Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ


Συνηθως οταν τα ρουχα μας ειναι πολυ λερωμενα δεν νοιαζομαστε αν λερωθουν λιγο περισσοτερο, ενω οταν φοραμε ενα πεντακαθαρο ρουχο προσεχουμε να μην πεσει ουτε μια σταγονα βρωμια επανω του.

Παρομοια αυτος που εχει ενα σαττβικο νου και βιωνει  καθε στιγμη το νεκταρ του διαλογισμου ( την ειρηνη, την μακαριοτητα και την πληροτητα μεσα στην καρδια του) προσεχει με καθε τροπο να μην ταυτιστει με το εγω και το νου του και χασει αυτην την κατασταση (απο ασκοπες ή αρνητικες σκεψεις και συναισθηματα). Φυλαει αυτην την κατασταση, οπου κι αν βρισκεται, ως κορη οφθαλμου και φροντιζει να την διατηρεί διατηρωντας το νου του σταθερα προσηλωμενο στην καρδια.  

Αντιθετα αυτος που ζει στο επιπεδο του νου (με ενα ανησυχο και εξωστρεφη νου,  ταυτισμένο με τις σκεψεις και τα συναισθηματα)  ευκολα  παρασυρεται απο το εγω του, και αφηνεται σε καθε ειδους σκεψεις και συναισθηματα, αφου δεν μπορει να ελεγξει το νου του, ουτε χανει και κατι σπουδαιο, αφου δεν βιωνει την ειρηνη και την ευδαιμονια του Ειναι του. Και επιπλεον πολλες φορες βρισκει (το εγω του)  ικανοποιηση στην αρνητικοτητα που το εγω εκφραζει μεσα του. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα