγα πως ήδη ήμουν αρκετά απασχολημένη και πως δε θα είχα χρόνο. Ανακάλυψα πως η φιλανθρωπία άλλαξε την έννοια του χρόνου στη ζωή μου. Η προσφορά, η συμπόνια και η αγάπη είναι διαστάσεις πέραν του φυσικού σώματος κι όταν εισέρχεσαι σε αυτές, ο γραμμικός χρόνος αλλάζει και διευρύνεται.
2. Ανακάλυψα πως το πιο σημαντικό όλων είναι να ακολουθώ την καρδιά μου 100% . Προσέξτε: 100%… ακόμη κι αν αυτά που λέει δε βγάζουν νόημα. Εδώ γεννιέται και η εμπιστοσύνη στο Θεό, στο Σύμπαν, στο Όλα Όσα Είναι. Μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου και να αφήσεις μια σίγουρη και ασφαλή συνήθεια; Να ρισκάρεις να χάσεις κάτι γιατί νιώθεις πως απλά πρέπει να κάνεις κάτι άλλο; Να επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε μια νέα δραστηριότητα που δεν ξέρεις αν ποτέ θα σου δώσει γλυκούς καρπούς; Να ρισκάρεις να αφήσεις κάτι σίγουρο ακόμη κι αν σου δίνει καρπούς γιατί πολύ απλά ήρθε η στιγμή να κάνεις κάτι άλλο; Μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου χωρίς προσδοκίες για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Όταν η καρδιά μάς καλεί σε μια συγκεκριμένη εμπειρία, πολλές φορές είναι για την ίδια την εμπειρία και όχι για τους καρπούς της, γλυκούς ή πικρούς. Όταν η καρδιά οδηγεί, το καταλαβαίνεις γιατί ο νους σιωπά…. και απλά νιώθεις την καθοδήγηση του Σύμπαντος.
3. Ανακάλυψα την αυθεντικότητά μου στο 100%. Πολλές φορές δεν καταλάβαινα πως προσπαθούσα να καλύψω τις προσδοκίες άλλων, βάζοντας στην άκρη τα δικά μου «θέλω» ή βάζοντας στην άκρη αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου να κάνω και να είμαι. Έμαθα να αναγνωρίζω πότε εκφράζεται το εγώ μου και να πράττω αναλόγως και επίσης έμαθα να βάζω καλύτερα όρια στους άλλους. Και αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα καθώς η αυθεντικότητα διευρύνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Ανακάλυψα την πραγματική διάσταση του εαυτού μου, αυτό που θέλω να είμαι στην κάθε παρούσα στιγμή. Και το τιμώ κάθε μέρα.

4. Ανακάλυψα πως ο καλύτερος τρόπος να ζω την ανθρώπινη εμπειρία μου είναι η 100% παράδοση στην παρούσα στιγμή. Μόνο ο χρόνος του Τώρα υπάρχει… κυριολεκτικά. Το να παραδίνεσαι στην παρούσα στιγμή είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να μην έχεις σχέδια για το μέλλον ή για την επιχείρησή σου. Η παράδοση άνευ όρων στην παρούσα στιγμή σημαίνει 100% εμπιστοσύνη στον Θεό να σε πάει όπου θέλει. Έχω γίνει ένα όργανο στα χέρια του Σύμπαντος και το αφήνω να εκφράζεται μέσα από μένα με όποιον τρόπο θέλει. Πώς επιθυμεί ο Θεός να εκφραστεί σήμερα μέσα από μένα; Δεν υπάρχει άγχος και στρες (επιτέλους!) ακόμη και στα πιο δύσκολα. Σταμάτησα να παλεύω να αλλάξω την πραγματικότητά μου και αφήνω την καρδιά να οδηγεί. Αν χρειάζεται να κάνω κάτι για να αλλάξω κάτι, θα το νιώσω. Αν χρειάζεται απλά να παραδοθώ στην παρούσα στιγμή, θα το κάνω.
5. Ανακάλυψα πως όταν παραδίνομαι στην παρούσα στιγμή, δεν έχω καμία ταμπέλα πάνω μου. Δεν είμαι η Έλενα, δεν είμαι θεραπεύτρια… ούτε συγγραφέας είμαι, ούτε καλλιτέχνης, ούτε μητέρα, ούτε Ελληνίδα, ούτε κάτοικος της Γης… Είμαι το τίποτα και τα πάντα. Είμαι το Σύμπαν που εκφράζεται μέσα από ένα ανθρώπινο σώμα. Είμαι ο Θεός που θέλησε να δει τον εαυτό Του μέσα από την ανθρώπινη εμπειρία. Είμαι αυτό που θέλει ο Θεός να είμαι στην παρούσα στιγμή. Ο Θεός μιλάει μέσα από την καθοδήγηση της καρδιάς γι” αυτό και την εμπιστεύομαι 100%. Σταμάτησα να καθορίζομαι μέσα από τις δραστηριότητές μου (επιτέλους!). Όταν καθοριζόμαστε μέσα από αυτό που κάνουμε, νιώθουμε και μια ευθύνη να το τροφοδοτούμε. Το Σύμπαν ωριμάζει τα πράγματα στους δικούς του χρόνους και όταν είναι να κάνω κάτι, απλά νιώθω πως ήρθε η ώρα.
6. Ανακάλυψα πως ο πόνος είναι ο πιο σημαντικός πνευματικός δάσκαλος της ζωής μου. Χωρίς πόνο δε θα μπορούσα να εξελιχτώ, χωρίς δυσκολίες επίσης. «Κουβαλάμε τα κομμάτια μας και προχωράμε», είναι η φράση που λέω στα παιδιά μου. Δεν αρνιέμαι τον πόνο μου ούτε προσπαθώ να τον διώξω. Τον παρατηρώ… απλά τον παρατηρώ σα να είμαι ένας επιστήμονας που κάνει ένα πείραμα σε εργαστήριο. Παρατηρώ κάθε αντίδραση που φέρνει ο πόνος μιας απώλειας, μιας αποτυχίας, μιας απόρριψης. Στην ουσία πονάει το εγώ. Όταν χάνουμε έναν αγαπημένο μας, είναι το εγώ που πονάει γιατί ταυτίζεται με τη μορφή. Όταν διαλύεται μια σχέση, είναι το εγώ που πονάει γιατί έχει μάθει να καθορίζεται μέσα από τους άλλους. Όταν ένας άνθρωπος μάς απορρίψει, είναι το εγώ που πονάει γιατί θέλει την αναγνώριση. Παρατηρώ τον εαυτό μου κάθε μέρα, παρατηρώ τις αντιδράσεις του εγώ. Είμαι ο αιώνιος παρατηρητής. Ο νους παρατηρεί το νου. Ξεκάθαρα και με διαύγεια.
7. Ανακάλυψα πως ο πιο άμεσος τρόπος να σταματήσω τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις στη ζωή μου, είναι η παραδοχή πως η ζωή είναι δύσκολη. Μία από τις πιο απελευθερωτικές αλήθειες… και η πιο απελευθερωτική από όλες μου τις συνειδητοποιήσεις. Πολλοί νομίζουν πως αν το λέμε αυτό, έλκουμε δυσκολίες ή γκρινιάζουμε ή παραπονιόμαστε. Η διαφορά είναι στον τρόπο που το λες όμως. Μπορείς να το πεις με αγάπη; Σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος, ακόμη κι αν είναι μεγάλος δάσκαλος ή guru, οι δυσκολίες συμβαίνουν γιατί είναι η φύση της ζωής να δίνει δυσκολίες. Μου αρέσει πολύ μια φράση του Eckhart Tolle που λέει όταν μια δυσκολία σκάει μύτη: «Α, να πάλι συμβαίνει η ζωή». Όταν παραδέχτηκα (επιτέλους!) την δύσκολη φύση της ζωής, συνέβησαν δύο πράγματα: σταμάτησα να έχω προσδοκίες για οτιδήποτε και παραδόθηκα στην παρούσα στιγμή. Τα καλωσορίζω όλα. Όταν νιώσω πως μπορώ να κάνω κάτι για αυτή τη δυσκολία, αναλαμβάνω δράση. Όταν νιώσω πως απλά χρειάζεται να κάτσω ήσυχα και να την αφήσω να συμβαίνει, δεν κάνω τίποτα. Η καρδιά, για ακόμη μια φορά, θα δείξει τον δρόμο. Οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες στον πλανήτη Γη είναι δύσκολες, τελεία και παύλα. Αυτή η συνειδητότητα είναι και η πηγή της εσωτερικής μου γαλήνης και ηρεμίας.
Με αγάπη,
Έλενα Έρα για το HealingHome.gr
photo credit: fotolia.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα