Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ! (σωστά)



Το πρώτο πείραμα με τη θρησκεία πρέπει να αρχίσει με τη σιωπή. Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν αφιερώνουν χρόνο στο να μένουν στη σιωπή ή να κάθονται ήσυχα σε διαλογισμό. Παραμένω σε εσωτερική σιωπή ατελείωτες ώρες. Όταν είμαι με άλλους, χαίρομαι πάρα πολύ. Είμαι μαζί τους ολοκληρωτικά και με όλη μου την καρδιά. Όταν όμως είμαι μακριά από ανθρώπους, είμαι εντελώς μόνος μου μέσα σ’ αυτήν την υπέρτατη χαρά της ζωής – τη μακαριότητα του Θεού. Όπου κι αν είμαι, αυτή η χαρά είναι πάντα μέσα μου. Γιατί δεν πειραματίζεστε με τη σιωπή ώστε να μπορέσετε να ζήσετε με τον ίδιο τρόπο? Οι περισσότεροι από σας δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε δέκα λεπτά χωρίς να διασκορπίζονται οι σκέψεις σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν έχετε μάθει να είστε γαλήνιοι μέσα στο εσωτερικό σας σπίτι γιατί πάντα ο νους σας τριγυρνάει ανήσυχα.
Ο Δάσκαλός μου, ο Σρι Γιουκτέσβαρ, έλεγε: «Κλειδώνοντας την πόρτα του δωματίου της ευτυχίας, ο άνθρωπος τρέχει σε όλα τα άλλα μέρη ικετεύοντας για ευτυχία. Τι ανόητο, όταν έχει ολόκληρο το απόθεμα της χαράς μέσα στον ίδιο τον εαυτό του!». Έψαχνα τον Θεό από τα παιδικά μου χρόνια και η κοινωνία μαζί Του μου έδωσε τέτοια ευτυχία που καμία εκπλήρωση υλικής επιθυμίας δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει. Δεν έχετε τίποτα αν δεν έχετε τον Θεό. Έχετε τα πάντα αν έχετε τον Θεό. Διότι είναι ο Κύριος του σύμπαντος.

Αν δεν έχετε νιώσει κάτι μέσω της θρησκείας, πειραματιστείτε με τον διαλογισμό. Ταρακουνήστε τον Θεό να βγει από τη σιωπή Του. Πρέπει να επιμένετε: «Κύριε, μίλα μου!». Αν κάνετε υπέρτατη προσπάθεια μέσα στη σιωπή της νύχτας και νωρίς την αυγή, μετά από λίγο διάστημα θα δείτε να τρεμοπαίζει λίγο από το φως του Θεού, ή θα νιώσετε ένα ίχνος από τη χαρά Του να διεισδύει στη συνειδητότητά σας. Ο πειραματισμός για να βρείτε το Θεό στον διαλογισμό, στη σιωπή, φέρνει τα πιο απτά, τα πιο θεαματικά αποτελέσματα». 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα