Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ







Όλα γύρω μας είναι με έναν τέτοιο τρόπο κτισμένα, όπου το κυρίως περιτύλιγμα του είναι το ψέμα. 
Ζούμε σε έναν κόσμο δίχως λογική, όπου γύρω μας επικρατούν τα ανόμοια, και ποτέ τα όμοια, ειδάλλως ο κόσμος θα ήταν αγαθός. 

Εξαιτίας αυτής της ψευδαίσθησης, ο αισθητός υλικός κόσμος, μας φαίνεται να είναι αγαθός, αλλά είναι αδύνατον να συμβεί αυτό, να συνυπάρξει δηλαδή μαζί του ο Λόγος.
Αυτός ο κόσμος κτίστηκε αποκλειστικά για όντα άλογα δίχως λογική, και ο άνθρωπος είναι ο μόνος που έχει διπλή φύση, μία άλογη φύση στο αισθητό υλικό του σώμα, και στην ψυχή του που φέρει την νοητική ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο.


Από εκεί και πέρα οι γνώσεις του αισθητού και υλικού κόσμου, σε συνδιασμό  με το αισθητό υλικό μας σώμα, δίνει την ευκαιρία στον Λόγο που βρίσκεται κλεισμένος στην ψυχή, να ζήσει και κατανοήσει αυτή την άλογη φύση από πυρ και πνεύμα καλύτερα, αλλά μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο, διότι άλλο είναι η γνώση που μας προσφέρει απλόχερα ο εγκέφαλος με τα αισθητήρια όργανα του, και άλλο η νόηση της αληθινής ουσίας της ζωής, η οποία προέρχεται από τον Αγαθό Νου και Λόγο, ο οποίος δεν μετέχει στο αισθητό υλικό σώμα, ούτε στον υλικό αισθητό κόσμο.

Η νοητική ουσία του Λόγου της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής, ενώθηκε με τον αισθητό κόσμο από πυρ και πνεύμα, δηλαδή με το υλικό μας σώμα, μαζί και με τις μορφές του σώματος που ενδυθήκαμε, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, τα πάθη και τις επιθυμίες και όλες τις υπόλοιπες μορφές του πνεύματος, χωρίς όμως να συμμετέχει ο Λόγος ενεργά μαζί τους,  και χωρίς να συνυπάρχει μαζί τους, διότι Λόγος ο οποίος είναι κλεισμένος εσωτερικά από τα τοιχώματα της ψυχής και κατοικεί στον πυρήνα της, κινείται και ζει με τις όμοιες προς αυτόν ουσίες, και απλά έλκεται από εμάς μόνον από την Αρμονία που ομοιάζει προς την δική του ουσία.

Εμείς εδώ σ'αυτόν τον κόσμο που ενδυθήκαμε το αισθητό υλικό σώμα μαζί και τις μορφές του πνεύματος, μόνον με την νοητική ουσία της ψυχής που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο μπορούμε να εικάσουμε την αλήθεια της ζωής, μέσω του λογισμού της νόησης της ουσίας του Λόγου της ψυχής, διότι ο κόσμος της (Λόγος) είναι νοητός, και όχι υλικός και αισθητός (πυρ και πνεύμα).


Νιώθουμε την αλήθεια ενόσω ζούμε μέσα στο σώμα, μέσω του αγαθού λογισμού νόησης της ουσίας του Λόγου της ψυχής διότι η ψυχή είναι νοητή είναι νοητός ο δικός της κόσμος χωρίς σώματα και αισθήσεις του σώματος, και εικάζουμε την αλήθεια του Λόγου της ψυχής, διότι είναι αδύνατον να δούμε την αλήθεια με το αισθητό υλικό μας σώμα, το οποίο φράζει σαν τείχος την αλήθεια της ψυχής. Διότι το ένα είναι νοητό, ενώ το άλλο αισθητό και υλικό. Το μεν νοητό ζει με τα όμοια του, το δε αισθητό με τα ανόμοια του.

Το πως είναι πλασμένος ο άνθρωπος είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την κατανόηση του εαυτού μας, το "Γνώθι σ'αυτόν".



Αν πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να ξεχωρίζει άρα να λειτουργεί μέσα από το ΕΓΩ του, τότε για εμάς όποιος διαφωνεί μαζί μας τον θεωρούμε ως κατώτερο μας και ανόμοιο μας.

Αν πάλι πιστεύουμε ότι μέσα από το ΕΜΕΙΣ επιφέρουμε την ισορροπία στην ζωή, είναι γιατί έτσι λειτουργεί η αλήθεια της ζωής που είναι η ανθρώπινη ψυχή, και όχι το αισθητό διττό σώμα που ενδυθήκαμε, όπου από το τίποτα που είναι ο άνθρωπος της Γης εικάζεται συνεχώς πως είναι κάτι μέσα από το ΕΓΩ του.


Ο άνθρωπος που είναι πνευματικά αναγεννημένος ποτέ μα ποτέ δεν θέλει να ξεχωρίζει, ούτε το παίζει ανώτερος, μόνον οι άνθρωποι της Γης τον βλέπουν έτσι, γιατί σκέφτονται με τα πόδια που είναι προς την γη στραμμένα, και ποτέ με τον Νου της ψυχής που βλέπει μόνον τα νοητά.

Οι Έλληνες πρόγονοι μας, μοίραζαν απλόχερα την πνευματική γνώση χωρίς να επιδιώκουν να εξουσιάσουν τους ανθρώπους, έτσι και ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας ακολουθήσει τον δικό του λόγο, δεν είπε θα δημιουργήσει μια θρησκεία, μια παλαιά διαθήκη, μια νέα καινή διαθήκη, και δεκάδες άλλα ευαγγέλια που γράφτηκαν από "θεόπνευστους" και "άγιους" ανθρώπους, από την ιεραρχία των ιερατείων, για να μας έχουν ένα κοπάδι γεμάτο από ανεγκέφαλους ανθρώπους μέσα στο μαντρί, όπου ο κάθε τυχάρπαστος ανθρωπάκος αυτοαναγγέλεται ως θεόπνευστος και Άγιος, με σκοπό να υποδουλώσει το κοπάδι υπό τον φόβο του κακού που προσπαθεί να επιβάλλεται επί του καλού και το αντίστροφο, φέροντας συνεχώς την δυσαρμονία.

Ο Λόγος λοιπόν είναι Αγαθός! και σ'αυτόν τον διττό κόσμο έγινε η Αρμονία, και δεν είναι ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟΣ!
Κακοί είναι οι άνθρωποι, που με την ανθρωποκεντρική τους αντίληψη του υλικού αισθητού σώματος και τις μορφές του, δημιούργησαν μια κοσμοθεωρία όπου το κάθε τι που έχει το αντίθετο του είναι η μόνη αλήθεια της ζωής, και με αυτόν τον τρόπο πρέπει ο πιο ισχυρός να επιβάλλει την δύναμη του στον πιο αδύνατο, και αυτό το κάνει όχι από αγάπη, αλλά από άγνοια της αλήθειας, η οποία άγνοια μας οδηγείται από το ΕΓΩ και ποτέ από το ΕΜΕΙΣ.

Εκεί όπου το καλό-ΕΓΩ πρέπει να εξουσιάσει με την βία το κακό-ΕΓΩ, και το αντίστροφο, μην απέχοντας όμως ποτέ από καμιά κακία στις ενέργειες τους.
Αυτός είναι ο θεός που έχουμε πλάσσει μέσα από την όποια θρησκεία και στο φτωχό μυαλό μας , το καλό εναντίον του κακού..αλλά ποιος άνθρωπος να το κατανοήσει αυτό..κανείς, παρά μόνον ελάχιστοι.

Ζούμε όπως τα ζώα, όπου το πιο ισχυρό επιβάλλεται στο πιο αδύνατο, και δημιουργήσαμε έναν θεό παρόμοιο, μια ιδεολογία όμοια με τον κόσμο των ζώων, αλλά ο άνθρωπος με σώμα μπορεί να είναι ζώο, μα η ουσία του είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο, και ο Λόγος είναι η Αληθινή Ζωή, το Φως, ο Θεός.

Εμείς λοιπόν, βάζω και τον εαυτό μου μέσα αφού όλοι μας είμαστε ενδεδυμένοι με το σκοτάδι του αισθητού υλικού μας σώματος, ας μην συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια μέσα από την διαμάχη και την αντίθεση στην ζωή μας, την ανάδειξη του εγώ μας, ούτε να βλέπουμε με αυτόν τον τρόπο τα πάντα γύρω μας,  ώστε να μην έλκουμε τα υποτιθέμενα όμοια μας τα οποία είναι όλα τα ανόμοια, ούτε να επιδιώκουμε να ανήκουμε όλοι μας σε μια ομάδα, διότι οι ομάδες ανθρώπων που κατευθύνονται από έναν δογματισμό λειτουργούν  όχι μέσα από το ΕΜΕΙΣ αλλά μέσα από τον ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ, για να αισθανόμαστε άνθρωποι ισχυροί, άρα και προστατευμένοι από τους φόβους μας, την άγνοια μας για την αλήθεια της ζωής..γιατί αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται σήμερα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της Γης.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα